Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Mosoly :o)) karaván újság mindenkinek! naplója


Mosoly :o)) újság [150356 AL], gazdája Mosoly :o)) karaván újság mindenkinek!
Mosoly :o)) újság mindenkinek

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/150356
Mosoly :o)) újság mindenkinek

helló, ma szeptember 12. hétfő, Mária napja van

IDŐJÁRÁS
Éjjel: Északkeleten zápor, zivatar
Délelőtt: Derült ég
Délután: Napsütés, gomolyfelhők

Még mindig nyárias idő
Minimum hőmérséklet:13, 18 °C
Maximum hőmérséklet:24, 28 °C
Napkelte:06:17
Napnyugta:19:02

Duna 19 °C
Tisza 21 °C
Balaton 22 °C
Velencei-tó 22 °C
Adria 24 °C

Mai fronthatás: nincs front

HÍREK
Szokatlan interjúhelyzetek: készüljünk a legrosszabbra
Előfordul, hogy az állásinterjún váratlan helyzettel állítják szembe a pályázót. Ezeknek a próbáknak általában az a célja, hogy a jelölt alkalmazkodó- és stressztűrő képességét mérjék. Hazai és külföldi fejvadászoktól gyűjtöttünk szokatlan, extrém történeteket, feladatokat. A reggel 7 órás állásinterjútól a plüssmacival történő beszélgetésig széles az ötlettár.

A napokban írt alá szándéknyilatkozatot a floridai High Springs-i székhelyű CTD Holdings Inc. a budapesti Cyclolab Kutató-Fejlesztő Laboratórium Kft.-vel arról, hogy az amerikai cég többségi tulajdont szerez a magyar társaságban. Szeptember 26-án kezdik meg a cég átvilágítását és kedvező ajánlat esetén a tranzakciót még az idén lezárják.

6,2 százalékkal csökkentek a mezőgazdasági árak
A mezőgazdasági termelői árak az év első hét hónapjában 6,2 százalékkal voltak alacsonyabbak az egy évvel korábbinál. A gabonafélék árszintje 31,6 százalékkal csökkent - közölte honlapján a Központi Statisztikai Hivatal.

Elkészült az adótörvény tervezete
Jövőre ötvenezer forinttal nő az alsó szja-kulcs határa, a felső kulcs mértéke pedig 36 százalékra csökken - tartalmazza a Világgazdaság birtokába került a törvénytervezet, amely lényegében megfelel a száz lépés program keretében bejelentett ötéves adócsomagban foglaltaknak. Ugyanakkor vannak eltérések is: új közterhet jelentene már jövőre a négyszázalékos egészségügyi hozzájárulás. A júniusi bejelentéssel szemben 2007-ben mégsem vetnének ki 10 százalékos kamat- és tőzsdei árfolyamnyereség-adót.

A Világgazdaság birtokába került a törvénytervezet szerint a legtöbb változás a személyi jövedelemadót érintené. Jövőre 50 ezer forinttal feljebb, 1,55 millió forintra tolódna az alsó jövedelemkulcs alkalmazásának felső határa, míg az e fölötti éves jövedelmet a jelenlegi 38 százalék helyett már csak 36 százalékos szja terhelné.

A tervezetben rögzítenék az adótáblát 2010-ig úgy, hogy az adókulcsok változatlanok lennének, csak a határ tolódna feljebb: 2007-ben 1,7 millió, 2008-ban 1,9 millió, 2009-ben 2,3, míg 2010-ben 3 millió forint esetén lépne be a felső kulcs. Mint ismert, 2006-ban háromlépcsőssé tennék a minimálbért, és a tervek szerint az alsó - a kormány elképzelése szerint havi 63 ezer forintos - bér adómentes lenne. Ezt a kiegészítő adójóváírás mértékének módosításával érnék el. Módosulna továbbá az adójóváírás igénybevételének határa is.

Változik a családi adókedvezmény és az önkéntes pénztári befizetések adókedvezménye. Előbbi egyrészt úgy, hogy csak a legalább háromgyermekesek jogosultak gyermekenként és havonta 4 ezer forintra a mostani 10 ezer helyett. Másrészt úgy, hogy csak az veheti igénybe teljes összegben, akinek három gyermek esetén legfeljebb 6 millió forint az éves jövedelme, illetve ez a határ gyermekenként fél-fél millió forinttal, de legfeljebb 8 millió forintig tolódik. Az érvényes szabályok szerint a jogosultsági határ - gyermekszámtól függetlenül - 8 millió forint.

Az önkéntes kölcsönös nyugdíj- és egészségpénztári befizetésekkel kapcsolatos kedvezmény az illető megtakarítását növeli. Jelenleg még van arra lehetőség, hogy ezt az összeget az APEH az egyénnek utalja vissza, jövőre azonban már a pénztári számlára utalná ezt a tételt az állami adóhatóság. Szigorítást jelent, hogy az önkéntes kölcsönös egészségpénztárba befizetett összeg nem 30, hanem csak 20 százaléka számítana kedvezménynek.

Lényegesen korlátoznák a munkáltató által adómentesen adható juttatások együttes összegét: amíg ma nincs ilyen határ, addig jövőre - az étkezési támogatás és az utazási költségtérítés kivételével - a bruttó bér 15 százaléka, de maximum évi 500 ezer forint lehetne. A limitet meghaladó béren kívüli juttatást 44 százalékos szja terhelné.

Mégsem lesz kamatadó
Noha Gyurcsány Ferenc nyár elején bejelentette: 2007-ben 10 százalékos adó terhelné a magas értékű betéteket és a tőzsdei árfolyamnyereség-adót, 2010-ben pedig az elkülönülten adózó jövedelmek adókulcsa 25-ről 18 százalékra csökkenne, mindezek a tervezetben nem szerepelnek.

Mégis lesz 4 százalékos eho
(folyt.. fórumban)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat