Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Stefan naplója


Parafenomén [22888 AL], gazdája Stefan
H.E.A. 2005. február 15.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/22888
H.E.A. 2005. február 15.

Homo Egomantibilis Arogantikus

Ez úton ismét csak vissza kell térnem a már korábban is sok gondot okozó Drake egyenlethez. Azok kedvéért, akik nem ismerik még a számítás alapjait:

Dogonok számára tartott minimális eredményű előadásomat követően, Schrödinger macskája gondolataim kusza buborékait meglátva, beásta magát egy csendes szigetmentén elterülő kis fövenymaszat buckái közé, mivel nem sikerült elmagyaráznom, hogy nem maradt ki a Drake egyenletből, mert én már dolgozom a problémán egy ideje, csak még kell egy kis idő, hogy megszülessen a konstans, ami figyelembe veszi a táguló világegyetemben sodródó valószínűtlenül szánalmas gondolataim demoralizáló hatását, ellenére, hogy olyan végesnek és mégis leírhatatlanul összetettnek tűnik a spenótföldek traktorharcoktól felkavart tengerén hányódó kis ladikom trajektóriája...

Amire eddig jutottam: N = R* • fp • ne • fl • fi • fc • L * m * g * He * Es * Os *t[g] * bH(z) * Be(t)

Az ismert tényezőkre nem térek ki, a többi pedig:
m: Macskafaktor, élő példányra vonatkoztatott explicit formája
g: Gizike kedve faktor, aki a macskát szokta etetni
He: Héliumion koncentráció a macska tejében faktor, szingularitást feltételezve a csomópontokban
Es: Egyetemes macskaállandó (sötét anyagtól elvonatkoztatott reláció, az eltűnt delfinek által keltett turbulens időhiányok pótlására)
Os: Élet az üresfejű szőkéken túl határozatlansági relációja
t[g]: Teleportációs anyagveszteség XOR operandusú relatív Jolánkához viszonyított mérhető élettartalma
bH(z): Brün Hilda (korábban Gobbi Hilda volt az általánosan elfogadott nézet, de a minap megdőlt ez is. Sic transit gloria mundi...)
Be(t): Bölcs Elme számítási kapacitását befolyásoló időtől függő depresszív robotállandó. (Paradox függőség, mely újabb ékes példája, hogyan függhet az időtől valami, amit állandónak hiszünk.)

A Drake egyenlet feletti gondolkodás súlyos hibát tárt fel az evolúció útjában. Nemrégiben sikerült kimutatnom, hogy a Homo Egomantibilis Arogantikus ki fogja szorítani az általunk ismert civilizációk jelenlegi embertípusát. Feltételezve, hogy az észlelhető világ nem holografikus leképezése, valamely rosszul motivált fantaszta robotinformatának. Terjedését valószínűleg vírus okozza, de ennek egyelőre még nincs tudományos bizonyítéka. Alattomosan támad szülőről gyerekre és a nukleinsavak közé ékelődve kipasszírozza a lélekhordozó pufferanyagokat. A vivőhullámok torzulása miatt nehéz izolálni az értékes információkat, de talán nem teljesen reménytelen. Kutatásom első felében próbálom megjeleníteni azt a molekulaszegmenst, amely egyfajta spontán rezonátorként, harmonikus jeleket képez a leszűrt adatokból. Ez a feladat meglehetősen nagy számítási kapacitást igényel, és Bölcs Elme jelenleg nem elérhető. (ld. Be(t) időtől függő változó figyelembe vétele) Ez járt azzal a következménnyel, hogy sajnos Drake egyenletre vonatkozó kutatásaimat fel kellett függesztenem, amíg nem sikerül feltárnom a párhuzamosan haladó fekete macskák elméletét. Ezen kérdéskör megfogalmazódása olyan nem várt elágazást jelent a kutatásban amely fényévekkel vetheti vissza társadalmunkat önmaga megtalálásától. A fekete eltolódás, a tömegesen jelentkező elcirmosodosodás, és a Pioneer szondák pályamódosulásában megnyilvánuló ismeretlen eredetű gravitációs anomáliák együttesen fejthetik ki a hatásukat valamennyi egostacioner pályára helyezett lélek giroszkópjában. A folyamatos pályakorrekció rendkívül gyors megoldást sürget. Számos összetevő hiányzik még a tézisek igazolásához, de jelenleg minden jel arra mutat, hogy hipotézisem segítségével közelebb juthatunk ahhoz az elemhez, amely talán markerként szolgálhat a társadalomban megbúvó elemi lélekfoszlányok kimutatásához. Rendkívül kényes művelet...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat