Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
2006-08-03

Tanzánia 2

A hosszú éjszakai repülés után első állomásunk Kampala, Uganda repülőtere volt. Nem engedtek leszállni a gépről, ezért a nyitott ajtóból kandikáltam kifelé. Rengeteg fegyveres katonát láttam, sajnos más semmit. Felszállás után, most már napfényben fürödve pillantottam meg Afrika földjét. Úgy éreztem magam mind egy filmszereplő, látszottak a vadállatok csoportjai a Kilimanjaro és egy hatalmas krátér, erről bővebben később.
Dar es Salaam egy óriási fém és kartonból épült nyomornegyeddel mutatkozott be. A repülőtéren nem volt semmi fennakadás, simán ment a belépés az országba. Ezen kicsit csodálkoztam, mert román útlevelet nem sokat láthattak a színesbőrű alkalmazottak. Nem kellett 2 órát várni a pecsétre, mind Máltán és a 20 euróst sem kérték el tőlem. Egy rövid várakozás után ismét repülőgépre szálltam, hogy Arushaba repüljek. Nagyon szép, igaz már nem új gépre szálltam, amelyre kedvenc állatom, a zsiráf volt felfestve. Arusha a Kilimanjaro lábánál fekszik, szépnek nem mondható város. Főleg a zöld övezetek és virágok hiánya teszi barátságtalanná. Az emberek nagyon kedvesek, mert mindig abban reménykednek, hogy a gazdag szafarira érkező turista, ad nekik pár dollárt. Én ebből a szempontból nagy csalódást okoaztam az őslakosoknak, mert vittem a saját hátizsákom és semmi extra szolgáltatásra nem tartottam igényt. Az éjszaka nagyon nehezen telt, mert sokféle állat tartózkodott a ***szomámban. Egy gyors pocsék kontinentális reggeli után: szárazkenyér műlekvár és langyos tea, felkapaszkodtam egy Land Roverre és elindultunk 4+1en felfedezni a vadont. A +1 a színesbőrű angolul beszélő sofőr-idegenvezető volt.
Az Afrikai utak nagyon hasonlítanak a Budapestire:) csak nem olyan nagy a forgalom és nem benzin gőz hanem vörös por lélegez be az utazó. A kötelező megállások, tursit shop és állatkert után végre kiértünk a vadonba. Az idegenvezető azzal magyarázta az állatkerti látogatást, hogy be akarta mutatni nekünk a kígyókat és egyéb csúszómászót, mert a vadonba nem nagy a valószínűsége annak, hogy találkozunk velük. Vagy ha igen akkor is csak a nyomot látjuk majd különböző testrészünkön. Nagyon megvigasztalt ez a dolog, és tüzetesen megnéztem a sárga zöld meg egyéb gyönyörű színben pompázó hüllőt. Első éjszakai szállásunk egy német család tulajdonában levő kávéültetvényen volt. Gyönyörűő hely!! a mikulásvirág 2 méteres bokor, gondozott ápolt csodálatos pázsit és rengeteg egzótikus virág. Az első elefántomat is itt láttam, egy hatalmas hím. Az idegenvezető még meg sem szólalt és utastársaim már ki is ugrottak az autóból, hogy jó közeli képeket készítsenek az állatról...







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat