Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Tevékeny Tevék Karaván (TTK) naplója


VánDorka [186885 AL], gazdája Tevékeny Tevék Karaván (TTK)
2.nap Rebivel

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/186885
2.nap Rebivel

A mai napom szuper volt. :)
Az egész úgy kezdődött, hogy mikor felkeltem egy kis dobozt láttam szépen becsomagolva. Ajándéknak tűnt. Mellette egy formára kivágott levélcetlit láttam. A cetlire ez volt írva:
" Jóreggelt VánDorka!

Én már reggel 8:00-kor itt voltam, de még láttam aludtál, ezért gondoltam nem ébresztelek fel.
E cetli mellet lévő dobozban egy kis apróságot rejtettem el neked, amit meg kell fejtened. Csináltam reggelit, az étkező asztalon hagytam. A kedvenced készítettem, ami a palacsinta. :)
Jó étvágyat, és ajándékbontogatást.
Mazsí, és Rebeka"

A levél elolvasása után, elmosolyodtam, majd hirtelen rámtört az éhség. Rögtön az étkező felé vetettem az utat. És hát, Mazsí, és Rebi nem viccelt, a palacsinta ott csücsült az asztalon, és mintha azt mondta volna:
- Na mikor eszel már meg? :)
A palacsinta ajánlatát természetesen azon nyomban elfogadtam, és pár másodpercen belül már a széken ültem, pár palacsintával a tányéromon. Miután eltüntettem az összes palacsintát a tányérról, az ajándékos dobozhoz tartottam. Kibontottam óriási vigyorral a dobozt, és csak ennyit tudtam mondani:
-Hűha! - mondtam meglepődve, ám mégis örülve.
A dobozban egy kincskereső térképet találtam. Igazából ezen nem is térkép volt hanem szöveg.
-Na lássuk! - mondtam, majd hangosan felolvastam ami a papíron állt.

" Old meg és, rábukkansz a tegnap ígért meglepetésre.
Ez egy nagy doboz, egy nagy ajtóval, mi azt rejti, mit minden nap magadra veszel."

Először nem értettem majd rájöttem. Rögtön a ruhásszekrényhez futottam. Kinyitottam, és egy újjab rejtvényt találtam benne. Erre viszont más volt írva:

"Gratulálok, sikerült megoldanod az első rejtélyt. De még nincs vége...Közel sincs még vége.
Nem minden jó ám nyersen, jó ha néha van, valami ami kisüt néha valamit"

Ez a rejtély sem esett nehezemre,meg is találtam az újabb rejtélyt a sütőben. Erre ez volt ráírva:

" Ha eddig könnyűnek találtad a rejtvényeim, akkor most láss csodát, mert ezt nem fogod ám percek alatt megoldani.
Ismered-e azt az érzést, mikor sétálgatsz egy esős napon, s éppen belemerülve a csodaszép természetbe, hirtelen egy kis kőben elesel, pont egy sártócsa közepébe. Nagyon saras, koszos lettél. Hazamész és ebben a dobozban, amiben víz forgat valamit, tisztává teszed azt, ami eddig koszos volt. Ugye nehéz? Na mire gondoltam?"

Hát ezen elég sokat, gondolkodtam, majd lassan a fürdőszobába mentem. Kerestem a fürdőkádban, a csapban, mindent átkutattam a fürdőszobában, de semmit nem találtam. Ekkor támadt egy új, fantasztikusnak tűnő ötletem. Kimentem a kertbe, majd fülig érő mosollyal, és egy nagydarab magabiztossággal fűszerezve, a medencéhez tartottam. Kerestem körülötte, mellette, bele is néztem, de nem találtam. Ekkor hirtelen megbotlottam, és belekapaszkodtam a teregetőbe, ahol a ruhák száradtak, amiket sajnos az eséssel magammal rántottam. Mikor a csillagok, amik a fejem körül pörögtek, kezdtek eltűnni, akkor felálltam, a frissen mosott ruhákkal a kezemben. Ránéztem ruhákra, és eszembe is jutott az utolsó lehetőség. Szélsebesen a fürdőszobába rohantam, nem foglalkozva a ruhákkal a kezemben. Mikor már ott voltam, rögtön a mosógéppel fordultam szembe. Egy ideig szemléltem, majd megláttam a mosógépben, a ruhák között forogni egy cetlit. Gyorsan leállítottam a mosógépet, kiszedtem a ruhákat, és szanaszét dobáltam, addig amíg végre meg nem találtam az újabb rejtvényt. Mikor már kezemben tartottam, egy kicsit kicsavartam, hogy ne legyen olyan vizes, majd próbáltam kiolvasni a kicsit már összefolyt betűket. A papírról ezt tudtam kiolvasni:

" Hát látom megtaláltad ezt a nehéz rejtvényt is. Na akkor most jöjjön a legutolsó, és legjobb.
Itt jössz be, itt mész ki, itt engeded be a vendégeid.
Ennek a dolognak a túloldalán egy igaz barát áll. Ha bármi bánt ennek a személynek elmondhatod. :)"

Azonnal az ajtóhoz rohantam kinyitottam, és lám ki állt az ajtóban? Mazsí volt az, egy óriási, mintás szatyorral a kezében. Beengedtem, miközben könny csordult le az arcomon. Leültünk a szőnyegre, és kiborítottuk a szatyrot. Rengeteg játék várt ránk benne. Onnantól egész nap azokkal a játékokkal játszottunk. Csodás nap volt. Estefelé megérkezett Rebeka. Láttam milyen jól szórakozunk, ezért beleegyezett, hogy Mazsí ma nálam aludjon. Aztán főzött nekünk vacsorát, majd azt mondta szórakozzunk jól, és mosolyogva elment. Majd megvacsiztunk, párna csatáztunk egy jót, és elaludtunk.
Ezt a napot sosem fogom elfelejteni, és azt sem, hogy Mazsíra bármikor számíthatok. :)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat