Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Mosoly :o)) karaván újság mindenkinek! naplója


Mosoly :o)) újság [150356 AL], gazdája Mosoly :o)) karaván újság mindenkinek!
Mosoly :o)) újság

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/150356
Mosoly :o)) újság

helló, ma szeptember 19. hétfő, Vilhelmina napja van!

HÍREK
A VW bezárhatja spanyol Seat-gyárait
A német Volkswagen konszern vezetése nem tartja kizártnak, hogy bezárják a csoporthoz tartozó spanyolországi Seat gyárat, ha nem növekszik az értékesítés. Az Audi vezérigazgatója, Martin Winterkorn a Welt am Sonntag című lapnak elmondta: elbocsátásokra is sor kerülhet.

A cég a múlt héten többször is cáfolta a gyár bezárásáról felreppent híreket. Néhány héttel ezelőtt a Volkswagen még azt tervezte, hogy a csoportnak a spanyolországi Martorellben lévő gyárában 10 százalékkal csökkentik a munkaidőt és a munkabéreket. A kérdés akkor úgy merült fel, vagy elbocsátanak 800 embert, vagy bérkiegészítés nélkül csökkentik a munkaidőt. Most azonban már arról van szó, hogy ténylegesen elbocsátanak 1000 embert.

A Seat a maga 16 ezer dolgozójával gyakorlatilag azóta problémás a VW számára, amióta 1986-ban megvették a spanyol céget. A veszteség növekszik, az értékesítés pedig folyamatosan csökken: az idei év első nyolc hónapjában 5 százalékkal 257 ezerre csökkent a Seat eladása Európában az egy évvel korábbihoz képest, tudta meg az MTI.

Mint arról az mfor.hu korábban már beszámolt, a VW csoport hat németországi üzemében is próbálja termelési költségeit - egyebek között bérköltségei csökkentésével - 1,3 milliárd euróval mérsékelni. A vállalat a következő három évben költségeit összesen 10 milliárd euróval akarja visszafogni.

Az autógyár vezetése ezzel összefüggésben arra szólította fel dolgozóit, hogy mondjanak le egyes juttatásokról: a munka közben tartott pihenőidőre járó pénzről, a szakképzettségi pótlékról és a betegség idejére járó vállalati táppénzről.

A VW elsősorban németországi munkahelyek megszüntetését tervezi a következő években, egy jelenleg még nem publikus átalakítási terv keretében. A vállalatot ugyanis az elmúlt időszakban a relatív magas német bérköltségek éppen úgy sújtották, mint az erős euró, amelyek következtében több - elsősorban ázsiai - versenytárssal szemben lépéshátrányba került.

A fapadosokat is elsodorhatja a magas üzemanyag ár
Az elemzők szerint nem csak a hagyományos légitársaságok néznek forró ősz elé, de a fapadosok számát is megtizedelheti az üzemanyag árának emelkedése.

Az MNB jelezte az EU-nak a sztrádatrükköt

A Magyar Nemzeti Bank elismerte, hogy ő hívta fel az Eurostat figyelmét a magyar autópálya-trükkre. Ezért az idei deficit a GDP 3,6 százaléka helyett annak 5,1 százalékára emelkedhet. Lehetett volna kevesebb is, ha időben átadják az autópálya-építést az Állami Autópálya Kezelő Rt.-nek.

Nem védi tovább az állam a Danone-t
Tovább bonyolódik a Danone-ügy. A francia ipari miniszter kijelentése szerint, a vállalatnak és az igazgatóknak kell felvértezniük magukat egy esetleges külföldi felvásárlással szemben.

IDŐJÁRÁS
Éjjel: Felhős, esős
Délelőtt: Felhős, záporos
Délután: Felhős, hűvös

Aktuális felhőkép:
Alig mozduló, kiterjedt felhőtömb alakult ki a Kárpát-medence környékén.

Kellemetlen, hűvös idő
Minimum hőmérséklet:8, 13 °C
Maximum hőmérséklet:13, 18 °C
Napkelte:06:27
Napnyugta:18:48

Mai fronthatás: kettős front



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat