Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Stefan naplója


Parafenomén [22888 AL], gazdája Stefan
Patyomkin, 2004. szeptember 22.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/22888
Patyomkin, 2004. szeptember 22.

Patyomkin

A minap tettem kis sétát a vásárcsarnokban, és feltévedve az emeletre hosszasan szemléztem a kínálatot. A kivételesen tényleg értékesnek tűnő hungarikum dömping közepedte találtam pár érdekes motívumot is. Egyrészt a hímzett anyagok árcimkéin, másrészt a "fafaragók" standján. Először azt hittem hogy csak poén akar lenni, aztán amikor már a harmadik standon vettem észre Harry Pottert amint matrjoska baba képében rematerializálódott, rá kellett jönnöm hogy ez itten nem vicc. Biztos balul sült el szegénynek egy varázsige és arra lett kárhoztatva, hogy önmagába zárkózva legbelül egészen kicsiként ücsörögjön az elmélkedés füves sztyeppéin, ahol még annak idején nagy Szergej Vaszilijk Uljanov galoppolt szilaj barnamedvéjén, hogy vigye a híreket a héten éppen aktuális szupercárnak. Aztán ahogy megláttam Putyint és Bin Ladent fába szorult testtel rámvigyorogni már nem lehetett nem észrevenni hogy ez itten van kérem. Rögtön itt a Kalocsai himzés és a Matyó himzés között félúton ahol a tatár se jár.

Aztán közelebb lépve egész világ tárult fel megdobogtatva kis szívem ékes szép faragásokért és faműves mestermunkáiért lengő corpusát. Igazi autentikus orosz mintázattal kis köténykében pompázó klasszikusok sorfala védi az darabokra hullott gigabirodalom utolsó morzsáit. Autentikus. Hm azt hiszem erről a magamfajta pórnépnek legalább annyi jut eszébe mint arról, hogy peresztrojka. Hatalmas idők voltak. Hm. De gyanítom, hogy senkinek fogalma sem volt hogy mit jelenet. Hát így van ez. Egészen új ellenséggel kell itt válvetve szembenézni. Vajon hol lehet a Patyomkin? Hol vannak a partizánok akik majd elsáncolva magukat az erdőben dacolva Tél Tábornok jeges fogával utolsó vérükig harcolnak hónapokig egy szál addidasban, hogy felszabadítsák az elnyomottak rabszolgasorba döntött elméit? A Patyomkin állítólag ott sem volt ugyan mert, hogy nem fér el az öbölben de ez most nem fontos. Wahhh egy egész baseball csapat. Van lakkozott fejű kis buksi kopasz, meg marcona szakállas amolyan gengszter fajta, és borostás, és afro-amerikai matrjoska, és biztosan zavarban érzik magukat ahogy az olaszokon átvergődő kis japánok a precíz német trottygatyásokat lehengerlő kípszmájlinggal éppen rájuk vetik pillantásukat.

Én érzem is feszültséget és odébbállok nehogy károsan befolyásoljam lelki fejlődésüket. De lehet hogy éppen azt gondolják, milyen kis szánalmas lény ez itten hö. Ebből sosem lesz olyan pompás remekmű mint belőlünk. Azt hiszem nem is vágyom erre a lehetőségre. Aztán wahhh és megint wahhh még egy kis pirospozsgás Schumi matrjoska is integet elmenetelemben rögtön télapó felpuffadt fasubája és Schwarzenegger karakán vigyorgása közül, ami bár kissé eltorzult az esztergályos szokásos reggeli vodkácskájától, de azért felismerhető. Így is van ez. Csak szívvel és lélekkel lehet igazán nagyot alkotni. Vodka nélkül nem megy a matrjoska eregetés sem. A hagyomány az hagyomány.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat