Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

abrosz naplója


Abrosz Tisztakosz [176609 AL], gazdája abrosz
A vidéki láncfűrészes

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/176609
A vidéki láncfűrészes

2008-09-07

Meleg nyár, 14-15 éves korosztály. Barátokkal kirándulunk egy faluba biciklivel.
Akik jöttek: Én, Ati, Boldi, Andris, Gergő, Viktor, Ádám, Dávid, Natasha, Szonja, Adrienn, Bözsi, Dorottya, Jakab, Ricsi, Móriczka, Kovács, Yvette.
Eredetileg Szabina is jött volna Kovács miatt, de előző nap holtan találták egy nyílvános WC-ben felvágott erekkel.

Már vagy 2 órája tekerünk, de sehol semmi, csak az országút. Ekkor láttunk a távolba valami falu féleséget. odaértünk, de teljesen kihalt volt a falu, sehol egy ember az utcákon. Megtaláltuk a falu szállodáját, és a pultos nőnél bejelentkeztünk. A bicikliket lelakatoltuk az tucán, és kivettünk
2 szobát. Egyet a lányoknak, egyet a fiúknak, hiába akartunk velük együtt lenni, ők erősebbnek bizonyultak. (XD). Ezért maradt a külön szoba.


Elkezdett esteledni, fent voltunk a szábinkban. Gergő lement a pultoshoz megkérdezni hol vannak az emberek. Azt mondta hogy egy másik faluban fesztivál van, odamentek. Amúgy sem olyan sokan laktak a faluban. Aztán elkezdte szedni a cókmókját, és ment volna el, de Gergő megállította az ajtóban.
-Hová megy?
De odébblökte Gergőt és kiment az ajtón.
-Mondja meg!! nem itt kéne magának is aludnia??
-Annyit mondok hogy zárkózzatok be és imádkozzatok!!!-válaszolta nem éppen mosolygósan a távozóban lévő pultos. Ezt fent az emeleti szobákban is hallottuk az ablakon át.

Feljött gergő is, és néhányan megbeszéltük hogy szétnézünk a faluban, mivel nincs itt senki, mire célozhatott a nő.
Akik mentek: Én, Ati, Andris és Ricsi.

Nem volt se egy bicikli se egy autó se semmi a faluban. Az viszont feltűnt, hogy mindegyik ház romos, az ablakai itt-ott betörtek, repedezettek, az ajtón vágásnyomok.
-És még büdös is van.-tette hozzá Andris.
Be akartunk nézni az egyik házba. Az ajtaján kb. egy fél méteres vágás nyom. Bekopogtunk, nem nyitották, ezért bementünk. Nem tűnt réginek a ház, pár napja még lehettek itt emberek. Viszont midnen szét volt dobálva, a kanapén szintén vágásnyom. Andris átment egy szemben lévő házba, ahol ugyanez volt a helyzet.
Hirtelen a másik szobában valamit hallott koppanni vagy leesni. Megijedt, egy darabig nem is mozdult, csak nézett maga elé. Aztán rászánta magát, és az említett szoba ajtaját egy picit kinyitotta. Az ablak nyitva volt, friss olajnyom alatta. valaki megfogta nem régen az olajos kesztyűjével. Kicsit bentebb ment, és oldalra fordult. Felordított, de hatalmasat. 3 ember, két szülő és egy kislány volt a falnak támasztva, válltól derékig keresztben szétvágva valószínű fűrésszel. Andris bepisilt, és áttörve az ajtón kirohant a házból. Mi hárman is kirohantunk, és kérdeztük mi a baj. Alig bírta elmondani annyira sírt és akadozott emiatt a hangja. Azt hittük csak tréfál, de ennyire ő sem tud rájátszani, így bementünk a házba. Andris azt is mondta, hogy volt ott bent valaki közvetlenül az előtt mielőtt bement. Benyitottunk a szobába. Ám nem volt ott a 3 hulla.
-Jó vicc jó vicc!!-mondta Ati a síró Andrisnak.
-Vagy talán nem.-mondtam kurvára ijjedten, és az ablakra mutattam. Vér nyomok voltak, mintha véres holttesteket húztak volna ki az ablakon. Ki sem akartunk ott nézni, hanem rohantunk vissza a szállodába.

-Szállodában-
Mindenki elfoglalta magát, az ágyára hátradőlve olvasott, vagy a mobiljával játszott, vagy TV-t nézett a két külön szobában. Viktor és Yvette kimentek a folyosóra, mert már nem bírták egymás nélkül és elkezdtek vadul csókolózni. A falnak dőlve hemperegtek balra, míg végül beestek a WC-be, ahol egymás mellett voltak a WC-k ajtóra zárva. Ezen jót nevettek, és hemperegtek tovább. Midnen WC előtt elfordultak egyszer, úgy, hogy mindketten látták a budi alját. (a többit az ajtótól nem látták.) Az utolsó előtti WChez érve azonban megláttak két lábat bent a WCben. Szakadt barna bakancsot, és szakadt farmer véget láttak. Megijjedtek, ez váratlan volt, és magukban nevettek. Álltak volna fel elpirultan, nehogy észrevegye őket a bent lévő ember, de az hirtelen a láncfűrészét bent beindította, eszeveszett hangja volt, és átvágta vele az ajtót. Rátámadott Yvettékre. Odébbugrottak, sajna nem az ajtó fele, hanem bentebb. A fűrészes így egy csapot vágott telibe. Következőleg megint támadott, Viktor maga mögül ellökte Yvettet az ajtó irányába. A fűrészes cafatokra vágta Viktor mellkasa környékét, a vér szétfröcskölődött a falon. Yvette rohant sikoltozva az ajtóhoz, de pechjére automatikusan záródó ajtó volt, és kulccsal lehetett kiynitni, ami benne volt a zárban. Yvette siettségében beletörte a zárba a kulcsot. Hátranézett, és rögtön utánna a láncfűrészes maga előtt tartva vízszintesen a fűrészt belement Yvettebe. Az ajtót is és Yvettet is átszúrta.

Mindenki kijött a szobájából. Kivéve Kovácsot, mert ő az ágyán mp3-at hallgatott, és már majdnem aludt. Megközelítették a WC-t, ahol látták kb. 30 cm-es lyukat. Boldi bekukucskált. Látta hogy a WC végében Viktor hullája szétvérezve fekszik, és látta Yvette lábát is. Ekkor érkeztünk meg mi a lépcsőn, és mondtuk hogy húzzunk el innen a picsába, halottak vannak egy házban. Erre szétláncfűrészezte vízszintes csapással az ajtót belülről a fűrészes, és Boldi kukucskáló fejét félig lecsapta. Holtan pördült neki a falnak. Mindenki felordított és futottunk a lépcső felé. Jakab felbukott, és a fűrészes utolérte. Készült lecsapni rá, de Gergő odaugrott és elkapta a fűrésznek azt a részét, ahol a gyilkos is fogta. Jakab futott utánnunk. A gyilkos erősebbnek bizonyult, Gergőt nyomta egyre lejjebb, míg ő feladta, és a fűrész belenyilalt a bal vállába. Aztán fordított egyet a fűrészen a gyilkos, és Gergő felső testét pár centi híján levágta. Meghalt. Indult volna utánnunk a fűrészes, de a szobában látta Kovácsot csukott szemmel. Őt választotta és odament. Kovács ritmusra rángatta egy kicsit a fejét, majd mikor észlelte, hogy valami árnyék van közte és a felkapcsolt lámpa között, kinyitotta a szemét. Ott volt a láncfűrésszel a kezében, fejét kendővel eltakaró gyilkos. A szemei kilátszódtak. Rögtön belefűrészelt Kovácsba, aki szörnyethalt.

Leértünk a házból és futottunk a biciklikhez. De megláttuk, hogy mindegyiknek a kereke szét van fűrészelve. Fent hallottuk ahogy Kovácsot fűrészeli a gyilkos. A telefon bent volt a házban a lépcsőn túl. Dávid berohant, és mondta hogy mi maradjunk kint, és szóljunk ha meglátjuk hogy a lépcsőn jön le a fűrészes. Dávid odarohant a ház végében található telefonhoz, ami a falra volt rakva. Tárcsázta a rendőrséget.
-Halló, központ.
Dávid mondta volna a mondandóját, de ekkor a telefonból áram vezetődött a kezén át a testébe, majd a telefon szétrobbant a fallal együtt. Dávid hátrarepült átvágódva egy ajtón. ( a fűrészes fent elvágta a biztosítékot). Aztán kiugrott az ablakon de mi ezt nem láttuk.
Bentebb mentünk a házba, ami enyhén füstölgött. Ati benézett elsőnek a szobába, ahová Dávid berepült. Abban a pillanatban a fűrészes beindította a fűrészét, és elkezdte Dávidot ájult testét szétvágni. Ati mondta hogy rohanjunk. Kirohantunk a házból. Nem tudtuk nagy izgalmunkban merre kell menni, ezért rohantunk egy irányba, és bementünk egy házba. Mindenki az ajtó melletti falnak támaszkodott, és a réseken át néztünk ki lihegve és félve.
Sokáig nem jelent meg sehol semmi, aztán úgy 20 perc múlva a fűrészes kijött a házból, egyik kezében dróttal átszúrva és összekötve Dávid, Gergő és Kovács, a másik kezében (fél vállon) Yvette és Viktor ugyanígy összekötve. A fűrész a hátára erősítve. Elment a ház előtt ahova elbújtunk.

Élnek: én, Ati, Andris, Ádám, Natasa, Szonja, Adrienn, Bözsi, Dorottya, Jakab, Ricsi, Móriczka.

Még sokáig ott maradtunk. Andris vígasztalta Jakabot, aki elvesztette a szerelmét és a szeretőjét is.
-El kell mennünk! -mondtam.
-De mivel? Nincs biciklink! -mondta feszülten Bözsi.
-Nincs más megoldás. Gyalog! -mondtam én, és felálltam remegve, a könnyeimet letörölve. Mindenki így tett, nagy nehezen jakab is ráállt a dologra. Atival kikukucskáltunk. Nem láttunk sehol semmit, csönd volt. Kiléptünk, a többiek is jöttek utánunk.
-Gyorsan! -mondtam, és lassan futottunk a város határához, olyan tempóban, hogy a lányok is bírják.
Negyed óra múlva kiértünk a határhoz. Egy út volt, az el volt választva sorompóval a főúttól. Megálltunk előtte. A seriff előlépett. Barna bőre volt, hiszen mindig éri a nap, borostás arcszőrzet, elől nem volt meg két foga, és vadnyugati kalapja volt.
-Hödödö -próbált megszólalni Ati, de helyette Andris tette ezt:
-Hál' istennek seriff! A faluban van egy sorozatgyilkos, aki.. -de a seriff nem hagyta, hogy befejezze.
-Sajnálom gyerekek, de itt nem mehettek át. -mondta.
-Micsoda? -kérdeztem.
-18 éven aluliak csak szülői felügyelettel hagyhatják el a falut!
-Ez valami vicc! -mondta felháborodva Dorottya.
Vitáztunk egy darabig a seriffel, de csak nem engedett át. Odasúgtam Andrisnak, hogy majd máshol szökünk meg. Meghallotta ezt a seriff, és így válaszolt: "Az nehéz lesz fiacskám. A falu körül magas kerítés áll. Ez az egyetlen kijárat."
-Majd meglátjuk!- mondtam halkan.
Mikor elmentünk vissza a faluba, a seriff elővett a zsebéből egy távirányítót, amin volt egy nagy piros gomb, rajta "On/Off" felirat. Megnyomta, elmosolyodott, majd beleszólt az adóvevőjébe..

Negyed óra múlva odaértünk a város másik végébe, és tényleg ott volt a magas drótkerítés.
- Nem igaz.. -mondta Ricsi, és leguggolt tanácstalanságában. A lámpák már fel voltak kapcsolva, a hosszú úton végig voltak villanyoszlopok.
- És most mi lesz? -kérdezte Dorottya csípőre tett kézzel. Ekkor valahol a gyilkos beindította a láncfűrészét. Mindenkiben megfagyott a vér, nem tudtuk, merről jön a hang. Nagyon hangos volt a fűrész, aztán mintha egy kicsit tompult volna a hangja: mindenki arra gondolt, hogy valamit fűrészel vele a gyilkos. Dorottya besokkolt, hátat fordított nekünk és a kerítés felé vette az irányt, át akart mászni. Mindannyian mentünk lassan utána. Dorottya odaért, és megfogta a kerítést, de több ezer Volt ment át a testén ebben a pillanatban, és holtan kiterült, figyelmeztetve ezzel Ricsit, hogy ne érjen a kerítéshez. Ekkor az összes villany kialudt, és csak a Hold világított. A fűrészelés abbamaradt, és síri csönd lett, csak egymás szuszogását hallottuk, és a szétégett Dorottya hullájának a szagát éreztük. Pár másodperc után a szemünk hozzászokott a kevés fényhez, és láttuk egymás körvonalait. Bözsi azt hitte egy ilyen körvonalra, hogy Attila az, ezért közelebb ment hozzá. Ekkor azonban megszólalt pár méterre tőle az igazi Attila: - Mindenki jól van? Bözsi ereiben ekkor megfagyott a vér. Az előtte álló ember beindította a kezében lévő láncfűrészt, és szétvágta Bözsit. Mindenki elkezdett rohanni, amerre látott. Andris elvesztette Adriennt a nagy fejetlenségben. Adrienn Ádámmal akart volna futni, de Ádám félrelökte akaratán kívül, és Adrienn nekiszállt egy ház falának és elájult.
Mindenki rohant az úton, amikor egy terepjárónak a két lámpája felvillant. Nem láttuk ugyan, de a seriff ült benne. Rálépett a gázra, és elindult. Andris ellökte Natasát, így őt ütötte el a terepjáró. Aztán a seriff fékezett, Andris meg lerepült a földre. Még visszanéztem. Láttam, ahogy a földön fekvő Andrist megvilágítja a terepjáró fényszórója. Az ajtó kinyílt, és kiugrott belőle a seriff. A jobb kezében egy shotgun volt. Lassú léptekkel odaért Andris mellé, aki kezdett magához térni. Ledöbbenve figyeltem az eseményeket, miközben a többiek szaladtak az úton. A seriff köpött egyet, Andris feje fölé tartotta a puskát és szétloccsantotta. A nagy dörrenésre összerezzentem. Pár méterre a serifftől hallottam, ahogy a láncfűrész újra beindul. A láncfűrészes szétvágta az ájult Adriennt. "Szállj be!" -mondta a seriff a gyilkosnak, miközben beült a vezető ülésre. Itt jöttem rá, hogy talán futni kéne. Elkezdtem hátrálni. Láttam, ahogy a kocsi próbál megfordulni. Beugrottam egy kukába, pont mielőtt a terepjáró lámpája megvilágította volna azt. Aztán teljes gázzal elszáguldottak mellettem.

A futók már láttak az előre vetült árnyékukat a közeledő terepjáró lámpája miatt. A seriff fél kézzel fogta a kormányt, a másikat előre nyújtotta a shotgunnal a kezében, és lőtt. Móriczka mellett ért földet a lövés, a következő pedig Jakab feje fölött száguldott el, betörve egy ház ablakát. A szilánkok ráestek Jakabra, de futott tovább. Mindketten balra voltak. Jobb oldalon futott Ádám, hallotta maga mögött a működő láncfűrészt. Beleadott mindent, de a hang egyre közelebb volt. Végül lelassult könnyeket hullatva, a láncfűrészes pedig az ablakon kidugva fűrészét kettévágta deréktájt. Közben a seriff tovább lőtt jobbra, kinézte magának Jakabot. Újratöltötte a shotgunt, majd célzott pár másodpercig Jakab hátára. Végül lőtt, el is találta a lányt, akinek a szájából is kijött vér, és a saját vérébe ugrott egy fejest és halt meg. A terepjáró egyre közelebb ért Natasához, aki elszánta magát, és előre ugrott. Hasra érkezett, a terepjáró pedig átment felette. Ahogy ezt meglátta a láncfűrészes, mászott volna ki a kocsiból, de a seriff vissza parancsolta a helyére, mondván, majd később foglalkoznak vele. Mindenki észlelte, hogy a terepjáró utol fogja érni őket, ezért próbált mindenki oldalra kanyarodni egy-egy kis utcába. Elsőnek Ricsi kanyarodott le jobbra, vele együtt ment Szonja is. Attila futott legelől, mögötte jócskán lemaradva ment Móriczka, a házak falai mellett. A seriff utolérte, majd elé vágott. A terepjáró eleje nekiment egy falnak, Móriczka pedig nekiszaladt az ajtónak, de a két kezével felfogta az ütést. A seriff azonban kivágta az ajtót, és Móriczka elesett. Mászott hátrafelé a földön halálfélelmében. A seriff odaszólt a láncfűrészesnek: " kapd el a többit." - a fűrészes Ati után nézett, és gondolta, hogy a seriff nem rá gondolt. Elindult visszafelé az úton. A seriff ugyanolyan gyorsan sétált előre, mint ahogy Móriczka mászott hátra. Nevetésre görbült a szája, szívesen elszórakozott volna még vele, de eszébe jutott a szaladó Ati. Azonnal rácélzott Móriczkára, és a shotgunnal telibe kapta a jobb vállánál. Leszakadt, Móriczka kifeküdt és a vére elkezdett terjedni a földön. Nem vesztegetett időt a seriff, beült a terepjáróba, hátratolatott, majd indult Ati után.


Élnek: én, Ati, Ricsi, Szonja, Natasa.


A seriff már elment Ati után, így semmi zaj nem volt a láncfűrészes közelében. Hallani lehetett minden lépését, és szuszogását. Kezében a láncfűrésszel odaért a kis utcához, ahova Ricsiék befutottak. Egy zsákutca volt. Az utca végéig volt az út két oldalán 2-2 ház, 2-2 ablakkal. A láncfűrészes csak egy helyben állt, és szuszogott. 1 perc múlva zajt hallott jobbról. Azonnal beindította a fűrészét, és bemászott az ablakon. Ricsi volt a zaj forrása, eldöntött egy sörösdobozt, ami a földön volt. A fűrészes gyorsan neki akart rontani. Ricsi talált egy asztalt, és a fűrészes elé tolta, de nem sokat ért vele, már ketté is vágta, és tovább ment Ricsi felé. Ő hátrált, ameddig lehetett, elért a ház csukott ajtajához. A kilincsét próbálta elfordítani, de nem sikerült (háttal állt az ajtónak). A láncfűrészes odament elé, és beleszúrta a fűrészt. Ricsi belei szétrepkedtek, a fűrész kijött az ajtó másik oldalán. Kihúzta belőle, Ricsi pedig összerogyott holtan.
Szonja a szemben lévő ház ablaka alatt guggolt. Nem mert kimozdulni onnan. Végül rászánta magát, és remegve próbált kimászni az ablakon. Pechjére a gyilkos észre vette, és rohant az ablaka felé. Szonja kimászott, kb. vele egy időben a fűrészes is. Kergetőzés vette kezdetét, Szonja balra kanyarodott, és futott visszafele.

Közben én is elindultam az úton, hamar találkoztam Natasával, aki sírba borult a nyakamba. Nyugtattam egy kicsit, és mondtam a sablonszöveget, hogy túl fogjuk élni. Meghallottuk a fűrész hangját, és Szonja sikolyait. Gondoltuk, hogy erre jönnek. Vérszemet kaptam. Eltoltam magamtól Natasát, és odamentem az egyik ház mellé. Felemeltem a kukát. "Bújj el!" -mondtam Natasának. "Mit akarsz csinálni?"-kérdezte aggódóan. Ránéztem a fejem felett lévő kukára, és visszakérdeztem poénosan: "Szerinted?" Elbújt, én meg a fal mellett vártam a gyilkost. Meg is érkeztek hamarosan, már majdnem utolérte Szonját, amikor a semmiből odaugrottam a közelébe, és rádobtam a kukát. A fűrészes elesett. "Fuss!" -mondtam, és rohantunk mindketten. A fűrészes megfogta a kukát, és idegesen, fél kézzel elhajította. Hátba találta Natasát. Elesett, a fűrészes pedig szaladni kezdett felé. Kicsit később vettem észre, hogy Natasa elesett. Megálltam, és visszafordultam. Láttam, ahogy fut felé a gyilkos, a fűrésze már hangoskodik. Elkezdtem én is rohanni, hogy talpra segítsem, de mikor észleltem, hogy a fűrészes hamarabb ér oda, fájó szívvel, de megálltam, megfordultam és elkezdtem rohanni. Natasát szétvágta a láncfűrészes.

Ati megbújt egy házban. Nagyot sprintelt, kifújta magát. Közben a seriff szépen lassan haladt az autójával, és egy zseblámpával megvilágított mindent. Egyszer csak leállította a terepjáró motorját, és kiszállt. Ati szerencsétlenségére pont a ház közelében, ahol elrejtőzött. A seriff benézett minden házba. Kinyitogatta az ajtókat, bevilágított, majd ment tovább. Az egyik házból kijött, már ment is a következőhöz. Menetrendszerűen benyitott, azonban Attila nekiugrott, és a földre vitte. Már fel is állt, és odarohant a terepjáróhoz. Beült, és nyomta a gázt, de nem történt semmi. A klucslyukhoz nyúlt. Nem volt benne a kulcs. It elvesztette a reményt, főleg, hogy ott állt már mellette a seriff. Kiszedte a kocsiból, ledobta a földre, és a shotgunnal elkezdte verni. Mikor Ati már mozdulni sem tudott a fájdalomtól, lelőtte.

A láncfűrészes lehajolva birizgálta Natasát. Szonja halkan, a gyilkostól minél távolabb lopakodott. Végig rajta tartotta a szemét. Éppen ezért, teljesen kihűlt, amikor a gyilkos egyenesen a szemébe nézett. Nem bírt megmozdulni se az ijedségtől. A gyilkos már fogta is a láncfűrészét, odarohant hozzá és levágta a fejét. A fűrésszel kicsit belevágott a házba is, ami előtt Szonja állt.


Odaértem az álló terpjáró közelébe. Lelassítottam, és megálltam. Magam mögé néztem, nem láttam a láncfűrészest. Óvatosan mentem, közben nézelődtem a terepjáró körül. A keréktől balra láttam valamit. Jobban megnéztem, Ati volt az. Nagyot nyeltem, aztán hallottam, ahogy mögöttem a seriff megtölti a shotgunját. Egy helyben álltam, nem mozdultam. Ekkor tarkón lőtt, és meghaltam.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat