Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Mosoly :o)) karaván újság mindenkinek! naplója


Mosoly :o)) újság [150356 AL], gazdája Mosoly :o)) karaván újság mindenkinek!
Mosoly :o)) karaván újság

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/150356
Mosoly :o)) karaván újság

Hello ma augusztus 13 Ipoly napja van.Boldog névnapot ezeknek a gazdikanak!!
-------------------------


Azt szokták mondani,hogy egy bögre forró tea mindent meggyógyít. Az ember ilyenkor csak megköszöni a teát, és magában megmosolyogja a hallotakt.Pedig aki ilyesmit állít,annak nagyon is igaza van.



Ánizs (Pimpinella Anisum)
Az ánizs vizelethajtó (dureticum) és szélhajtó (carminatívum), remekül enyhít a puffadáson, hatásosan szünteti meg a kólikát, enyhíti a gyomorfájdalmat, a hascsikarást, megelőzi a hányingert, és javítja az emésztést. Csillapítja a szaggató köhögést, oszlatja a nedvek összegyülemlését, és enyhíti a hidegrázásos tüneteket is. Szoptató anyák esetében serkenti és javítja a tejtermelődést, és - csak néhány kortynyi belőle - a kisbaba hascsikarásán is gyakran segít. Szétolvadásig szopogatva, az ánizscukor a mozgásszervi betegségek ellen is használ.


Tudományos elemzése
Az elemzések kimutatták, hogy az ánizs B-vitamint, cholint, kálciumot, vasat, káliumot és magnéziumot is tartalmaz. Egyes kutatások arra is utalnak, hogy az ánizsban olyan növényi hormonok is találhatók, amelyek az ösztrogénre emlékeztetnek, ez magyarázatot ad arra is, hogy miért olyan hasznos növény a szoptatós anyáknak.


Hagyományos használata
Belsőleg. Az ánizs gyógytea a következőképpen készíthető:
Öntsünk 2 dl frissen forralt vizet 2-3 teáskanál jól összezúzott - herbalista szaknyelven: "enyhén pulverizált" - ánizsmagra. Áztassuk benne 8 percig, szűrjük le, édesítsük mézzel ízlés szerint, és szürcsölgessük forrón. Ha a magvak nincsenek elég apróra zúzva, főzetet kell készítenünk belőle, hogy gyógyhatását teljes egészében kinyerjük.


Figyelem! Az ánizsmagvakat évszázadok óta használják anélkül, hogy bármi bajt okoztak volna. Olyan kíméletes hatású szer, hogy a teájából egy-két kortyot még a hascsikarásos babának is adhatunk belőle, nekik sem árthat.



Borsmenta (Mentha piperita)
A borsmenta jellegzetes étvágygerjesztő szer, serkenti a nyálmirigyek működését, segít megszüntetni a hányingert, csillapítja a gyomorégést, megszünteti a csuklást, és enyhíti a gyomorgörcsöket és a hascsikarást. A gyomor belső bevonatára gyakorolt hatása miatt a borsmenta gyakorlatilag lerövidíti az időt, amelyet a táplálék a gyomorban tölt.
Ezt a gyógynövényt ősidők óta alkalmazzák olyan szerként, amely az egész testet, ám elsősorban a szívizmot tisztítja és erősíti. Serkentő és hevítő tulajdonságai miatt a borsmentatea közkedvelt orvossága a hidegrázásnak, a náthának, a kólikának és a reumának. Segíti csillapítani a migrénnel vagy a szédüléses fejfájással gyakran társuló hányingert is.


Tudományos elemzése
A borsmenta olajának erős görcsoldó hatása van. Csupán e tulajdonságánál fogva is már alkalmas lehet az emésztőrendszer fájdalmainak, illetve a gyomorgörcsöknek a csillapítására.


Hagyományos használata
Belsőleg. Egy csésze zamatos borsmenta elkészítéséhez egy púpozott teáskanál (4 gramm) száraz gyógynövényt keverünk 2 és fél deci frissen forralt vízhez. Hagyjuk ázni, szűrjük és hűtsük le. Gyógyteaként a borsmentát a hagyomány szerint hidegen kell fogyasztani hányinger, fejfájás, gyomorégés, puffadás ellen.
Külsőleg. A borsmenta friss leveleinek zúzaléka enyhén fájdalomcsillapító hatású. A lokalizáló fájdalom csillapítása érdekében, csipkedjünk le néhány levélkét a konyhakertünkben zöldellő borsmentatövekről, kicsit gyürködjük meg, majd újra simítsuk ki őket, végül pedig helyezzük a fájós pontra.

Figyelem! A borsmenta teljesen ártalmatlan és veszélytelen. Nyugodtan fogyasztható.

--------------------------------
Ídőjárás:

Szombat délután:

Maximum: 23, 27

Budapesten:

A napi középhőmérséklet:
21,2 °C
Átlagos napi minimum:
15,6°C
Átlagos napi maximum:
26,9°C



Országosan:

A napi középhőmérséklet:
19°C és 21,3°C között
Átlagos napi minimum:
13°C és 15,6°C között
Átlagos napi maximum:
24,9°C és 27,2°C között
------------------------------------
Most pedig kutyások figyelem!Kos kutyája érdemes elolvasni mert akárkinek szüksége lehet egy hű társra nem?

Kos és kutyája
A Kos igazi vadászó jellem, előreszegett fejjel halad útján. Mindent szeret, ami a „célkeresztbe állítható”, és azonnal mozdul a vadászkürt hívó szavára. Természetes, hogy a jelleméhez legjobban a vadászkutyák illenek, mint például a hűséges és okos magyar vizsla, vagy a nála ellenállóbb, német vizsla. A Kos hölgyek válasszák bátran a foxit, mivel nem csak jól tanítható és okos jószág, de reprezentálni is lehet vele. Elmondható ez a Kos jegyű urakról is, akik szívesen mutogatják fajtatiszta kutyájuk okosságát a barátaiknak. A Kos szülöttek szívesen választanak mozgékony kutyát, mert szeretnek mozogni, sportolni. Hosszú kiképző-pórázt és könnyen levehető láncos nyakörvet viselnek ezek a kutyák.

......oooO..................
.....(. ..).....Oooo........
......) /......(. ..) ......
.....(_).......) / ........
..............(_/ ........ Lépj be holnap is!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat