Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Röfi naplója


Rettentő Zoknisfiók [275271 AL], gazdája Röfi
Egy ki lemaradás:

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/275271
Egy ki lemaradás:

Button a világbajnok!

1. Webber Red Bull-Renault (B) 1h32:23.081
2. Kubica BMW Sauber (B) + 7.626
3. Hamilton McLaren-Mercedes (B) + 18.944
4. Vettel Red Bull-Renault (B) + 19.652
5. Button Brawn-Mercedes (B) + 29.005
6. Raikkonen Ferrari (B) + 33.340
7. Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) + 35.991
8. Barrichello Brawn-Mercedes (B) + 45.454
9. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) + 48.499
10. Kobayashi Toyota (B) + 1:03.324
11. Fisichella Ferrari (B) + 1:10.665
12. Liuzzi Force India-Mercedes (B) + 1:11.388
13. Grosjean Renault (B) + 1 kör
14. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari (B) + 1 kör

Leggyorsabb kör: Webber, 1:13.733

Kiesők:
Nakajima Williams-Toyota (B) 31
Rosberg Williams-Toyota (B) 28
Heidfeld BMW Sauber (B) 22
Sutil Force India-Mercedes (B) 1
Trulli Toyota (B) 1
Alonso Renault (B) 1

A bajnokavatás árnyékában Robert Kubica idei legjobb eredményét elérve második lett a Brazil Nagydíjon. A BMW Sauber lengyeljének az hozta meg a kiváló eredményt, hogy a tegnapi esős időmérőn már száraz beállításokkal ment, és szerencséjére a futamon valóban nem is esett.

"A csapat számára nehéz volt az idei szezon"- indított messziről Kubica, aki a két hét múlva esedékes Abu-Dzabi Nagydíjon ül utoljára a BMW Sauber volánjánál, jövőre már a Renault-nál versenyez majd.

"A munka legjavát már tegnap elvégeztük. Tudtuk, hogy valószínűleg száraz versenyünk lesz, ezért a péntekihez hasonló alacsony leszorítóerős beállításokkal mentünk. A vizes aszfalton nagyon nehéz volt boldogulni, Nick (Heidfeld, a csapattárs - a szerk.) ki is esett az első etapban. Én a nyolcadik helyet szereztem meg, és bár néhányan csalódottak voltak ettől az eredménytől, nem értettem, hogy miért"- folytatta a 71 körös futam leintése után Robert Kubica.

"Ma jó volt a tempóm, kiegyensúlyozottan teljesítettem. Eleinte meglepett Rubens (Barrichello) és Mark (Webber) lassú tempója, könnyedén tartani tudtam velük a lépést. Aztán azonban problémánk volt az autó vízhőmérsékletével, és emiatt a 10. körben csökkentenem kellett a fordulatszámot. Az egyenesekben ki kellett húzódnom a szélárnyékból, hogy jobb legyen a hűtés, és be tudjam hozni a célba az autót."

"Ráadásul az első bokszkiállásomnál sem volt szerencsém, beragadtam a Kobajasi Kamui, Nakadzsima Kazuki, Jenson Button, Sebastian Vettel négyes mögé. Én nehéz voltam, ők könnyűek, így nem volt esélyem, hogy megelőzzem őket, így Mark meg tudott lépni"- vázolta fel a verseny alatt jelentkező nehézségeket a lengyel.

"Utána már csak a gumikra figyeltem, és arra, hogy tartsam az előnyömet Rubensszel szemben, ám ennek az lett a következménye, hogy kihűltek az abroncsok. Ez azonban már nem jelentett problémát és beértem a célba"- zárta a boldog Kubica.

Érthetően szomorú a Red Bull Racing fiatal pilótája, Sebastian Vettel, hiszen a Brazil Nagydíjon a maradék esélye is elszállt arra, hogy világbajnok legyen, a trófea már Jenson Button kezében van.

A német versenyző negyedikként végzett Sao Paulóban, így továbbra is második helyen áll az egyéni bajnokságban, bár Rubens Barrichello két pontos hátránya miatt még ez a helyzet is megváltozhat a szezonzárón, Abu-Dzabiban.


"Azt hiszem, ma van egy nálam boldogabb pilóta, a Brawnnál"- kezdte nyilatkozatát Vettel, aki a 15. helyről kezdte meg a brazil futamot. "Összességében jó verseny volt, hiszen hátulról indultam és negyedikként végeztem. Segített, hogy néhányan kiestek, azt hiszem ennél előrébb nem is végezhettünk volna. Ha nem lettek volna a tegnapi időmérőn problémáink, megnyerhettük volna a versenyt, de így nincs sok mondanivalóm."

"Tudtam, hogy akár előttem, akár mögöttem végez (Jenson Button), pontokat szerez, de egészen az utolsó körökig ezen nem igazán gondolkozik az ember. Hiszen sosem lehet tudni, hogy mi történhet. Volt, hogy esőért imádkoztam, lógott a lába, de végül nem esett. Gratulálok Jensonnak és a Brawnnak, azt hiszem ebben az évben ők végezték a legjobb munkát"- ismerte el a riválisok teljesítményét Vettel.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat