Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Péter naplója


Mr. Dex [56750 AL], gazdája Péter
Tanmese

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/56750
Tanmese

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, meg egy lány. A fiúnak volt egy szép szobra, ami a lányt ábrázolta. Ez a szobor jó nagy volt, magas, és széles is.
Történt, hogy valami okból ez a fiú és a lány messze került egymástól, de a lány kérte a fiút, hogy küldje el neki a szobrot.
Tanakodott a fiú, hogy hogyan lehetne megoldani ezt a feladatot biztonságosan és célszerűen, hiszen a szobor jó nagy volt... Így hát azt találta ki, hogy feldarabolja a szobrot szép, egyforma darabokra, a részeket pedig külön küldi el, így a lánynak nincs más dolga, mint összeállítani, és megkapja az eredeti szobrot.
Így is történt.
A fiú 9 darabra szelte a szobrot, és egyesével elküldte a lánynak, de az elfelejtette mondani, hogy a szobor darabokban lesz...
De a lány furcsa dolgot tett.
Kibontotta az első dobozt, kivette belőle a szobor első darabját, felállította a talpára, és azt mondta: hmmm, milyen szép ez a szobor.
Mivel azt hitte, hogy ez az egész, az ezután érkező csomagokat már fel sem bontotta, hanem kidobta a kukába, és még le is cseszte a fiút, hogy minek küldte el ugyanazt kilencszer... és hogy ő nem hülye, hogy 9 egyforma darabot rakjon egymásra....
Így hát a fiúnak nem lehetett meg az öröme, hogy tudja, hogy minden darabja célbaért a küldeménynek, és a lány sokáig gyönyörködhet a teljes, egész szoborban.
A fiú úgy gondolta, mindent helyesen tett, és nem tehet arról, hogy a lány a szobor egy részletével is megelégszik.

Többet nem beszéltek. A fiú ma sem tudja, hogy épségben van-e az a szobor, vagy tényleg csak egy darab van meg belőle...


A tanulság?
Ha valaki nem ért valamihez, ne próbálja úgy beállítani, hogy a másik a hülye.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat