Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Röfi naplója


Rettentő Zoknisfiók [275271 AL], gazdája Röfi
-.-"

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/275271
-.-"


Műhiba fosztotta meg a győzelem lehetőségétől Sebastian Vettelt Szingapúrban. Mostanra bebizonyosodott ugyanis, hogy jogtalanul büntették meg sebességtúllépés miatt.


Egészen pontosan arról van szó, hogy a boxutcába való behajtásnál a pilótáknak lehetőségük van az utolsó pillanatban berántani a pályáról a boxutcába az autójukat, így nem azonos távolságokat tesznek meg egy-egy tankoláskor.


A mérésnél viszont egy adott távolsággal számolnak, és a műszer azt méri, hogy mennyi idő telt el a bizonyos pontok érintése között. Tehát átlagsebességből következtet vissza, és nem méri a pillanatnyi tempót. Szingapúrban bebizonyosodott, hogy ez a valóságtól eltérő eredményeket hozhat.


„Nem hajtottam gyorsan a boxutcában, ami történt, az a mérőműszer hibájából adódik” – közölte Vettel a verseny utáni részletes analízist követően Szuzukában.


„A pilóta ugyanis bizonyos helyen megválaszthatja a saját útvonalát. A boxutca bevezető részén van egy vonal, amelyet lehet keresztezni – vannak, akik élesebben vágódnak be oda, vannak, akik a bevezető sávban maradnak. A sebességet viszont úgy mérik, hogy mennyi idő telik el két szektorban a be- és kilépés között. Nyilvánvaló, hogy ez műszerbeállítási hiba.”


„Sebességkorlát legyen, de ne így mérjenek. Az egészet függetleníteni kell a megtett úttól” – hangsúlyozta Vettel.


A 22 éves Red Bull-versenyző hozzátette: reméli, hogy Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) napirendre tűzi a kérdést, és megfontolja, hogy változtat a mostani gyakorlaton.


„A saját számítógépeink által mért adatok alapján látható, hogy egyszer sem léptem túl a megengedett sebességet – mondta Vettel. – Természetesen ettől most nem vagyok boldog, de úgy gondolom, ilyesminek többé nem szabad előfordulnia. Nagymértékben befolyásolta az eredményemet, de most már mit tudok tenni?”


„Remélem, a jövőben nem történik meg ugyanez senkivel, és, ahogyan megpróbáltam elmagyarázni, a mérés során nem az átlagsebességből vonnak le következtetéseket a pillanatnyi sebességre.”



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat