Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Rhett Butler naplója


Rhett Butler [320010 AL], gazdája Rhett Butler
2013-01-03 Once And For All

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320010
2013-01-03 Once And For All

Nem egy rossz nap. Meglepetésekkel teli. Még mindig nem igazán tudom mi történik körülöttem. Ha történik valami jó... akkor nehéz feldolgozni hogy semmi se változik. Ezért nem űzöm az egyéjszakás baromságot.

Arról, mi az etikett

„Felakasztották az ablakberúgót”- volt olvasható a reggeli újságban. Azonnal felszegtem a fejem, és a részletekhez lapoztam. A helyiek nem voltak túl segítőkészek, csak annyi derült ki, hogy megelégelte a környék az illető vandálkodását, és felkötötték egy közeli villanypóznára, majd mindenki ment a dolgára.
Nekem nem volt semmi dolgom, meg aztán hobbim volt holt ügyek felett racionalizálni, így aztán azonnal tintát ragadtam, és nekiláttam eszmefuttatásomnak az esetre vonatkozóan.
Véleményem szerint rengeteg módon lehetett volna megközelíthető az esetet, rengeteg körülmény nem lett beszámolva, és ezen körülmények alapján lehetséges, hogy a helybéliek elhamarkodottan ítélték halálra szegény nyavalyást. Már ha nyavalyás volt.
Példának okáért tegyük fel, hogy az illető összeakasztotta a bajszát az ablaktulajdonos Margit nénivel. Ez egyáltalán nem kizárandó körülmény, lévén Margit néni bajszát még a buszhoz is hozzá lehetne kötni, a szemöldökéről nem is beszélve. Emellett nem is egy kellemes személyiség, de lehet hogy ez is visszavezethető a még férfiak körében is túlburjánzott arcszőrzetére. Tehát tegyük fel, hogy midőn Margit néni épp a szakállát borzolgatja, készülve a télre, a mi vandálunk épp arra jár, és mond valami nem egészen odaillőt. Ezek után természetesen hajba kapnak, avagy parókába, tekintve hogy Margit néninek haja sincs már túl sok. Így aztán a vita végeztével az illető megsértve érzi magát, és haragjában belerúg egy arra heverő tégladarabba, közvetlenül berúgva Margit néni Ablakát. Hogy véletlenül vagy direkt rúgta be, további két elemzési lehetőséget tár elénk. Ezen esetben az akasztás elhamarkodott döntésnek bizonyul, és a környék felelősségre vonható.
Avagy tegyük fel, hogy az illető történetesen egy notórius ablakberúgó. Minden egyes alkalommal, amint elhalad Margit néni ablaka előtt, be fogja rúgni, és büszke lesz magára. Azt feltételezhetnénk hogy ő egy haszontalan fenevad, és meg kell állítani. Viszont akkor az illem hol maradna? Pontosan, szépen bekérezkedne a béka feneke alá, és ha a béka éppen valami hidegen ülne, talán még oda is engedné. Modern világunkban számolnunk kell a relativitással, elvégre nem tehet róla hogy neki ez a lételeme, ahogy azért sem haragudnánk, ha az ablakok nem berúgása lenne a berögződése. Így hát hagyni kell, hogy együtt éljen kényszerbetegségével legjobb tudása szerint, majd örömtáncot járjon. Margit néni pedig nem rúg bele minden adandó alkalommal amint tetten éri, az illetlen lenne, meg aztán térdprotézise is van. Épp ezen felindulásból ez esetben felakasztani az illetőt nemcsak hogy megfontolatlan és illetlen húzás, de emellett intoleráns és elítélendő is egyben.
Viszont néha a legszimplább dolgokkal is számolni kell, lehet hogy az illető csak szimplán neveletlen, és csak szimplán kedvtelésből rúgta be az ablakot, majd elszaladt. Ez esetben jogos lenne a felakasztása, de ebben is van egy probléma. Ugyanis az akasztást Margit néni végezte, saját maga fonta a kötelet. Igen ám, de mi van akkor, ha nem Margit néni ablakát rúgja be? Mi van akkor, ha a mellette élő irodai alkalmazott ablakát rúgja be? Egy irodai alkalmazott általában nincs olyan testi állapotban, hogy saját kezűleg fellógasson egy embert, emellett talán nem is bánná ha berúgnák az ablakát, legalább szellőztetne egy kicsit a sok munka közben. Viszont ez az jelenti, hogy ha ez a valaki egy másik ablakot rúg be, abban az esetben elkerülhette volna a kivégzését. Ez alapján viszont a környék lakosai okolhatók, ugyanis nem tűntették fel, melyik ablak berúgása jár kivégzéssel, és melyik nem. Fel lehetne hozni indokként, hogy ez veszélynek tenné ki azokat a lakosokat, akik nem akasztanák fel a vandálokat. Ugyan akkor mindenkinek tudnia kell megvédeni magát, ha nem hajlandó kiállni hőn szeretett ablakáért, viselje hát a következményeket.
Büszkén olvastam végig megkérdőjelezhetetlen eszmefuttatásomat, majd borítékba tettem, és megindultam a postaláda felé. Sajnos annyira tetszettek a gondolataim, hogy hangosan is kimondtam őket, amit a szomszédok meghallottak, akik azonnal riasztották az adott környéken lévőket, akik a postaládánál vártak. Margit néni lefogott, míg a többiek libasorba álltak, és mindegyikük hasba vágott. Miután ezzel végeztek, megetették velem a borítékot, majd berúgták az ablakaimat.
Értelmes ember nem mond véleményt.
2012.12.29



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat