Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Zsozsó naplója


Retyezát [142863 AL], gazdája Zsozsó
Szentírás 2007-09-30

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/142863
Szentírás 2007-09-30

Czakó Gábor: A gyémánt

Sokak számára jóskönyv a Biblia. Nehéz élethelyzetükben találomra fölütik, és az első megpillantott mondatban fölfedezik a nekik szóló tanácsot. És a tanács számos esetben bejön. Miként lehetséges ez? Az egyik magyarázat az, hogy a Szentírás egy hatalmas briliáns. Egyetlen drágakő, amelyben ezerszer ezerféleképpen törik meg a fény, s így meg úgy találkoznak a különböző irányból érkező sugarak; némelyek egymástól elhalványodnak, netán kialszanak, mások fölragyognak - az Egészben.

Az idén nyáron Szent Bonaventúrától tanultam egy imácskát, ami a 86. zsoltár 11. versére megy vissza: "Uram, vezess engem utadon, hogy beléphessek igazságodba, és szívem örvendezve félje nevedet!" Milyen csodálatos hármas mondat! Ószövetségi, de minden ízében az Új-ra mutat. Az első tagmondat rögtön az Evangélium összefoglalására, a miatyánkra utal: "Legyen meg a te akaratod!" A második Isten országára, ahova Jézus vezet bennünket, mert ő az Út, általa jutunk az Igazságra - el merjük gondolni e szó forróságát a földi (i)gazságosság árnyékában? - és az Életre.

A vége sokáig visszhangzik lelkünk kamrájában: "Szívem örvendezve félje nevedet!" Ne feledkezzünk az istenfélelemről vesztébe rohanó civilizációnk haláltánca láttán, de az Örömhírről sem: a Megváltás megtörtént



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat