Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Péter naplója


Falcon [67464 AL], gazdája Péter
A felelősség

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/67464
A felelősség

Bár hangsúlyoznom kell, hogy szeretem és tisztelem a lányokat/nőket, érdekes módon mégis mindig inkább olyan dolgokkal találkozom velük kapcsolatban, ami nem mindig a legjobb rájuk nézve...
Itt van pl. a felelősségvállalás kérdése. A legtöbb gond abból szokott lenni, hogy vagy egyáltalán nem is gondolják komolyan azokat a dolgokat, amiket mondanak/tesznek, vagy ha kicsit is komolyan gondolják, akkor sem biztos, hogy a felelősséget is vállalják érte. Főleg akkor nem, ha valami mégsem úgy történik, mint ahogy ők azt elképzelték... A problémamegoldó képességük, és az, hogy szembenézzenek a gondokkal, meglehetősen alacsony szinten áll néha...
Ők maguk sem tudják, hogy ki fogja a gondokat megoldani. Valószínűleg úgy gondolják, hogy majd maguktól megoldódnak azok. Vagy az Élet majd megoldja. Vagy a sarki fűszeres, csak nekik ne kelljen.
A napokban beszélgettem egy bnőmmel, aki éppen a szakítás szélén áll a párjával. Nem tudja, hogy legyen, nem tudja, mint legyen.
Kérdeztem tőle: de mégis, mi az, amit Te akarsz?
Válasz: izé... nem tudom... mittomén... így sem jó, úgy sem jó... csak ne kerüljek döntési helyzetbe....
Vettem egy nagy levegőt, és inkább hallgattam.
Bármit is papoltam volna neki, az falra hányt borsó lett volna.
Értitek?! Az volt a lényeg: ne neki kelljen döntenie. Ez az, amitől retteg. Nem az, hogy esetleg vége egy hosszú kapcsolatnak. Nem. Nem attól, hogy egyedül marad egy ideig. Nem. A döntéskényszertől.
És ez a gáz. A felelősség hárítása.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat