Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

I. naplója


Osonka [144289 AL], gazdája I.
2004. december 10.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/144289
2004. december 10.

Szerencsés ember az, aki képes megfogalmazni a saját gondolatait. Néha nekem is sikerül, de úgy érzem, olyant nem tudok gondolni, amit már más ne gondolt volna előttem, s gondolatok szavakba öntése még nehezebb feladat.
Így annak is örülök, ha olyan írásra bukkanok, olyan mondatokat hallok, amivel egyetértek, vagy csak megérint, és más már megtalálta a kifejezéséhez legmegfelelőbb formát.
Most éppen A.J.Christian könyvét olvastam,tőle idézek, hátha másnak is tetszik:
" Sose foglalkozz mások életével. Minek teszed? Hisz ott a saját életed. Éld azt. Ha már mások életével foglalkozol, ha már mások múltjában vájkálsz, akkor csak menekülsz önmagad elől. Futsz a saját lényed, a saját jelened elől. Természetesen az egod megpróbálja elhitetni veled, hogy csak azért foglalkozol mások életével, hogy tanulj a hibáikból. De ez csak egy kényelmes önbecsapás: nem tudsz más hibájából tanulni, mert csak az a tiéd, amit megélsz, megtapasztalsz. Ha más "hibájából" okulva te nem teszel meg valamit, akkor csak kihagyod a tapasztalás csodáját- pedig az az ember értékeli s becsüli igazán a tüzet, aki már megégette magát...
Úgyhogy ne foglalkozz mások életével. Csak arra fogod használni, hogy megítéld az embet, s a nagy véleményformálás közben nem fogod meghallani azt, amit mond - pedig egy gyilkos szájából megszületendő szavak is adhatnak csodát neked. S ne is tömd tele a fejed híres emberek önéletrajzaiban szereplő adatokkal, mert hát könnyen lehet, hogy egyetlen szó sem igaz az egészből. Egyetlen valaki viszont biztosan valódi :Te."



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat