Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Arkhimédész naplója


Thalész [291968 AL], gazdája Arkhimédész
újrakezdés!?.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/291968
újrakezdés!?.

Nem rúgtak ki. De azt sem engedi az igazgató, hogy letegyem az osztályozóvizsgát. Megint bekerültem a kórházba 4 hétre. Végül úgy döntöttem, elmegyek a TÁG-ból. Keresek egy másik iskolát, ahova be is járhatok, és letehetem a vizsgát, hogy ne kelljen megbuknom. November 9.-e óta nem voltam iskolában, és már nagyon hiányzik. Sokat tanulok, de nem eleget. A matekon kívül mindenből le vagyok maradva. Nagyon félek a vizsgáktól. És még az se biztos, hogy egyáltalán átvesz valamelyik iskola. Ha nem, vissza a TÁG-ba. Kilencedikbe. Megint...


Csak hogy szemléltessem a helyzetet:


A dolgozat napján

A "kis á-sok" rosszkedvűen jöttek ki a teremből a nehéz dolgozat után.
-A kocka el van vetve.- mondta Bukott Ancsa. Erre mindenki felkapta a fejét. A fent nevezett személy ugyanis nagyon ritkán szólalt meg.
-Kihajtani csak nem fog!- mondta egy "kis á-s" lány gúnyosan.
-Dehogynem.-válaszolt Bukott Ancsa halálkomolyan.- Kihajt, és majd kis kockák teremnek rajta.
A "kis á-sok" nem annyira azért tisztelték Bukott Ancsát, mert egy évvel idősebb volt náluk. Sokkal inkább azért, mert mindent olyan komolyan tudott állítani, mintha az a világ legnagyobb igazsága lenne. Így a "kis á-sok" készek voltak bármit elhinni neki, ez esetben azt, hogy a kocka kihajt.

Öt hónappal később

A "kis á-sok" többé-kevésbé rendezett kettes sorban álltak a vasúti sín mellett. Izgatottan beszélgettek. A vonatot várták, ami osztálykirándulásuk helyszínére viszi majd őket. Senki sem figyelt Bukott Ancsára, aki a sor végén állva szomorú komolysággal nézte a síneket.
Hamarosan vonatzakatolás hallatszott, és feltűnt a láthatáron a szerelvény. Hirtelen egy test csapódott a sínekre. Vér fröccsent. A mozdonyvezető megállította a vonatot, és káromkodva kiszáll, hogy megnézze, mi a baj.
-Bukott Ancsa!- sikította egy "kis á-s rémülten. A többiek csak dermedten álltak és néztek. Az osztályfőnök és helyettese hiába próbáltak lelket önteni az osztályba, a kirándulásnak befellegzett. A tanárnő oszoljt vezényelt azzal, hogy majd mindenki visszakapja a pénzét.

Másnap

-Önző volt- mondta Bukott Ancsa előző osztályfőnöke a következőnek.- Minek tette ki szegény á-sokat meg az én céseimet is!
-Halottakról jót vagy semmit.- mondta Ancsa utolsó osztályfőnöke elfogultan. Ő szerette Bukott Ancsát.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat