Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Rhett Butler naplója


Rhett Butler [320010 AL], gazdája Rhett Butler
2012-12-20 See You

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320010
2012-12-20 See You

Ez a világvége dolog nyugtalanít. Amikor megnéztem a 2012-t nem érdekelt, csak egy film. Meg aztán votl még 2 évem mert 2010-ben néztem meg. De így hogy 2 óra sincs hátra ha világvége lenne... Szekeptikus vagyok. Tényleg guyna úgy készülö ka holnapra akkor nemtom miért de.... Valahogy.... aggaszt ez az egész. Na mnidegy, legalább írtam egy novellát. Jó ksi rejtett hatalommal. haha.

Ahol a kerítés véget ér

Összeültek a maffiózók a bárban, ugyanis híre kelt, hogy holnap vége a világnak. Természetesen szkeptikusak voltak, de sose lehet tudni, ígyhát eldöntötték, hogy az utolsó órákat közösen töltik el. Nem mintha kedvelték volna egymást, bár hivatásos gyilkosok és rablók voltak, mélyen mindannyian lelkiismeretes emberek voltak, és megvetették a másikat, amiért az rabolt és gyilkolt. Hogy egoisták vagy hipokraták voltak, az idáig számított volna, de most, hog úgyis vége a világnak, az ilyen apróságok már nem számítanak. Talán éppen ezért ültek össze. A mai világban egy évben körülbelül hatvanszor jelentenek be világvégét, így alapvető szkepticizmus volt a bevettviselkedési norma az ilyesmihez. Ugyan akkor ezt a világvégét már több éve megjósolták, mégse volt semmi jele annak, hogy megtörténne. Nem közeledett aszteroida a föld felé, nem utaltak a kéregmozgások vulkánkitörésre, a koncepció annyi volt, hogy a világ gondol egyet, és abbamarad. Szekptikusnak akartak tűnni, épp ezért ott ültek, és a lehető legjelentéktelenebb dolgot űzték: pókereztek. Ehhez alapvetően dukált a whiskey és a szivar. Ígyhát ültek a füstben, és a nagy akciókról beszéltek, arról, mikor kit lőttek le, melyik bankot mikor rabolták ki. Máskor aggódtak volna, hiszem mindenhol lehetett poloska, de msot egyikülk se törődött ezzel, és egyikük se említette meg. Csak körbemenve meséltek. Felvágós emberek voltak, alapvető szokásuk volt egyből megkérdőjezeni a másikat, vagy rátenni egy lapáttal a történetre. Most nme tennék. Csak ittak, szivaroztak, és körbemenv hagyták hogy a soron lévő meséljen. De valahogy nem a vicc kedvéért meséltek. Minden órában ránéztek az órára. Még egy óra elment... Hatalmas tétekben játszottak, de még csak nem is színlelték hogy érdekelné őket a pénz. Úgyis közösen fizették az italokat. Az egyikük kiment vécére, ezalatt a többi csendben várta. Ekkor eljött a tizenegy óra. Tizenegy órakor, mintha valaki belső óráikat egyeztette volna, mindegyikük haláli csendben lett, a szivarok a levegőben maradtak egy percre.. Fegyvert rántottak, és felváltva fogta a fegyverét mindenki mindenkire, majd feszülten leültek. Tíz perccel 11 után viccelődni kezdtek, mondávn hogy nincs is nevetségesebb, mint azt állítani hogy a világ csak így véget érne, nevetséges feltételez.
Húsz perccel tizenegy után mintha egyszerre kaptak volna egypofont, ordibálni kezdtek egymással, majd fegyvert rántottak, és mindenki ráfogta fegyverétmindenkire, ám mégse lőtt senki.
Fél órával 11 után Még mindig próbáltak viccelódni, ámbár átlátszóan. "Ha tényleg világvégel enne, én bármit odaadnék még pár évért."-mondogatták, és mosolyogtak hozzá, ám ujjaik akaratklanul is remegtek, hallani lehetett ahogy a jégkockák zörögtek remegő poharukban amikben a whiskyt mintha sose öntötték volna bele.
A negyvenedik percben tizenegy után egyikük se szólt semmit.Csak eldőltek az asztalon, és próbáltak a játszámra öszpontosítani, bár mindegyikük azon gondolkodott, mit is kezdett életével.
Ötven perccel tizenegy után aztán mégis felegynesedtek. Egymásra néztek, kezet fogtak, abbahgyták a pókert, fegyvereikből kivették a tárat, és játszottak egy utolsó játszmát. A győztes nyerte a tárakat, a chip pedig az üres fegyvert volt. Senki se szállt ki.
Ezután csak nézték az órát.
Nézték és nézték. Apró izzadtság cseppek jelentek meg rajtuk, ahogy az óra mutatója éjfél fele közeledett.
Az óra egy ördögi találmány, ha feszülten néznek rá, azért sem halad a neki kijelölt tempóban. Tizenegy ötvennyolc. Valaki leejtett egy érmét, egy pillanatra mind odafordultak, majd nyugtalanul fordultak az óra felé.
Tizenegy övenkilenc. Az utolsó percben elgondolkodtak az éeltükön, próbáltak megbékélni azzal kik lettek, milyen döntéseket hoztak.
Becsukták szemüket, ahogy éjfélt ütött azó ra. Egy percig várták a káoszt, az anarciát, vagy az ítélet napját, minden egyvelegeét, bármit.


Semmi.


Felálltak fizettek, és jót nevettek az egészen.
És a világ forgott tovább.
2012.12.20
(egy nappal a világvége előtt)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat