Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Kabóca naplója


MissPupuka [237307 AL], gazdája Kabóca
Pink Floyd

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/237307
Pink Floyd

2007. április 14.-én Roger Waters koncert az Arénában és úgy érzem, meg kell osztanom az egész világgal, hogy mennyire állat volt!
Eljátszották az összes Pink Floyd lemez címadó dalát, tehát teljes sláger parádé. Ami olyan szinten szemétgyönyörködtető látványtechnikával volt összekötve, hogy lehidalt tőle mindenki, aki csak látta!
Egy keret történetbe volt belefoglalva a koncert zenei anyaga. Kezdőképként egy lepattant rádió jelent meg, tetején repülőgép makett, mellette játék katona, alatta egy whiskys üveg, gyógyszeres dobozok, és hamutál. Bajuszos csóró fickó keze tűnik fel, ahogy egyre italt töltöget magának egy kávés pohárba, néha hamuzik. Lassan elkezdi beszedegetni a gyógyszereket. A történet ekkor kezdődik el! Betép, és ő álmodja meg a koncertet.
Egy hatalmas óriás kivetítő volt a színpad felett. Amin megjelent a Hold, ami nem is meglepő, hiszen The Dark Side of The Moon a turné címe. Ekkor egy igazi, hatalmas, lufi űrhajós jelent meg a levegőben, mintha leszállna a kivetített Holdra!
Pörögtek a dalok, csak úgy dobálóztak a legzúzósabb sikerdallamok. Szívem csücske a Shine on crazy dimond is megszólalt.
Késöbb újabb óriás lufi, vagy ha másképp nézzük mini zeppelin. Egy malac úszik be a levegőbe, körbejárja a hodályt. Lábai a fal kockái, össze van grefitizve, háborúellenes jelmondatokkal: Stop Bush NOW, Kafka Rules, Fear builds walls, peace jel, a hátsóján pedig this asshole felirat díszelgett.
Meglepő módon egy új dal is előadásra került. Roger Waters saját élményét dolgozta fel, amikor egyszer 1961 -ben lerobbant az autójával Franciaországban, és befogadta egy kedves család egy éjszakára. Mire is gondolt, amikor ennek a kedves családnak a házában aludt. Mi a baj a világgal, hogy már senki sem kedves? És furcsának hisszük, ha valaki mégis az. Egy képregény meséli el a történetet, megelevenedik a szemünk előtt. Volt egy versszak, ami különösen megragadott engem. Szabadfordításban kb. annyit tesz: Amerikának vannak szép női, Amerikának vannak nagy városai, Amerikának vannak tengerpartjai, Akkor basszátok meg! Minek nektek a Föld többi része? (És ez mennyire igaz!)
A pirotechnika és a lézer sem maradt ki a buliból! Amikor harctéri képeket mutatnak, akkor valódi lángnyelvek csapnak fel a színpadon, megelevenedik az egész! Hatásos, szíven markoló!
Persze volt klasszikus Pink Floyd-os betépős úszkáló olajbuborékos háttérvetítés is, de ezt igazából csak az értékelte, aki vagy ott volt a 70-es években, a klubjaikban, vagy legalább olvasta az Inside out könyvet.  Én 1986-os születésem lévén, maradok az utóbbi.
Látvány terén, ami igazán földbedöngölt, az egy lézer által kivetített prizmát utánzó gúla volt, Amiből kitörtek a sugarak szivárványra bontva a fényt, akárcsak a lemezborítón! Egyszerűen hatalmas volt, aki nem látta, nem hallotta, nem volt ott, az nem tudhatja mit hagyott ki!!!
A hivatalos turné pólókat 10.000 ért árulták, ami túlzás nélkül, mocsok drága. Az én nagy szerencsémre viszont egy fusizó road, 3000 ért árult hasonlókat a parkolóban. Na ki lehet találni nekem, honnan van... 





Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat