Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

I. naplója


Osonka [144289 AL], gazdája I.
A legboldogtalanabbak

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/144289
A legboldogtalanabbak

"A világ legboldogtalanabb nemzete a magyar – derül ki a GfK-nak a világ 30 országában 30 ezer ember megkérdezésével készült felméréséből. Legboldogabbnak az ausztrálok vallják magukat. Nem meglepő módon a második helyet elfoglaló Egyesült Államok lakosságának 40 százaléka szintén rendkívül elégedett, az viszont érdekes, hogy Egyiptom és India boldogságindexe magasabb, mint Nagy-Britanniáé vagy akár Svédországé.

A GfK felmérése arra is választ keresett, hogy mi a boldogság kulcsa. A megkérdezettek 84 százaléka az egészséget említette első helyen, míg 60 százalékuk tartja meghatározónak a saját otthont. Szintén nagy szerepe van a boldogságban a jó házasságnak (55 százalék), valamint a gyerekeknek (48 százalék). A megkérdezettek 46 százaléka úgy véli, hogy az érdekes munka nagyban hozzájárul az egyén boldogságához. Mindössze 19 százalék tartja a boldogsághoz elengedhetetlennek a luxusautókat és a legújabb háztartási cikkeket.

Bár a felmérésből kiderül, hogy a pénz nem boldogít, annak hiánya jelentősen hozzájárul a boldogtalansághoz. A magukat nagyon boldogtalannak vallók 38 százaléka szerény jövedelemből él. Ezzel szemben a szegények mindössze 15 százaléka vallja magát nagyon boldognak.

Fontos szerepe van a boldogságban az életkornak. Legboldogabbnak a 13–19 éves korosztály mondható, őket követik a 20–29 évesek és a 60 év felettiek.

Szendi Gábor, a Magatartástudományi Intézet tudományos munkatársa az életcélok hiányát teszi felelőssé a boldogtalanságért. Az átrendeződő társadalmakban, mint hazánkban is, gyakran elvesznek az életcélok – mondta el Szendi Gábor.(VG.hu)"






Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat