Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Péter naplója


Falcon [67464 AL], gazdája Péter
Párkapcsolat?

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/67464
Párkapcsolat?

- Az előbb nem válaszoltál. Volt vagy van klasszikus, tartós párkapcsolatod?
- Persze.
- Most akkor volt vagy van?
- Volt. Épp csak az ego szamárságai miatt nem működött...
- Tudod, mivel nincs bennem birtoklási vágy, mellettem egy nő nagy szabadságot él meg. Nincs féltékenység, számonkérés... S noha ez így első hallásra minden nő álma, sajnos itt, a Földön nem működik. Mert az ego nem tud mit kezdeni a szabadsággal. Az egót csak a rabság élteti, ha kötött lehet, és ha valakit magához köthet.
- Miért?
- Mert a szabadságban nincs hatalom. Az ego pedig - a félelem miatt - vágyik a hatalomra. Ha megfigyeled, már maga a „párkapcsolat" kifejezés is arra utal, hogy két vagy több ember össze van kötve. S a legtöbb ego el is várja, hogy ez a kötelék néha a nyakára feszüljön: gyakran mondod, hogy ha a másik nem féltékeny, nem is szeret igazán - ha nem fél, hogy elveszít, nem is vagy fontos neki. Pedig akkor nem szeret, ha féltékenykedik - amikor meg az elvesztésedtől fél, valóban törődik, épp csak önmagával. Gondold végig szabadon: amikor a másik az elvesztésedtől retteg, valójában a saját életét félti!
- Úgyhogy a Szeretet, a tudatos élet adta szabadság nem működik egy emberi kapcsolatban. Tudod, amikor egy nővel megélem az egységet, egy ideig minden szép és jó. Ám egyszer csak „megőrül", és szétrombolja - s noha tudom, hogy nem gonoszságból teszi, egyszerűen képtelen vagyok belemenni az értelmetlen játszmába.
- Miért őrül meg?
- Mert az egójának szüksége van az újabbnál újabb figyelemenergiákra.
- Az ego úgy működik, mint az érzékszerveid. Ha leülsz egy rózsalugasban, eleinte csodálatos az illat. Ám ahogy eltelik néhány perc, már nem érzed, mert az orrod hozzászokott. Hogy újra megélhesd a csodát, kell egy még hatalmasabb rózsakert... vagy valami bűz. Mert bizony, ha két percig kivisznek a trágyarakás mellé, újra érezni, élvezni és értékelni fogod a rózsaillatot.
Amikor valami csak jó, amikor valami csak úgy, kötöttségek és szenvedés nélkül tökéletes, az ego egyszer csak közönyössé válik, és szüksége van valami szenvedésre, hogy újra értékelni tudja. Szoktad is mondogatni, hogy ha az életedben nem történne valami rossz, nem is tudnád értékelni a jót.
- Nos, a női-ego - s bizonyos tekintetben a férfi is - nem tud mit kezdeni az állandó szeretettel, az egységgel. Az egyik percben még minden tökéletes, a következő pillanatban azonban egyetlen szótól behisztizik, elkülönül - pedig azt a mondatot ezerszer hallotta már, és akkor nevetve reagált - csak azért, hogy a férfi-ego újra felé forduljon és figyelmével energiát adjon neki. A nők úgy mondják, hogy kiengesztelje őket, és bizonyítsa szeretetét. Nem véletlen, hogy a nőkre: hatalmas élvezetet ad, ha egy férfi határait feszegethetik...
- Mivel az én egóm nem így működik - nem az én világomban éli életét -, nem tudok belemenni az efféle játékokba. Én az őszinteséget élem, nálam az igen igent, a nem nemet jelent: amikor egy nő csak azért húzódik arrébb, mert valójában hozzám szeretne bújni, csak arra vár, hogy utánamenjek, akkor én a tett valóságát élem. Eszem sem jut, hogy egózik: ha arrébb akar menni, menjen. És kész.
- Úgyhogy egy nő sem bírja ki mellettem, mert az életem nem az efféle hazugságokra épül. Hozzáteszem, ez az egoista játszma nem rossz, épp csak meggátolja a boldogságot, ráadásul mivel a női-ego nem éri el a célját, komolyabb eszközökhöz nyúl: elkezd szavakkal és tettekkel provokálni, bántani, hogy figyelmet szerezzen. S míg a férfiaknál általában eléri a célját - a női nyelv élessége a legnyugodtabb férfit is ki. hozza a béketűréséből -, én csak csodálkozva nézem az ego tombolását. S mivel az erőszakot ebben a formában nem élem meg – nem azért, mert annyira „fejlett" vagyok, csak nincs hozzá kedvem -, mazochista pedig nem vagyok, egyszerűen arrébb megyek.
- Úgyhogy azért nem tartósak a kapcsolataim, mert az ego nem képes a tartós boldogságra, a másik marcangolásához pedig már öreg vagyok. (NEVET) Ha pedig az én egóm jelenik meg a párkapcsolatban, annak is pontosan ennyi esze van, s ilyenkor ketten együtt egózzuk el a dolgot...


(A.J. Christian)


Ejj, de baromira egyetértek....



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat