Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Péter naplója


Falcon [67464 AL], gazdája Péter
A világ legszarabb dumái

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/67464
A világ legszarabb dumái

Van két olyan mondat, amit hogy ha meghallok, a vérnyomásom 300-ra ugrik egy pillanat alatt, és nagy szerencse, hogy akkor pont nincs a kezem ügyében egy sütőlapát, mert roppant szívesen tarkónvágnék vele valakit....
Lássuk ezeket a mondatokat.

Első mondat:
"Bocsi, nem tudtam válaszolni az sms-edre, vagy felhívni, mert nem volt pénz a kártyámon..."

Elemezzünk. Mit jelent?

1. - elvárom, hogy mindig mások hívjanak fel, a saját költségükön, és még csak zavarban sem érzem magam emiatt;
2. - bármi is történik velem, nem tudok felhívni senkit, hogy elmondjam, ha valami baj van. Nyugodtan elrabolhat bárki, úgysem tudok értesíteni senkit;
3. - nem tisztellek meg azzal, hogy fontosnak érezzem, hogy ha írsz nekem, vagy felhívsz, válaszolni tudjak neked valamilyen formában.


Összefoglalva: akinek úgy van telefonja, hogy "nincs pénz a kártyáján", annak a részére két javaslatom van.
Az első: ballagjon ki szépen valamelyik Duna-hídra, és egy szép íves mozdulattal hajítsa a telefonját a Duna közepébe. Odalent a víz alatt pontosan ugyanannyi haszna lesz, mint a zsebedben pénzfeltöltés nélkül.
A második: menjen ki a zsibvásárra, és cserélje el a telefonját egy féltéglára, és inkább azt hordja a zsebében, ha már mindenképpen ragaszkodik az érzéshez, hogy magával szeretne hordani valamit. A haszna szintén pontosan az előző pontban vázolt esettel egyenértékű.

Számomra az az ember, aki kiejti a száján a "nincs pénz a kártyámon" mondatot, automatikusan kiesik a komolyan vehető emberek közül. Hozzáteszem, hogy nekem magamnak 10 éven át volt feltöltőkártyás telefonom, de egyetlen egyszer nem fordult elő olyan eset, hogy 3000 Ft alatt lett volna az egyenlegem.


Második mondat:
"Nincs rá időm..."

Elemezzünk. Mit jelent?

1. - nem vagy nekem fontos annyira, hogy foglalkozzam veled, vagy a problémáddal. Minden más előrébb való, mint te;
2. - mivel mások elvárásainak szeretnék megfelelni, ezért a saját életem hátrébb való ennél;
3. - majd ha már minden egyéb dolgomat elvégeztem, akkor majd esetleg foglalkozom veled is, ha éppen a kedvem is jó lesz hozzá.


Összefoglalva: akinek nincs ideje valamire, az változtassa meg az időbeosztását. Amire az ember akarja, hogy legyen ideje, arra lesz is. Egy könyvben olvastam, hogy ha pl. egy lányt érdekel egy fiú, akkor törött bokával, mankóval is elmegy a randevúra, még akkor is, ha az orvosa szélütést kap. Az a mondat, hogy "nincs rá időm", egyenértékű az "egyáltalán nem érdekelsz" mondattal. Kérdés csupán az, hogy akkor az illető miért nem azt mondja?


Tehát aki ezzel a két mondattal jön nekem, az ne csodálkozzon azon, hogy nem nagyon tudom komolyan venni...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat