Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Attila naplója


golyobish [50483 AL], gazdája Attila
Szélcsengő

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/50483
Szélcsengő

A Feng Shui úgy tartja, hogy a szélcsengő hatástalanítja a negatív energiákat, míg a pénzérme fellendülést ígér.

Napjainkban egyre népszerűbb az egyszerű pénzérmék és a régi kínai érmék használata. Ezeket legkönnyebben arról ismerhetjük fel, hogy közepükön négyszögletes lyuk található. Ezeket ajánlatos az ajtón belül elhelyezni, mivel a helyiségen belüli vitalitást és fellendülést jelképezi. Abban az esetben, ha az ajtón kívül helyezzük el, csak a haladás, fellendülés ígéretével kecsegtet, de a megvalósítás még várat magára. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy otthonunkat, irodánkat egy tucat érmével kell elhalmoznunk. Éppen ellenkezőleg, annak érdekében, hogy életünkben nagyobb fellendülést hozzon, elegendő mindössze három pénzdarab. A Feng Shui úgy tartja, hogy a háromnál több, illetve öt darab pénzérme azért nem szerencsés, mert a számmisztika szerint, az ötös nehezíti, meggátolja a gazdagság kiteljesedését.

A kínai hagyomány úgy tartja, hogy a szélcsengőt és a csengettyűt piros zsinórral vagy szalaggal kell átkötni, mert ezek jelentősen növelik azok pozitív hatásait. A kínai kultúrában elterjedt, de napjainkban a nyugat világában egyre divatosabbá vált a szélcsengők használata. Ezeket ajánlatos a z ajtókilincsre akasztani, mert ezáltal több pozitív energiát vonzhatunk az otthonunkba vagy az irodahelyiségbe. Kevesen tudják, hogy a Feng jelentése szél, ami a csi energia mozgását még inkább előmozdítja. A szél, a levegő mozgása és a csengettyű hangja együttesen igazi fellendülést eredményezhet az életünkbe. Az üzleti élet, iroda területén ajánlatos a kisebb csengettyűk elhelyezése.

Akárcsak a pénzérmék esetében, a szélcsengők kihelyezését se vigyük túlzásba. Kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy hangja nekünk tetsző és minél kellemesebb legyen.

Milyen szélcsengőt válasszunk?

Amikor szélcsengőt választunk, azt vegyük meg, aminek a hangja kellemes a számunkra.
Pld. ha, szeretnénk, hogy megvalósuljon munkánk gyümölcse vagy sikeresebbek legyünk a munkahelyünkön, tegyünk egy szélcsengőt északra, a karrier területére. Vagy ha valamelyik életterületünk alulműködik, stagnál ott a chi, helyezzünk el itt egy, vagy akár több, szélcsengőt is.
A szélcsengő, úgy legyen felfüggesztve, hogy a fejünket ne érje, és senkinek, semminek, a mozgását ne akadályozza.
Ma a kínálat, szélcsengők tekintetében, igen sokrétű. Fából, fémből, porcelánból, üvegből, bambuszból, és kalligráfiákkal ellátott szélcsengők is kaphatóak. Az üreges vagy tömör szélcsengőknek is más a hangja. Ezen kívül, a színe is meghatározó lehet, hogy melyik területre való.
Hogy milyet vegyünk, és hová tegyük ez annak a függvénye, hogy mi a felmerülő kérdés az életünkben. Hol kellene erősíteni vagy orvosolni a mindennapjainkat.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat