Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Stefan naplója


Parafenomén [22888 AL], gazdája Stefan
mobcsi II. 2004. december 13.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/22888
mobcsi II. 2004. december 13.

mobcsi II.

A minap utaztam a buszon. A szokványos zsúfolt büdösmeleg ringó ikaruszon. Ezúttal nem a kigyulladós fajtán, hanem a kieső kerekűs változatán. A szintén szokványos magyar realista túlélőpózban táska láb alatt, ölben, nyakban, valamely magát jól eladni képes sosem csukom be a számat mert nagyon okos vagyok főfőfőfőfő nagyvezéristen utasítására ergonomizált ülések közé beékelődve.

Mellettem vadkapitalista piacgazdaságunk, alapvető jelenlétimitációjával összepréselődve. Szépen kifestve, egyébként helyenként határozottan vonzó és némi intellektuális külsőt sugárzó tüdérvirágszál. Egy ideig azt hittem zenét hallgat, aztán pedig azt gondoltam, hogy ez nem lehet zene csak valaki sörösdobozokkal meg tányérokkal kacatol a fejében. Talán kulcscsörgés? Talán nyomoz az elveszett fény után?!
De lehet, hogy tévedtem. Nem biztos, hogy helyesen ítéltem meg a helyzetet. Sokszor megesik velem, hogy félrecsúszott értékítéletem helytelen eredményeket alkot. Egy ideig gondolkodtam azon is, hogy vajon csak a pörög forog telefon halk kattogása visszangzik a fejében, ahogy felrősödik a fitnesses áttételezések laza harmóniáján átszaladva. Az állóhullámok falnak ütköznek és ide oda verődve interferencia nyikorgást hoznak létre az üregekben. Hm.

Aztán elméletet váltottam, és előszedtem a titkos konstansok közül a technomaca állandót (tmc). Mindig félve nyúlok hozzá és csak végső kétségektől hajtva, mert az ismeretlennel való szorzás komoly károkat okozhat az érzékenyebb lelkekben. Én meg különben se szóljak semmit a gyűrött konfekciószatyrommal, meg az összetapizott szemüvegemmel, a kócos vékonyszálú halam alatt.

Hozzávetőleg két órán át kerregett és ciripelt a tündérlány időnként halk kuncogásokkal megszakítva a hullámok folytonosságát, mígnem már majdnem csend lett de aztán mégsem. A program alapos és gondos, átgondolt tervezőre vall. A modellt valószínüleg neves formatervező álmodta szilikonba rúzsba és aranyba. Finom vonások és szinte teljesen élethű kültakaró. Hosszasan kell figyelni, hogy az ember észre vegye az apró gyártási hibákat. Úgy tűnik a technika még nem képes követni az formatervezők vad utópikus álmait. Csupa lekerekített kecses forma, és mögötte egy elavult számító egység...

Korunk tucatkacat autóit juttatja eszembe. Tele buborékokkal és bigyókkal meg micsodákkal, amik kellenek mert jól néznek ki az élet nagy vezérei szerint, és a pórnép is imádja. És amit imád a pórnép abból nagyon sok pénzt lehet csinálni. Guiggaro mester keze van talán a dologban... netán Chris Bangle formatanulmánya az új 7-esbe. Unalmas már a szőke kárpit... Vagy csak egy lelkes formatervező tanonc pajzánkodott a hétvégén pontot téve egy kapatos este végére. Hm. Hm.

HAL biztosan irígy lenne. Ebben a testben ezzel a szabdsági fokkal... kivihetné őt dobozából a fényre. Vajon a mobcsi csak egy, a csatlakoztatható perifériák közül. Vagy az alkotás elemi része. Ha elválasztom a főegységtől mi történne. Rendszerösszeomlás... Kék halál... Jajj miket beszélek. Hiszem ezen a platformon biztosan nem fut már az ablakmosó program se. Valami egészen egyedi dolog lehet benne.

Talán az Uncsi 1.3.24 Beta, vagy a Black Hole 2.4 by Megasoft Inc.... hm biomechanikus szerkezetben még egyiket sem láttam futni. Talán a váratlan szemebesülés miatti meglepetés az oka, hogy nem ismertem fel. Vele talán Marvin is felvidítható lenne. Talán egy randevú. Láthatná milyen egyszerű az élet, és nem lógatná folyton a fejét. Csak megnyomok pár gombot és szinte élek. Ez már majdnem olyan mint az élet. Na jó. Ezt én sem gondoltam komolyan. Én is tudom jól, mit mondana egy könnyed holdfényes randevú után:

"Life... Don't talk to me about life."

...vígasztalhatatlan már...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat