Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Rhett Butler naplója


Rhett Butler [320010 AL], gazdája Rhett Butler
2013-05-29 Egy Dal

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320010
2013-05-29 Egy Dal

Gonosz, Görbe és Groteszk

Egy pár megy előttem az utcán. Friss pár, még úgy fogják egymás kezét, hogy az jelent is valamit. Vagy csak azt akarják, minél többen lássák. Vagy talán csak meg akarják győzni a másikat és ezzel magukat is, hogy nem valami olyat tesznek, aminek hosszú távon semmi értelme sincs.
Gonosz vagyok.
Követem őket, de csak tisztes távban, nehogy a látszólagos bodlogságuk áttükröződjön az engem körülölelő sötét felhőre. Van abban minden: féltékenység, káröröm, depresszió és rosszakarat. És csak követem őket. Átmehetnék az út másik oldalára, megelőzhetném őket vagy lemaradhatnék annyira, hogy már csak foltoknak tűnjenek. De én csak azért is maradok két méterre tőlük, sarkukat nézve, és már előre örvendve az egyszer bekövetkező hisz elkerülhetetlen szétválásukon.
Görbe vagyok.
Még mindig mögöttük megyek, kicsit felzárkózva, csak hogy elcsípjek egy kis beszélgetés részletet. Biztos valami jelentéktelenről beszélgetnek. Biztos kifogytak már a témákból, és csak próbálják szóval tartani egymást, nehogy ráébredjen a másik, mennyire unalmasak is valójában. Boldognak tűnnek. Még mindig fogják egymás kezét. De egyszer el kell engedniük. És nem egyszerre. Valamelyik még fogni akarja majd a másik kezét, de az már valami másra koncentrál. És akkor az egyik csalódik egy kicsit a másikban. Ami abban a másodpercben apró csalódás, egy óra múlva már piszkálódás, egy hét múlva harag, egy hónap múlva pedig egyenes ok a vitára, egy évvel később az elválásra.
Groteszk vagyok.
Célhoz értek. Bemennek az épületbe. Megyek utánuk, a körülölelő felhő akaratlanul suhan utánam. De nem ragadt rá a körülöttem lévőkre. Még csak a mosolyuk se tűnt el. Mindannyian a párt nézik, osztozkodnak boldogságukban, engem észre se vesznek. Elaraszolok a boldog emberek tömegében, leülök egy padra, én és sötét felhőm.
Szomorú vagyok.
(2013.05.29.)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat