Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Mosoly :o)) karaván újság mindenkinek! naplója


Mosoly :o)) újság [150356 AL], gazdája Mosoly :o)) karaván újság mindenkinek!
Mosoly :o)) újság

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/150356
Mosoly :o)) újság

helló, ma augusztus 25 Lajos és Patrícia napja van

--- HÍREK
Jövő héten kezdődik az iskola
Egy hét múlva megkezdődik a tanév, de még nem lehet tudni, hogy milyen szakok indulnak 2006 szeptemberétől az egyetemeken és a főiskolákon, így azt sem, mik lesznek ott a felvételi követelmények, azaz mely tárgyakra kellene "ráerősíteniük" a diákoknak - írja a Népszabadság.
Jövőre az egész magyar felsőoktatásnak át kellene állnia az úgynevezett bolognai típusú, többciklusú képzési rendszerre. Ez a gyakorlatban egyebek mellett azt jelentené, hogy a jelenlegi több mint 400 szak helyett csak 102 alapszak indulna. A felvételi tájékoztatóban a jelentkezők nem találnának többé szakpárokat, de még tanárképzést sem: a pedagóguspályára készülőknek először fizika, kémia vagy matematika szakra kellene felvételizniük, majd a hároméves bachelor képzés elvégzése után mehetnének tovább a tanári képesítést adó master képzésekre.
Az új képzési struktúra bevezetésére azonban még mindig nincsen jogszabályi felhatalmazás. Mádl Ferenc nem írta alá ugyanis a parlament által tavasszal megszavazott - a többciklusú képzésre való átállást is szabályozó - új felsőoktatási törvényt. A volt köztársasági elnök előzetes normakontrollt kért az Alkotmánybíróságtól, a testület pedig még mindig nem döntött az ügyben.

A meddőség lelki okai
Orvosi definíció szerint meddőségről akkor beszélünk, ha két év rendszeres házasélet után nem következik be a terhesség. Szakértők szerint meddőséget lelki problémák is okozhatnak.

Felszarvazott fogyasztók: romlott hús a hűtőben
Vásárlás előtt tanácsos alaposan végigmustrálni a kiszemelt élelmiszertermékeket, hogy asztalhoz ülvén ne érjék meglepetések az embert. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség eddig összesen mintegy 50 millió forint bírságot szabott ki. A megrovottak listáján szinte mindegyik nagy áruház szerepel.

--- MILO
Hamarosan elkészül Milo kalandregénye
Budapest - Milo ( 20 ) befejezte gyakorlatát az RTL Klubnál. Jelenleg Budapesten lakik kedvesével, Adriennel, s nagyon boldog, hiszen jól alakulnak a dolgai.

- Felköltöztem Budapestre, mert az RTL Klubnál voltam gyakorlaton. A PR-osztályon töltöttem másfél hónapot, nagyon élveztem a munkát, mivel ezt tanulom a főiskolán. Örülök, mert most a gyakorlatban is láthattam, hogyan történik egy casting. Egyelőre még nem tudom, mivel szeretnék foglalkozni majd, egy kicsit mindenbe belekóstolok - mondta Milo.

A deszki fiú az iskola és a karrierépítés mellett gőzerővel dolgozik könyve megírásán.

- Terveim szerint szeptemberben elkészül a könyvem, amely a középkorban játszódik. Három népről szól, amely harcol egymással. Eddig csak Adrienn látta a kéziratot, tetszett neki.

Kiadót még nem kerestem, hiszen nincs teljesen kész. Nagyon boldog vagyok, mert jól alakulnak a dolgaim. Az egyetlen, amit sajnálok, hogy a rengeteg elfoglaltság miatt nem jutott még idő a nyaralásra. Pedig mindjárt itt az ősz - döbbent rá Milo.

--- IDŐJÁRÁS
Éjjel: Változóan felhős
Délelőtt: Északkeleten zápor
Délután: Változó felhőzet

Változóan felhős idő
Minimum hőmérséklet:12, 17 °C
Maximum hőmérséklet:22, 27 °C
Napkelte:05:53
Napnyugta:19:38

Mai fronthatás:gyenge melegfront

Duna 17 °C
Tisza 20 °C
Balaton 21 °C
Velencei-tó 20 °C
Adria 23 °C



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat