Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Péter naplója


Falcon [67464 AL], gazdája Péter
A Férfi és a Nő

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/67464
A Férfi és a Nő

A férfi és a nő különbözik egymástól. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, egyszerűen csak - más. Talán az egyetlen közös vonásuk, hogy ugyanahhoz a fajhoz tartoznak. Más világban élnek, más értékrend és merőben más szabályok szerint. Ezzel mindenki tisztában van, de alig akad olyan - kivált a férfiak közül -, aki van annyira karakán, hogy ezt be is ismerje. De az igazság - mégis - „odaát" van. Lássuk a bizonyítékot. A nyugati országokban a házasságok legalább fele válással végződik, és a legtöbb komoly kapcsolat felbomlik, mielőtt tartóssá válhatna. A férfiak és nők kultúrára, vallásra és bőrszínre való tekintet nélkül folyton a partnerük véleményén, viselkedésén, hozzáállásán és elképzelésein vitatkoznak.

Ha egy férfi bemegy egy nyilvános illemhelyre, ezt általában csakis és kizárólag egy okból teszi. A nő viszont társalgónak és pszichiátriai rendelőnek használja. Két nő, aki vadidegenként lép be egy mosdóba, legjobb barátnőként és életre szóló puszipajtásként jöhet ki onnan. De mindenki rögtön gyanakvással méregetne egy férfit, ha az így kiáltana: - Figyelj, Józsi, a klotyóra megyek. Velem tartasz? A férfi ki nem engedi a kezéből a tévé távirányítóját, és csatornákat váltogat, a nő szívesen megnézi a hirdetéseket is. Stressz hatására a férfiak alkoholt vedelnek és lerohannak más országokat, a nők csokoládét majszolnak és vásárolnak.
A nők azzal vádolják a férfiakat, hogy érzéketlenek, érdektelenek, nem figyelnek oda a nőre, nem melegszívűek, nincs bennük részvét, nem kötelezik el magukat egy kapcsolat mellett, inkább a szex érdekli őket, mint a szerelmeskedés, és nem csukják le a vécé fedelét.
A férfiaknak az a kifogásuk a nők ellen, hogy nem tudnak vezetni, képtelenek navigálni, a térképet fejjel lefelé fordítják és így is örökké eltévednek, túl sokat beszélnek anélkül, hogy a lényegre térnének, ritkán kezdeményezik a szexet, és folyton lehajtják a vécéülőkét. A férfiak sosem találnak semmit, CD-iket mégis ábécé sorrendbe rakják. A nők mindig megtalálják az elhányt kocsikulcsot, de a célhoz vezető legrövidebb utat annál ritkábban. A férfiak úgy vélik, ők a józanabb nem. A nők tudják magukról, hogy ők azok.

A férfiak elámulnak azon, hogy egy nő besétál egy idegenekkel teli helyiségbe, és azonnal véleményt nyilvánít mindenkiről, a nők viszont nem értik, hogy lehetnek a férfiak annyira pocsék megfigyelők. A férfiakat elképeszti, hogy egy nő nem veszi észre a műszerfalon a piros vészvillogót, de ötvenméternyiről is kiszúrja a sötét sarokban heverő piszkos zoknit. A nők azon hökkennek meg, hogy a férfiak, akik a visszapillantó tükör segítségével simán beparkolnak a legkisebb helyre is, képtelenek megtalálni a nő legerogénebb pontját. Ha egy, nő autóval eltéved, megáll és megkérdezi, merre menjen. A férfi szemében ez a gyöngeség jele, és inkább órákig tekereg körbe-körbe, ilyesmiket motyogva maga elé: - Sikerült más útvonalat találnom - vagy - Hé! Azt a benzinkutat már láttam!


Más-más munkaköri leírás

A nő és a férfi más-más evolúciós fejlődés végtermékei, s ezt a munkamegosztás kényszere hozta magával. A férfi vadászott, a nő gyűjtögetett. A férfi megvédte a családot, a nő gyereket nevelt. Következésképpen testük és agyuk merőben másképp fejlődött. Ahogy testük megváltozott, hogy jobban alkalmazkodjék sajátos funkcióihoz, úgy változott az agyuk is. A férfiak erősebbek és magasabbak lettek a nők többségénél, és agyuk is feladatukhoz alkalmazkodva fejlődött. A nők általában elégedettek voltak, ha a férfiak távol jártak és munkájukat végezték, míg ők otthon a barlangban a tüzet táplálták, és agyuk az életük során betöltött feladatukhoz idomult.
Évmilliók során a férfi és női agyszerkezet e szerint különböző irányban fejlődött. Nos, ma már tudjuk, hogy a két nem máshogy dolgozza fel az információt. Másképp gondolkozik. Másban hisz. Más meglátásai vannak, mást tesz első helyre, és másként viselkedik. Ha azzal áltatjuk magunkat, hogy ez nem így van, életre szóló szívfájdalmat, zavarodottságot és kiábrándulást okozhatunk.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat