Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

abrosz naplója


Abrosz Tisztakosz [176609 AL], gazdája abrosz
Zombi 4

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/176609
Zombi 4

2008-05-27

A zombik beköszöntettek Dél-Amerikába. Egyre több hír érkezett a TV-be, és mi minden alkalommal megnéztük, mit tettek a zombik. A világ legjobb tudósai próbáltak rájönni, hogy honnan jöhetnek. Kifejlesztettek egy olyan szerkezetet, amely észleli a zombik sugárzását. magyarul arra jelez, amerre zombi van. Több kutatásuk is eredménytelen volt. A Dél-Amerikaiakat a világ minden tájáról próbálták menteni, és katonai segítséget küldeni. A legjobb hadseregek is tehetetlenek voltak a zombikkal szemben, egyre többen lettek. Akit 4mp-ig harapnak, rövid időn (max 2 óra) zombikká válnak. Több utasszállító gépet is küldtek, hopgy telepítsék át Afrikába, Ázsiába, és Európába a Dél-Amerikaiakat. Így esett meg az, hogy több képre felkerült néhány zombi, majd elment a világ másik tájára. Az egész világon elterjedek a zombik, egyre többen és többen.

4 év múlva (a jelenben) az egész amerikai kontinest elfoglalták a zombik. A máshová átkerülő kisebb (kb. 1 millió) zombicsoportokat nagy nehézségekkel ugyan, de sikerült a hadseregeknek legyőzniük. Nagyon nagy volt a katonai veszteség. A zombik egyre értelmesebbek lettek (naazért még nem voltak annyira okosak mint az ember), és megtanultak különböző járműveket vezetni. Megpróbáltak átkelni az Atlanti Óceánon. Az első pár próbálkozásuk sikertelen volt, de aztán beletanultak, és egyre többen özönlöttek át a még tiszta kontinensekre. Hamarosan az egész világot elárasztották. A tudósok azt is megállapították, hogy Dél-Amerikában, valahol a magas hegyeknél van az erőforrás, ahonnan a zombik származhatnak. De bárhonnan a föld alól is előjöhetnek ritkább esetben.
Ahogy a kicsit megfogyatkozott világhadsereg szebeszállt a zombikkal, a katonaság úgy látta, kell egy különleges csoport, akik elmennek Dél-Amerikába, és leszámolnak a zombik keletkezési helyével. A világ minden tájáról (kivéve Amerikából) behívtak embereket (15 év felett), és megfigyelték őket, ki lenne képes egy ekkora feladatra. Végül kiválasztották a 200 legjobbat, köztük Én, Ati, Boldi, Gergő, Viktor, Andris, Bence, Hegedűs, Ricsi, Kovács, Dorottya, Jakab, Dávid, Zoli, Krisz, Armand, Natasa, Nedda, Bözsi, Móriczka (Ricsi új csaja xD), Zsófi és Szabina.

Tehát mi is benne voltunk a 200-ban.
Az első nagy feladat az volt, hogy eljussunk a repülőtérre, zombimentesen, ám itt is akadályba ütköztünk. Minenek előtt had mondjam el, hogy mikkel láttak el minket: lézerpisztoly (akkora mint egy kispisztoly, új gyártmány), kispisztoly, kiskés, kb. 1m-es kard, kötél, fülhallgatós telefonkommunikátor,(mivel a főnök jó kedvében volt, a lányoknak mintás melltartót és tangát csináltatott), önmegsemmisítő bombák, és rakétavető. Az utóbbiból csak 1 volt.

Szóval útban voltunk a repülőtérre (csak ennyiren voltunk Magyarországról kiválasztva). Páncélozott kocsival mentünk, egy olyan naggyal amibe mindannyian belefértünk. Persze kisért minket vagy 100 katona. natasa éppen beszélgetésbe kezdett az izmos sofőrrel, és én próbáltam felvilágosítani a hollétéről, amikor hatalmas robbanás rázta meg a kocsit, felborult, és minannyian kirepültünk belőre. Az izmos sofőr azonnal életétvesztette, amint orrabukott a kocsi, az arcát nekicsapta a betonnak. Elrepültünk vagy 10 métert, és a kocsi Jakab felé szállt, forogva a földön, de Gergő az utolsó pillanatban odavetődött, és megmentette Jakabot. Feleszméltünk, és láttuk, hogy a földből zombik jönnek elő. A katonaság jött minket fedezni, elénkálltak, és elkezdték tüzelni a zombikat a gépfegyverükkel. Mondták, hogy siessünk a vadászgépekhez. 2 vadászgép volt, bele fértünk pont. El is kezdtünk futni, a katonákat hátrahagyva, de a zombik előttünk is jöttek volna a ki a földből. Az egyik feje már kint volt, de Natasa rátaposott, amire a zombi bedühödött, de alighogy kintebbjött volna, kapott mégegy rugást a következő futó Gergőtől. A zombinak már elege lett, és kijött a földből, majd rögtön ahogy meglátta az előtte futó Andrist, megpróbálta a hosszú kezéve és persze a karmaival elcsapni. De Andris ügyes volt, lefeküdt, és úgy csúszott be a zombi alá, majd mikor pont alatta volt -csúszás közben- a lézerpisztojával lőtt egyet, és a zombit kettélőtte. Futott tovább. Már láttuk a gépeket, mikor előttünk úgy 20 méterre sok zombi egyszerre jött ki a földből.Mindannyian megtorpantunk, és elővettük a lézerfegyverünket. A zombik nyögtek egyet (zombis nyögés, had ne utánozzam), és elindultak lassan felénk. Némelyik sántított. Vártunk még a lövéssel, mert Armand előrement, letérdelt, és előkészítette a rakétavetőt. Becélozta már a zombikat, de Bence megkérdezte hátulról, hogy nem veszélyezteti-e a gépeinket a rakétavető. Armand megnyugtatta, hogy az ilyen helyzetekre is kiképezték. A zombik felé fordult, és kilőtt egy rakétát. Akkora erő volt benne, hogy Armand is hátravágódott rendesen. Ügyesen lőtt, pont a zombik közé, és pont veszélytelenül a gépekre. Az összes zombi belehalt a robbanásba. Már odaértünk a gépekhez. Én mentem volna először, de udvariasságból előreengedtem az utolsó pillanatban Natasát. Kinyitottam neki az ajtót, de a gépből kiugrott egy zombi, egyenesen Natasának. Nem volt ideje védekezni, a zombi kettétépte. Én meg sem bírtam mozdulni, látván hogy Natasa meghalt. A zombi jött felém, és készült volna belémharapni, de Ati hátulról átlőtte a gyomrát a lézerpisztollyal. A zombi még lyukas hassal is hátrafurdult, de aztán Ati belelőtt egyet a fejébe, ami szétszállt. Megfogott a vállamnál, és mondta, hogy nincs idő erre, és hogy szálljak be a gépbe. Már mindenki beszállt a két gépbe, én szálltam utoljára, és még egy utolsó pillantást vetettem a kettétépett Natasára. (higgyétek el nekem, nem a szépség látványa miatt néztem oda xD).
Az egyik gépben: Én, Ati, Nedda, Boldi, Bözsi, Gergő, Jakab, Krisz a pilóta, Viktor, Dávid, Hegedűs. A másikban a többiek. Felszálltunk, de nem vettük észre, hogy egy zombi megkapaszkodott a másik nagy vadászgép alján. Most még csak függőlegesen emelkedtünk, nem gyorsultunk. A másik gépen Zoli kinézett a még nyitott ablakon. Azt látta, hogy a katonák közül már csak néhányan vannak életben, a sok zombi ellen, de becsületesen harcolnak, a végsőkig. Ezt benne is küzdőszellemet ébresztett, és úgy lobogott a szemgolyója mint a Pokemonban Ashnek szokott. xDD. Ekkor egy zombitenyér elkapta a nyakát, és kirántotta a gépből. Kiszakítva ezzel az egyik ajtót. Zoli az utolsó pillanatban megkapaszkodott a gép alján. Andris megpróbálta lerugni a zombit, ami sikerült is, csakhogy Zoli mellé rugta, úgy, hogy a zombi is megkapaszkodott. A pilóta (Armand) nem vette ezt észre, mivel elzártan volt a fülkétől, így fokozatosan gyorsultak, de még nem mentek nagyon gyorsan. Viszont elég gyorsan ahoz, hogy Andris ne tudjon megkockáztatni egy lövést a Zombira, nehogy Zolit találja el. Szoval fogyelnie kellett ahogy Zoli küzd vele. A zombi megpróbálta félkézzel lerántani Zolit, amit félig sikerült is, de Zoli a másik kezével tartotta magát. A zombi egy ütést mért Zolira, de ő időben hátrébbhajolt. Elővette a lézerpisztolyát, és megpróbálta lelőni a zombit, de kanyarodott egyet a gép, így mellé lőtt. A zombi kihasználta ezt a pillanatot, és kiverte Zoli kezéből a pisztolyt, majd visszakézből pofon vágta. Zoli megrázkódott, de még bírta. A zombi egyre nagyobbakat csapott rá. Elfáradt Zoli, de Andris a fülhalgatón keresztül szólt Armandnak, hogy baj van. Armand megpróbálta fentebb vinni a gépet, hogy kilökje a zombit az egyensúlyból. Ő éppen készülte a végső csapást mérni Zolira, de a gép ekkor ment feljebb, és a zombi rárepült Zolira, és csak úgy tudott megkapaszkodni, hogy belemart Zoli hasába. Zoli félkézzel kapaszkodott és félkézzel küzdött a zombi ellen, aki próbálta megharapni a vállát. Andris ezt már nem hagyhatta, és átszólt Krisznek, hogy manőverezzen egyet. Megbeszélték mit kell tenni. A gépre sajna ejtőernyőt nem raktak, így anélkül kellett Andrisnak szembenéznie a halállal. Zoli már az utolsó csepp erejével tartotta vissza a zombit, mikor Andris kiugrott a gépből, rá a zombira, és lelökte Zoliról. Estek lefele. A levegőben is dulakodtak. Krisz alájuk ment a géppel, és kinyitotta a tetőt. Mi meg készültünk Andris fogadására egy kihúzott pléddel, amivel talán sikerül megfogni. Már majdnem beestek mindketten a gépbe, mikor Andris nagy nehezen eltaszította magától a zombit, és elrugta. Andris beesett, mi nagynehezen megkíméltük a csapódástól. A zombi a mélybezuhant. Zolit a másik gépnél ellátták, és adtak neki egy új lézerpisztolyt.

1 nappal később megközelítettük a gépekkel a hegyvidéket. A mi gépünk éppen készült leszállni, már megközelítettük a földet, mikor egy szikláról egy zombi ráugrott az ablakra. Kriszt ez megzavarta, félrerántotta a kormányt. A zombi lecsúszott, a géppel meg becsapódtunk a földbe. Sokáig csúszott a gép, mígnem egy sziklának csapódva (nem olyan nagy erővel) megállt. Horzsolásokkal megúsztuk, kivéve Gergőt, akinek eltört a bal keze, és lefejelte az egyik ülést, így elájult. Mindenki próbált kimászni a gépből. Én és Boldi kihúztuk Gergőt. Andris benthagyta a lézerpisztolyát, ezért visszamászott, de mikor megfogta, véletlenül meghúzta a ravaszt, és beletalált a gép morotjába, ami berobbant. Andris a robbanás hatására átvágódott a gép falán, és elszállt vagy 20 méterre, majd nagyot taknyált a földön. Mindenkit hátrébblökött a lökéshullám, de nem nagyon, mert ez csak a belobbanás volt. A gép elkezdett égni. Mivel már sok akciófilmet láttunk, tudtuk, hogy hamarosan nagy robbanás jön. Én meg Boldi nem nagyon bírtuk elvinni a veszélyből Gergőt. Boldi fel is adta mondván: "nem halok meg ezért a geciért!". Én meg egyedül még annyira sem mentem Gergő vonszolásával, mint ketten. Szerencsére Atinak megjött az esze, odajött és fél kézzel felemelte a vállára, majd elvitte. Én is futottam utánna, épp amikor felrobbant a gép. Orraestem. Aztán mikor feleszméltünk, felnéztünk az égre, és nem értettük mért, de a másik vadászgép köröz fölöttünk. Mintha irányíthatatlan lett volna. Hirtelen a gép kiszakadt ajtaján keresztül Armand (a pilóta) kirepült. Mivel nagy veszteség lett volna, nem hagytuk meghalni. Dávid és Bence aláfutott, és elkapták a rakétavetőjével együtt. A gép így már pilóta nélkül körözött, majd felszállt a magasba, visszafordult, és felénk kezdett zuhanni. Míg ez a folyamat volt, megkérdeztük Armandot mi történt. Azt mondta, hogy egy zombi valahogy felkerült a gépre, és megharapta őt, majd kidobta. Erre a szóra mindannyian felfigyeltünk. "Megharapott?"-kérdeztem ijjedt hangon, de abban a pillanatban Armand ruhája átszakadt, és zombivá változott, majd a mellette álló Bencének a hasát elcsapta akarmaival. Bence hanyattesett, de Dávid már időben kapcsolt, és lelőtte vagy 10-szer a zombit. Viszont most szembekerültünk a zuhanó géppel. Már alig 10 méterre volt a gép tőlünk, mikor nagynehezen sikerült felhúznia Ricsinek, így ők is földet értek, de nem olyan zűrösen mint mi. Együtt a csapat.

Mielőtt elindultunk volna, átvizsgáltuk egymást, van-e valakin harapás. Senkin sem volt. Aztán felraktuk a zombiérzékelő karóránkat. Élesítettük a fegyvereinket, majd elindultunk a mag felé. Út közben Viktorban felmerült a kérdés, hogy repülők nélkül hogy fogunk hazajutni. Mi megnyugtattuk, hogy 200-an vagyunk itt, biztos volt oylan is, aki normálisan ért földet. Meg is jegyeztem, hogy csak mi lehettünk ilyen bénák..

Én, Ati, Boldi, Andris, Zoli, Dávid, Bence, Gergő, Viktor, Ricsi, Kovács, Móriczka, Zsófi, Szabina, Krisz, Nedda, Dorottya, Hegedűs, Jakab és Bözsi.
Mi vagyunk.

Egy-két óra múlva egy magas hegy lábánál találtuk magunkat. A zombiérzékelőnk erősen a hegytető irányába jelzett. Tudtuk, hogy ott lesz a forrás. Elővettük a modern köteleinket, és feldobtuk egy-egy kiálló sziklára. Készültük volna felhúzni magunkat, mikor mindannyiunk órája megzavarodott, és körbe-körbe ment. Hátrafordultunk, és tömegesen özönlöttek felénk a zombik, a földből meg mindenhonnan. "Gyorsan! Sietnünk kell!"-türelmetlenkedett Dávid. Elkezdtük húzni magunkat. Kovács kétségbeesetten próbálta feldobni egy sziklára a kötelét, de nem ment neki. Ricsi megpróbált segíteni neki, és elkapta Kovács feldobott kötelét, majd körbetekerte vele a sziklát. Kovács kezdte húzni magát, de túl késő volt, és az egyik zombi elkapta a lábát, és húzta visszafele. Ricsi nem hagyta annyiban a dolgot, megállt egy kiálló részen, elővette a lézerpisztolyát, és lelőtte a zombit. De erre odajöttek többen is, és elkapták Kovácsot. Ricsi tüzelte őket, de hiába. A zombik ellepték Kovácsot. Még egy-egy lövés kijött a burokból (Kovács lövései), de aztán véget értek. Elmentek előle, és Kovács feltápászkodott zombiként. Mondtam Ricsinek, hogy erre nincs idő, és siessen. Ricsi viszont túl kapkodósra vette a dolgot, és megcsúszott a szikla peremén. Az utolsó pillanatban megkapaszkodott félkézzel, de a kötele lecsúszott a maga sziklájáról, sőt, a sziklát is lerántotta. A szikla belecsapódott abba, amibe Ricsi kapaszkodott. Leesett, de szerencsére nem esett rá a két szikla. Ehelyett pár zombit ütött agyon. Ricsit annyira feldobta az adrenalin, hogy alig érezte az esés nagyságát, felállt, és lőni kezdte a zombikat. Móriczka megállt egy nagyobb sziklán, és leeresztette a kötelét Ricsinek. Ricsi a közelből az összes zombit kiírtotta, elkapta a kötelet, de Móriczka nem bírta felhúzni, mert túl gyenge volt. Ekkor a háta mögött Móriczkát átkarolta egy zombi, és mind két kezét kifelé húzva széttépte. Ricsi visszaesett, és jöttek rá a zombik. Ám odafönt Hegedűs leszedte a zombit, elkapta a kötelet, és lenyújtotta ő is. Ricsi épp hogy megmenekült. Hegedűs már fel tudta húzni. Ricsi megköszönte, és jöttek tovább.

Már nagyon sokat mentünk, kifáradtunk, de alig voltunk a hegy felénél. Nem sokkal odébb láttunk egy olyan helyet, ahol megtudunk pihenni. Elkezdtünk felé mászni. Jakab ment Gergő mellett, segítette mert ugye el volt törve a bal keze. Már mindannyian fent voltunk, kivéve Neddát. Ő viszont mivel lány, tipikusan mellé lépett, és leesett volna, ha Ati nem kapja el. Odalent a zombik is megpróbáltak felmászni, de nem sikerült. Aztán kis idő múlva ebbe is belejöttek, és tömegesen megindultak fölfelé. Mi erről semmit sem tudtunk. Elővettük a becsomagolt kajánkat, ettünk meg stb. Gergő és Jakab, Bözsi és Boldi, Ati és Nedda elvonultak (...). Ricsi rövid időn belül elvesztette a barátját és a csaját, ezért én vígasztaltam a sarokban. Hirtelen kinyúlt egy zombikéz a sziklák közül, és ököllel orrba baszott. Hanyattvágódtam. Ricsi elővette a fegyverét, de őt is orrba nyomta.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat