Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Sirius naplója


Fekete Kutya [132556 AL], gazdája Sirius
Tizennegyedik fejezet

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/132556
Tizennegyedik fejezet

Tizennegyedik fejezet

Kabóca a gonosz átok ellenére képes volt józanul gondolkodni; Winnetounak vagy valami komoly viselkedési problémája van, vagy...nem is Winnetou! A "régi" Winnetou ugyanis rendkívül hatékonyan tudott védekezni az Imperius átok ellen, sőt még vissza is tudta verni azt. Ám KAbóca nem tudta. Most is engedelmesen lassított, majd megállt. Megfordult, és kényszerűségből szembenézett támadójával. Az egyre közeledett felé, a pálcás kezét kinyújtotta, és karonragadta Kabócát. Mintha egy láthatatlan erő nyomná őket folyamatosan; repültek forogva a semmi felé.
Második rész II.

Hideg, nyirkos levegő terjengett az Áldás Utcai Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium körül. A Holdat eltakarták a felhők, a csillagok sem látszottak. A falakon belüli folyosón is gyér volt a megvilágítás; már levették a lámpák fényét, spórolnak az árammal. Az Iskola És Gimnázium részlegben még sötétebb volt; ott már nyugovóra tért minden lélek.
Itt azonban nem. Igaz, z egyik nyugodt szobában mindenki aludt; legalábbis erről tanúskodott az abban honoló csend. De a látszat NÉHA csal. Ebben az esetben annak köszönhető a szokatlan némaság, hogy nem volt egy árva lélek se a szobában. Pedig már nyolc óra elmúlt: takarodót fújtak.
Ugyanis ebben a szobában laktak a hetedikes lányok (6-an); máskor a vihogásuktól (és az ügyeletes tanár fenyegetőzésétől) volt hangos az amúgy rendkívül visszhangos épület, de most a szomszédos szoba lakói meglepetten hallották, hogy nem hallanak semmit. Itt két hetedikes lány aludt, többen nem voltak, mert ez volt a folyosó legutolsó szobája, és ha új tanulók érkeztek (elég ritkán) akkor az első éjszaka után karikás szemmel és fáradtan az igazgató elé járultak, és követelték az átköltöztetést. Egyedül ez a két diák tudott ilyen zajban aludni. Megvolt a maga praktikájuk a kritikus esetekre: a fejükre húzták a párnahuzatot, és zseblámpával lulról megvilágították azt, közben félelmetes huhogó hangokat kiadva. Ez tökéletesen elég volt ahhoz, hogy a szomszédos lányok sikítozva rohajanak az ügyeleteshez, és szinte sírva panaszolják neki, hogy megint látták az iskola szellemét, és csöndben lesznek, csak nézze meg nincs-e kísértet a szekrényben...és utána tényleg csöndben maradtak.





Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat