Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Röfi naplója


Rettentő Zoknisfiók [275271 AL], gazdája Röfi
Következik Spa-Francorchamps

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/275271
Következik Spa-Francorchamps

Spa-Francorchamps,a pilóták kedvence:

A BMW-Sauaber lengyel versenyzője szerint Spa-Francorchamps hatalmas kihívást jelent a versenyzőnek, és a csapat többi tagjának is.

Robert Kubica felemás érzelmekkel érkezik meg Belgiumba.

Az új aerodinamikai csomagtól sokat vártak, de végül a lengyel csak egy pontot tudott szerezni az elmúlt hétvégén Valenciában.

Most a Belga Nagydíj következik. Rober tavaly a hatodik helyen zárta a kaotikus versenyhétvégét.

Robert Kubica: Szép lassan elérkezünk a szezon hajrájához. Az egyik leghíresebb versenypálya, Spa-Francorchamps következik. Ez egy olyan pálya, ami hatalmas múlttal, történelemmel rendelkezik. A versenyzők többsége szeret itt vezetni. Én sem lóghatok ki a sorból. Hatalmas élményt nyújt.

R.K: Ez az aszfaltcsík nagyon hosszú, ám különösen élvezetes. Sok kihívó nagy sebességű kanyar van rajta. Az ideális egyensúly döntő tényező lehet a hétvégén. Ezt mindig nehéz megtalálni, különösen Spa-ban.

R.K: Az időjárás kiszámíthatatlan, többnyire változó. Lehet, hogy egy száraz, de lehet, hogy egy esős versenyhétvégében lesz részünk. Sőt, olyan is előfordul sokszor, hogy a pálya egyik részén esik, míg a másikon nem.

R.K: A versenyző és a csapat számára is hatalmas kihívást jelent Spa. Már nagyon várom.






Heikki Kovalainen: Úgy gondolom, hogy a Forma-1-ben már mindenki várja Spa-t. A versenyzők számára fantasztikus kihívást jelent. Ellentétben néhány helyszínnel, amit az idény során meglátogatunk, Spa egy valódi versenypálya. Minden megvan rajta, ami csak egy versenyzőnek kell. Gyors, lassú és közepes sebességű kanyarok.

H.K: A gyors kanyarokban kockázatot kell vállalnod, és ez azt jelenti, hogy ha hibázol, hamar összetörheted magad. Imádom ezt a helyet, és azt hiszem ez a legjobb versenypálya a naptárban.


Timo Glock

„Monaco mellett Spa a kedvenc pályám. Az, hogy vezethetek itt egy Forma-1-es autót egy fantasztikus élmény, talán az egyik legjobb, amit ebben a sportágban tapasztalhatsz. Ez az egyik olyan pálya, amiről gyerekkorában álmodozik az ember.”

„Ez egy lenyűgöző pálya. Annak ellenére, hogy nagyon élvezem, mikor itt versenyezhetek, van pár igencsak frusztráló emlékem innen. 2007-ben mikor a felvezető körben egy másik versenyző kilökött, illetve mikor tavaly megbüntettek, miközben karrierem egyik legjobb körét mentem, hogy pontot tudjak szerezni.”

„Ezek elég rosszak voltak, így változtatni akarok. Tavaly az időjárás meghatározó volt, Spa-ban amúgy is ott az eső kockázata. Azonban esőben és száraz pályán is gyors voltam itt, úgyhogy izgatottan várom a hétvégét.”


Nick Heidfeld: Mit is mondhatnék? Spa egy szenzációs versenypálya. A tavalyi volt életem egyik legjobb versenye. Pontszerző helyen haladtam, és röviddel a verseny vége előtt úgy döntöttem, hogy az idő miatt esős gumikra váltok.

N.H: Mint ez utólag kiderült, nagyon jó döntés volt. Míg a mezőny nagy része addig szárazra alkalmatos abroncsokkal haladt az ömlő esőben, én nem. Körbe tudtam autózni a versenytársaimat, melynek köszönhetően a második helyet tudtam megszerezni.

N.H: Ahogy az tavalyi is bebizonyosodott, az időjárás Spa-ban döntő tud lenni. Amíg be nem érsz a célba, addig semmi sem biztos. Annak ellenére, hogy szerte Európában, ha meleg is van, Spa-ban nem lehet tudni. Lehetnek heves esőzések.

N.H: Spa csak egy órára autóútra van Mönchengladnach-tól, így ez lehetőséget ad számomra, hogy tegyek egy gyors látogatást a régi szülővárosomba.



Lewis Hamilton: Monaco-hoz, Monzához, és Silverstone-hoz hasonlóan Spa is azon pályák közé tartozik, mely nagy történelemmel rendelkezik.

L.H: Ezeken a pályákon nőttem fel a televízióban. Különleges a számomra, hiszen nagyon könnyű volt elképzelni, amikor ezeken a pályákon vezettek a múlt nagy hősei. Ez egy csodálatos versenypálya, mely valóban egy Formula-1-es autó határait feszegeti.

L.H: Végigmenni az Eau Rouge-on, a Pouhon-on, vagy a Blacnhimont-on, hihetetlen érzés. Az egész testedet igénybe veszi. Szeretem Spa-t, és nem hiszem, hogy valaha is elhagyja a Formula-1-es naptárat.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat