Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Kabóca naplója


MissPupuka [237307 AL], gazdája Kabóca
2007-07-18

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/237307
2007-07-18

George Benson & Al Jarreau "Givin' It Up"
Papp László Budapest Sportaréna, július 17. (kedd) 20:00

A zenekar:
George Benson - gitár, ének
Al Jarreau - ének
Stanley Banks - basszusgitár
Thom Hall - billntyű
Joe Turano - billentyű, szaxofon
Michael O'Neill - gitár, ének
Mark Simmons - dob

Modern jazz, szívvel lélekkel!

George Benson és Al Jarreau nem csak egy lemez erejéig álltak össze, hanem igazi szenzációként egy turnéra is indulnak, melynek kevés állomása közül az egyik éppen Budapest lesz! Így az igényes zene kedvelőinek egy talán soha vissza nem térő alkalom kínálkozik, hogy a két legendát együtt, egy színpadon lássák.

2007. július 17-én Budapestre látogat "Givin' It Up" turnéjának keretén belül Geroge Benson és Al Jarreau. A turnéval azonos című lemezükön 13 dal található, köztük mindkettőjük a legnagyobb slágereivel, mely dalok várhatóan hallhatóak lesznek a budapesti koncerten is. Jarreau saját maga írt szövegével énekli el Benson fantasztikus instrumentális dalát, a "Breezin'"-get, míg a legendás jazz gitáros Jarreau "Mornin'" című szerzeményének egy gyönyörű instrumentális változatát adja elő. A "Givin' It Up" lemezen találhatók még olyan zenei csemegék, mint a Seals & Croftstól a "Summer Breeze", a Hall & Oatestól az "Every Time You Go Away" vagy Miles Davis klasszikusainak a "Four"-nak és a "Long Come Tutu"-nak pompás, új jazz-vokális verziója is.

A "Givin' It Up" című lemezt 2006 áprilisa és júniusa között játszották fel. A pop legenda - Paul McCartney - ebben az időszakban épp a szomszédos stúdióban dolgozott. A véletlen úgy hozta, hogy átugrott Bensonhoz és Jarreau-hoz, hogy pajkos improvizációjával közreműködjön Sam Cook "Bring it on Home to Me" című dalán. Az új soul díva, Jill Scott énekelte fel Billie Holiday "God Bless the Child" című időtlen slágerét.

A 2007. február 12.-én megrendezett Grammy díjkiosztón 2 díjat is elnyertek:
A legjobb pop instrumentális előadás díját a "Mornin'" című dallal, valamint a legjobb tradicionális R&B előadás díját a "God Bless the Child" című szerzeményért.
George Benson nyolcszoros, Al Jarreau ötszörös Grammy-díjas.

forrás:port.hu



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat