Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Mosoly :o)) karaván újság mindenkinek! naplója


Mosoly :o)) újság [150356 AL], gazdája Mosoly :o)) karaván újság mindenkinek!
Mosoly :o)) karván újság

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/150356
Mosoly :o)) karván újság

Hello ma augusztus 17.Jácint napja van.Boldog névnapot ezkenek a gadikank!
-------------------------------------
Teaház

Fodormenta (Mentha Spicata)
A fodormenta évszázadok óta nagy becsben áll, mint kiváló emésztésserkentő. Serkenti a nyálmirigyek működését, javítja a gyomor kiválasztó képességét, enyhíti a hascsikarással és puffadással járó panaszokat. Kíméletes és hatásos szer hányinger és hányás ellenében, még gyermekek is nyugodtan szedhetik. A népi gyógyászatban nátha, influenza, fagyás és szédülés kezelésére is használják.

Tudományos elemzése
A fodormenta az A- és C-vitamin valóságos tárháza, de van benne némi B-komplex vitamin, továbbá kálcium, kén, vas, jód, magnézium és kálium is. Ennek az illóolajnak a fő alkotóeleme a karvon, ám jellegzetes illatát és ízét elsősorban ecet-, vaj-, kapor-és kaprilsav-észtereinek köszönheti.
A fodormentaolajat a friss növényből lehet kipréselni. Augusztusban szokás betakarítani a növényt, amikor virágba borul. Fél liter mentaolaj előállításához körülbelül 150 kg mentalevelet kell feldolgozni.

Hagyományos használata
Belsőleg. A fodormentateát úgy készíthetjük el, hogy negyed liter frissen forralt vizet öntünk 1 csapott evőkanálnyi szárított levélre. Fedjük le, hagyjuk ázni három percig, szűrjük le, tegyünk bele egy kanálka mézet és máris fogyaszthatjuk. Ha egy igen ősi és igen kedves európai szokást kívánnánk követni, helyezzünk egy tálka szárított és porított fodormentát az ebédlőasztalra, és közöljük vendégeinkkel, hogy ha van hozzá gusztusuk, rászórhatják bablevesükre, vagy
mártásukat, köretüket ízesíthetik vele.
Külsőleg. A friss és összezúzott fodormentalevéllel csillapítható a rovarcsípés, például a méh- vagy darázscsípés okozta fájdalom. Elég szedni egy adagot, és bedörgölni vele a csípés helyét. Az egyik régi herbárium szerint, ha ecetbe áztatott fodormenta főzetével meg a hajunkat, az a korpásodás kitűnő gyógymódja.

Figyelem! A menta család tagjai teljesen ártalmatlanok és mellékhatásoktól mentesek. Ez alól a fodormenta sem kivétel.
--------------------------
Ídőjárás

Budapest:
A napi középhőmérséklet:
21,1 °C
Átlagos napi minimum:
15,6°C
Átlagos napi maximum:
26,6°C

Országosan:
A napi középhőmérséklet:
18,9°C és 21,1°C között
Átlagos napi minimum:
13,2°C és 15,1°C között
Átlagos napi maximum:
24,6°C és 26,6°C között
-------------------------

Energiabomba

Szeretnéd felfrissíteni szürkeállományodat? Tippjeink segítségével koncentráló képességed biztosan nem mond csődöt - mindegy, hogy egy fránya matekdolgozatról vagy egy fogós tesztről van szó!

Ez segít: megnézium, folyadék, vas.

Ez felpörget: banán. Vércukorszintedet pillanatok alatt megemeli és új erőt biztosít. A banán tökéletes magnéziumpótló, azonnal feltölt új energiákkal, és növei a koncentráló képességedet.
Zabpehely: szürkeállománydora frissítő zuhanyként hat. Ez a magnéziumnak és a vasnak köszönhető, melyek serkentik az agy oxigénellátását. Így a tanulás is könnyebben megy.
Folyadék: segíti a tápanyagok felszívódását. Ezért naponta igyál legalább 1-2 liter ásványvizet, gyógy- vagy gyümölcsteát, cukormentes gyümölcslevet. Hidd el, testes és lelked csak erre szomjazik.

Tanácsunk: minden reggel iskola előtt egyél egy banánt két evőkanál müzlivel és tejjel összekeverve. Ez erősíti idegeidet és segít a koncentrálásban.
----------------------------------

szerkeztő:mosolygós [148931 AL] alszerekeztő:Toussain [32061 AL]


......oooO
.....(. ..)
......) /
....˙(_) Lépj be holnap is!!

Karavántagok figyelem még mindig várom leveiteke hogy mit rakaja a kari újságba és hogy tetszett -e?Kérlek írj véleményte nekem köszy!!: )



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat