Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Stefan naplója


Parafenomén [22888 AL], gazdája Stefan
2005. április 28.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/22888
2005. április 28.

"Amióta jó üzlet az ingatlan, pitiáner kóklerek és komoly háttérrel bíró profi bûnözõk egyaránt jól élnek belõle. Ahány eset, annyi féle. Szociális kérdés is, a jogszabályok kiskapuit sem ártana bezárni, szigorítani, számon kérni, felelõsségre vonni kellene mindazokat, akik hivatásuknál fogva foglalkoznak ingatlanokkal. A számtalan szövevényes ügyekben azonban rendre kiderül: nem felelõs az ügyvéd, nem felelõs az ingatlanközvetítõ, a -forgalmazó, a közjegyzõ, a földhivatali munkatárs, nem felelõs senki sem. Mindenkinek éppen addig terjed felelõssége, hogy attól még nyugodtan bárki áldozattá válhat. Persze nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy nincs az a jogszabály, amely megvéd valakit, ha hiányzik belõle az egészséges bizalmatlanság. De, mint tudjuk, ez önmagában még nem elég.

A Sors-Társak Egyesületének vezetõje öt éve próbálja felhívni a nyilvánosság figyelmét arra, hogy a jog nem védi az állampolgárt, az útvesztõbe pedig éppen azok viszik be az embert akiktõl - szakértelmük okán - a segítséget remélik."

...

"- Nincs olyan ügyvéd, aki felvállalná az így pórul járt emberek védelmét. Nincs kihez fordulni - mondja az egyesület elnöke. - A napokban Zamecsnik Péter "sztárügyvéd" kérdésemre azt válaszlta, hogy ameddig a földhivatalokban szinte tintaceruzával vezetik be az adatokat és nagymértékben el van maradva az ügyek feldolgozása, addig változás nemigen várható - mondja Török-Szabó Erzsébet. - Az ügyvédek felelõssségérõl és az etikáról nem beszélt - teszi hozzá. Szerinte ma "kéz kezet mos" alapon nem derülnek ki ügyek. "

...

" Ne fogadjuk el más ügyvédjét, ne sajnáljuk a pénzt és idõt arra, hogy egy minket képviselõ jogi szakembert találjunk. Egyébként is ügyvédkényszer van Magyarországon. Ügyvédünk tüzetesen el fogja olvasni akár a partner jogi képviselõje által megírt szerzõdés tervezetét is, illetve õ maga fogja szakszerûen elkészíteni azt."

???????????????????????????????????????????? Akkó most hogy is van? Senki nem vállal semmit de azt alaposan?????




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat