Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Mosoly :o)) karaván újság mindenkinek! naplója


Mosoly :o)) újság [150356 AL], gazdája Mosoly :o)) karaván újság mindenkinek!
Mosoly :o)) hírek

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/150356
Mosoly :o)) hírek

helló, ma Sámuel, Hajna napja van!

---Sport nélkül a kövérek országa lehetünk
Egy piackutató cég felmérése szerint 2020-ra a magyarok több mint fele elhízik. Az okok a régiek: továbbra is egészségte-
lenül étkezünk, illetve nem sportolunk.

---Leváltja a tankönyvet a laptop?
Az arizonai Empire High gimnázium diákjai az idei tanévkezdéskor könyvek és füzetek nélkül ültek be az iskolapadba, mivel a suliban teljes egészében számítógépen folyik az oktatás.

Az arizonai Tucson város melletti Empire High diákjai úgy kezdték el az idei tanévet, hogy tankönyvek és füzetek helyett csak egy laptopot kellett magukkal vinniük a suliba - adta hírül az Associated Press.

Mint az oktatási intézmény igazgatója, Calvin Baker elmondta, mindig is igyekeztek "agresszíven" alkalmazni a legmodernebb technológiát, és nem félnek a vállalni a kockázatot.

Az amerikai iskolák természetesen eddig is használtak számítógépeket, de csak mint oktatási segédeszközt. Az elmúlt években körülbelül 1200 oktatási intézmény adott ingyen laptopokat diákjainak, de ezek mellett a tankönyvek is használatban maradtak.

A pedagógusok eddigi tapasztalatai szerint az ötlet bevált, a diákok tényleg lelkesebbek és aktívabbak a tanulásban. Az új rendszer nem csak a tanulóknak átadott információk naprakészségét garantálja, hanem az egész tanrendet rugalmasan alakíthatóvá teszi - nyilatkozták a tanárok az Associated Pressnek.

Az új rendszer rendkívül népszerű lett: bevezetése előtt egyetlen szülő sem íratta át gyermekét hagyományos iskolába, sőt, az Empire gimnáziumba már csak várólistáról lehet bekerülni

---Az idősebb nőket rúgják ki először
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság idén februárban kezdte meg működését, tapasztalataik alapján a romákat és az ötven évnél idősebb nőket éri a legtöbb hátrányos megkülönböztetés a munkahelyeken.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) tapasztalatai alapján ma Magyarországon a romákat és az ötven évnél idősebb nőket éri a legtöbb hátrányos megkülönböztetés a munkahelyeken - számolt be a magyarország.hu.

A hatóság idén februárban kezdte meg működését. Az indulás óta 400 megkeresés érkezett hozzájuk, ebből 220 esetben találták úgy, hogy a panasz jogos. Négy esetben szabtak ki pénzbírságot 400-500 ezer forint értékben.

Volt olyan eset, amikor romákat nem engedtek be egy szórakozóhelyre, vagy nem szolgálták ki őket egy étteremben, de előfordult, hogy egy munkahelyi létszámcsökkentésnél kizárólag ötven évnél idősebb nőknek szüntették meg a munkaviszonyát - számolt be Demeter Judit a szervezet elnöke.

Az EBH elsősorban a tárgyalásos megegyezést szorgalmazza a vitás helyzetekben, de jogsértés esetén bírságolhat is, vagy nyilvánosságra hozhatja döntését. "Ez utóbbi lehet a legnagyobb visszatartó erő azon cégek számára, akik ügyelnek a jó hírükre" - fogalmazott a szervezet elnöke.

Az EBH jelenleg azon dolgozik, hogy az állami és önkormányzati intézményekben az alkalmazottak képzésének legyen része egy egyenlő bánásmódról szóló tananyag is.

---Időjárás
Éjjel: Változóan felhős éjszaka
Délelőtt: Nyugat felől csapadék
Délután: Nyugaton zápor, zivatar

Következő napokban záporok, zivatarok
Nyugaton több csapadék

/Szinte kísértetiesen ismétlődik az egy héttel ezelőtti időjárás: vasárnaptól újra özönvízszerű csapadékok, és a velük járó fokozódó árvíz- és belvízveszély várható. Idejében szólunk: ismét nehéz napokra számíthatunk./

Minimum hőmérséklet:13, 18 °C
Maximum hőmérséklet:20, 28 °C
Napkelte:05:48
Napnyugta: 19:45

Duna 17 °C
Tisza 21 °C
Balaton 20 °C
Velencei-tó 21 °C
Adria 23 °C

Mai fronthatás:gyenge melegfront



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat