Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Péter naplója


Mr. Dex [56750 AL], gazdája Péter
Egy gondolat

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/56750
Egy gondolat

Egyszer olvastam valahol egy gondolatot. Pontosan nem tudom szó szerint idézni, de az volt a lényege, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy sértődésekre, megbántódásokra, "keménykedésekre", és hasonlókra pazaroljuk el, hiszen annyi szépséget, annyi jóságot és annyi szeretetet is adhatnánk ezek helyett... Sose azt nézzük, hogy min tudunk megbántódni, és a vélt igazunkat megigazolva látni, hanem azt, hogy hogyan tudunk megbocsátani, és önzetlenül szeretni. Mert mi van, ha egy vagy több apró, és igazából jelentéktelen sérelem miatt kergetünk el valakit az életünkből, és aztán évekkel később meg a fejünket verjük a falba a gyötrő gondolatok miatt, hogy mi lett volna, ha....
De az elmúlt dolgok nem jönnek vissza többé. Amit egyszer elszalasztunk, a legritkább esetben kapunk rá még egy esélyt, hogy újra próbálkozzunk.

"Minden nap kapunk egy pillanatot, amikor megváltoztathatunk mindent, ami boldogtalanná tesz. S mi minden nap úgy teszünk, mintha nem vennénk észre ezt a pillanatot, mintha nem is létezne, mintha a ma ugyanolyan lenne, mint a tegnap, és semmiben sem különbözne a holnaptól.
De aki résen van, az észre fogja venni a mágikus pillanatot.
Bármikor meglephet minket: reggel, amikor bedugjuk a kulcsot a zárba, vagy az ebéd utáni csöndben, és a nap bármelyik percében, amelyik nem látszik különbözőnek a többitől. Mert ez a pillanat létezik, és ebben a pillanatban a csillagok minden ereje belénk száll, és segítségükkel csodákra leszünk képesek"


Három dolog soha nem tér vissza: a kilőtt nyíl, a kimondott szó, és az elmúlt nap.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat