Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Orchidea- és broméliakiállítás

Orchidea- és broméliakiállítás

Forrás - Nõk Lapja Cafe

Tavaszköszöntő orchidea- és broméliakiállítást rendez a Magyar Orchidea Társaság 2007. március 15–18. között Budapesten, a Városligetben, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.
Időpont: 2007. március 15–18.
Helyszín: Budapest, Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Nyitva tartás: 10.00–18.00 óra között
Belépőjegy:
• nyugdíjasoknak, tanulóknak (14 éves korig), 10 fő feletti csoportnak: 500 Ft
• felnőtteknek: 1000 Ft

2007. március 15–18. között a városligeti Vajdahunyadvárba látogatók a tavasz szokásos hírnökei mellett a trópusok egzotikus csodáival, orchideákkal és broméliákkal fognak találkozni.
Itt, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban kerül megrendezésre ugyanis a Magyar Orchidea Társaság hagyományos tavaszi kiállítása, hogy tagjaik bemutathassák ezer színben pompázó virágcsodáikat, meseszép orchideáikat – a Cymbidiumokat, az otthonokban is hálásan virágzó Phalaenopsisokat, a fürdőszobák díszeiként szolgáló Paphiopedilumokat, az alacsony Pleionékat és társaikat –, a Laeilákat, Dendrobiumokat, Odontoglossumokat és egyéb virágzó gyönyörűségeket.

Az orchideák mellett más, különleges növényeket is megtekinthetnek a márciusi kiállítás látogatói. Megismerhetik a dél-amerikai esőerdőkből származó, színes felleveleikkel hónapokon át pompázó broméliákat, valamint a köderdőkben és félsivatagokban őshonos Tillandsiákat, melyek ezüstös leveleikkel, színes virágzatukkal és különleges életmódjukkal kelthetik fel a látogatók érdeklődését. Csakúgy, mint az orchideák, ezek a fajták is kitűnően tarthatók lakásban – sokáig virágoznak és viszonylag igénytelenek. Aki kedvet kap e növénycsoport tartásához, az a kiállításon nemcsak vásárolhat, de tanácsot is kérhet a növények megfelelő tartásához.

Az egzotikus növények iránt érdeklődők számára az idei márciusi alkalom még egy érdekességgel szolgál. 2007-ben először szerepel a Magyar Kaktuszgyűjtők Egyesülete is a megjelenők között, akik kiadványaikkal együtt, a kiállítás egész időtartama alatt elérhetők lesznek. Külön kiállítása lesz a Természetbúvár Magazinnak is.
Egzotikum – magyarul

A márciusi rendezvényen ezúttal csak hazai kiállítók és növényárusok jelennek meg. Ennek jegyében kerül majd bemutatásra az a két magyar szakember, Füzesi Tamás és felesége, akik Magyarországon egyedülálló módon laboratóriumi körülmények között nemesítik és szaporítják az orchideákat. A kutatók 16 éve kezdtek el orchideaszaporító anyagok és fiatal növények forgalmazásával, illetve növényiszövet-tenyésztéssel foglalkozni. Egy ruhásszekrényben rendezték be első laboratóriumukat, majd, miután azt kinőtték, Perenyére költöztek, ahol a növények már külön épületet kaptak.

Magyarországon a Füzesi házaspár az egyetlen, akik növényszaporító anyag exportjával foglalkoznak. Kertészetükből évente 200 ezer virág kerül kivitelre – kétszer annyi, mint ahány orchidea ma összesen van Magyarországon. A kiállítás látogatói Füzesi Tamás segítségével e világszerte ismert és elismert vállalkozás, illetve a kereskedelmi mértékű orchideaszaporítás titkaiba is bepillantást nyerhetnek.



















© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat