Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Stefan naplója


Parafenomén [22888 AL], gazdája Stefan
Sztyeppe 2005. május 4.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/22888
Sztyeppe 2005. május 4.

Sztyeppe

Ha most mondanom kellene valamit bajban lennék. Mit is mondhatnék? Mit is kellene mondanom? Nem mondok semmit. Megint elköltözött belőlem az alkotásvágy. Csak úgy vagyok, ahogy ide ejtettek. Be kellene állnom végre a sorba. Nem csak lázadozni folyton, meg ironikusakat mondani a nagy bölcsességektől fűtve.
Elmegyek bányába és egy leszek a tárnák mélyével. Aztán ha eleget dolgoztam és már majdnem mindenre megvan a pénz, veszek egy traktort, kimegyek a pusztába és beleszántok a sztyeppe tengerébe. S ha este fáradtan hazaérek, leszállok a traktorról, beletörlöm a gumicsizmám az ekébe, egyetértően biccentek, amikor a többi traktoros közül egy hozzámlép és a vállamra csap barátilag. Menjünk. És a friss szántásból nem sarjad semmi. Mert vetni ma nem volt erőm. De jó traktoros leszek. Mindenkinek megfelelek. Mindenkivel jóban leszek. Mindenkik közéjük tartozónak éreznek majd.
Felszántok mindent aztán ha varjak majd kicsipegették apáink nyomán itt maradt kalászok jobb időkre váró szemeit, igazából már nem is kell vetni. Más már nem terem meg itt. Csak a pockok kergetik egymást a gödrökben. A kocsmában meg lángra lobbantjuk a kisüstit. A sarokban valaki halkan dúdol. Az asztalon poharak közt részeg fekszik. Üvegek csörögnek fel a zajban. Az ablakon túl az alkony nekiindul, eltakarja az ekék nyomait. Holnap felébredünk.

Nem értjük miért ilyen nehéz itt. Élni.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat