Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

ancsí. naplója


Púpos Lillyke [169353 AL], gazdája ancsí.
staphenie meyer

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/169353
staphenie meyer

Twilight

"Soha nem gondoltam túl sokat arra, hogyan fogok meghalni – bár lett volna rá okom az elmúlt pár hónapban – de ha gondoltam is volna, biztos nem így képzelem el. Lélegzetvétel nélkül bámultam át a hosszú szobán, egyenesen a vadász sötét szemeibe, aki elégedetten nézett vissza rám.
Valahogy jó érzés volt a tudat, hogy így halok meg, valaki más helyében, valakiében, akit szeretek. Már-már nemes dolog. Ez biztos számít valamit. Tudtam, hogyha soha nem jövök el Forks-ba, nem néznék most farkasszemet a halállal.
Akármennyire is féltem, mégsem tudtam megbánni azt a döntést. Mikor az élet felajánl neked egy álmot, messze meghaladva minden elképzelésedet, semmi okod arra, hogy később bánd, hogy véget ér.
A vadász barátságosan mosolygott, ahogy lassan előre lépett, hogy megöljön."




/


New Moon

"Úgy éreztem, mintha az egyik rémálmomban lennék, ahol futnom kell, futnom, ahogy csak a tüdőm bírja, de mégsem mozgok elég gyorsan. Úgy tűnt a lábaim egyre lassabban mozognak, ahogy próbáltam átvágni a sűrű tömegen, de az óratorony mutatói nem lassultak, megakadályozhatatlanul közeledtek a véghez. Minden végéhez. De ez most nem álom volt, és a rémálomtól eltérően, ezúttal nem a saját életemért futottam, hanem valami sokkal fontosabbért. A saját életem ma nagyon keveset számított nekem. Alice azt mondta, jó esély van rá, hogy mind meghalunk. Talán több esélyünk lenne, ha neki nem kellene a napfény miatt a kocsiban maradnia, mert így egyedül rohantam a napfényes, zsúfolt téren. És nem voltam elég gyors.
Szóval nem igazán érdekelt, hogy körülvett minket az átlagnál sokkal veszélyesebb ellenség. Ahogy az óra egyre közeledett a 12-eshez, a talpam remegett, és vibrált, tudtam, hogy túl késő - és örültem, hogy vannak itt vérszomjas ellenségek. Ugyanis ha hibázom akkor nem fogok már arra vágyni, hogy élhessek.
Az óra újra ütött és a nap az ég kellős közepéről világított.




/

Eclipse

" Az összes kísérletünk a megtévesztésükre hiába való volt. Elhűlve figyeltem, ahogy felkészül arra, hogy megvédjen. Bár létszámfölényben voltak, erősen koncentrált ahhoz, hogy ne áruljon el semmilyen kétséget. Tudtam, hogy nem számíthatunk segítségre – ebben a pillanatban a családtagjai is az életükért harcoltak, ahogy ő is a miénkért. Meg fogom-e tudni valaha is a másik harc kimenetelét? Megtudni azt, hogy kik a győztesek és a vesztesek? Elég sokáig fogok élni ahhoz? Ennek az esélye nem igazán tűnt nagynak. Fekete szemek, melyek hevesen sóvárognak a halálom után, és azt a pillanatot figyelik, mikor terelődik el a védelmezőm figyelme. A pillanatot, amikor valószínűleg meghalok. Valahol, messze, nagyon messze a hideg erdőben egy farkas vonított."




/

Breaking Dawn




/

Midnight Sun

"A Midnight Sun egy karaktertanulmány, ami - oly sok dologhoz hasonlóan kicsúszott az irányításom alól és elszabadult." - írja nevetve Stephenie hivatalos oldalán. "Bár mikor elkezdtem nem igazán volt időm vele foglalkozni, de elhatároztam, hogy egyszer még megadom a lehetőséget Edward-nak, hogy beszélhessen. De alighogy elhatároztam, nem folytatom tovább, a történet elkezdte megírni magát a fejemben: Edward alaszkában, Edward visszatér Forksba, Edward és Bella beszélgetnek biológia órán. Emlékeztetnem kellett magamat, hogy ne kezdjek csak úgy szórakozásból könyvírásba, mikor igazi könyveket kéne írnom. (Anyukám egyetértett - szerinte túl kményen dolgozom)

De ha egy történet követeli, hogy meg legyen írva, akkor nem lehet ellenállni. És minnél tovább gondolkoztam a dolgon, annál világosabb lett, hogy Edward megérdemli a saját történetét. Először úgy terveztem, hogy az egészet itt az oldalamon jelenítem meg, de két dolog miatt megváltoztattam a döntésemet. A legfontosabb, hogy Edward mindent átgondol - az ő verziója sokkal hosszabb, mint Belláé. [Becky: Az első fejezet körülbelül másfélszer olyan hosszú Edward szemszögéből, mint Belláéból] A másik ok, ami lehet, hogy hülyeség nek hangzik, de nagyon szeretném látni a Midnight Sun-t könyv formájában a Twilight mellett az róasztalomon." Tehát a Midnight Sun, a Twilight, csak Edward szemszögéből.


Mikor elkezdték forgatni a Twilight film adaptációját, Stephenie elkezdte megmutatni a kéziratot az ismerőseinek, a véleményüket kérte. Robert Pattinson is kapott egy példányt, hogy jobban átérezze, milyen is Edward karaktere.

Csakhogy 2008 augusztusának végén a Midnight Sun egyik "példánya" (12 fejezet) felkerült egy fájlmegosztó oldalra. Stephenie irtó dühös lett. Abbahagyta a MS írását, és ő maga is kitette azt a bizonyos 12 fejezetet az oldalára, hogy a rajogók inkább tőle töltsék le, mint illegális oldalakról.
A következőt írta a honlapján:
"Tudom, hogy hogyan történt a kiszivárgás, mivel elég kevés kéziratot küldtem el ismerősöknek, és mindegyik példány egyedi volt. A kis változtatások alapján melyeket időnként csináltam, meg tudom mondani, mikor adtam oda az illetőnek azt a példnáyt."

Stephenie azt mondta, hogy a jó munkához hangulat kell, és ezek után neki az pont nincs. "Ha most folytatnám az írás, akkor James nyerne, és az összes Cullen meghalna."

Stephenie félbeszakította az írást, de egy 2008 novemberi interjúban elmondta, talán két év múlva folytatja, mikor már lenyugodott egy kicsit ő is és a rajongók is.




*



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat