Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Rhett Butler naplója


Rhett Butler [320010 AL], gazdája Rhett Butler
2013-01-08 The Fallen Interlude

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320010
2013-01-08 The Fallen Interlude

Nem tetszett ez a szám. De a jó címeket a jó napokra tartogatom. Maga a nap...talán egy visszautalás lett volna egy évvel ezelőttre... de egy éve... nos egy éve ez egy nap változtatósdi volt. Ma meg csak egy fárasztó nap. Mennyire élvezni akarom a telet és mennyire utálom...


Vendégkönyv

Kiállítás volt a hivatalban, Az Elnök ötletén felindulva, miszerint vonzani kell a fiatalságot, hirdetve a hivatali munka előnyeit. Gyorsan el is takarítottuk az idők során felhalmozott homokdűnéket, az iratok közé beszórtuk pár gyakornok csontvázát, és bekentük viasszal a könyvelőt, hadd higgyék hogy van pénz bábúra. Be is ültettük tisztára mázolt irodájába, mozdulni úgyse tudott, vonzza csak a népet. Hogy növeljük a tévhitet, hogy ez egy tényleges kiállítás, kitettünk egy vendégkönyvet. A munka unalmas volt, főleg gy, hogy a látszat kedvéért tilos volt az ivászat, el kellett ütnöm valamivel azi dőt, ígyhát irogatni kezdtem az emlékkönyvbe. Eleinte csak a hosszú idő utáni kijózanodás első gondolatait véstem fel, majd igazán kedvemre vált a dolog, és valóságos naplót kreáltam belőle. Nem aggódtam hogy bárki is megtalálná, az emberek az évkönyvekbe csak obszcén rajzokat és még obszcénabb megjegyzéseket tettek, mindenkit csak a saját irománya érdekelt, ha valaki látta is munkásságom, azonnal továbbment. Meg is lepődtem, mikor egyik reggel kinyitva a tegnapi bejegyzésnél, a következőt láttam a lap aljára írva:"Kálmánkám, vigyázz ám mit írkálsz!"
Meglepődve körbenéztem, ugyan ki lehetett ez a valaki, aki kémkedett rögtönzött életrajzom után? Megnyugodtam, ugyanis nőies írása, volt, így Az Elnök nem lehetett, ami jobb is volt, lévén a nap végi stresszt még ott helyben levezettem, és nem szépeket írtam az anyjáról néhanapján. A nőkön kívül csak a könyvelőnek volt ilyen írása, dehát ő identitás zavaros, meg aztán már három hete mozdulatlanul ült asztalánál vastag viaszrétegben, néhány pimasz kölyök már aláírta filccel kopasz fejbúbját.Ígyhát nem volt más választásom, gyanútlannak tűnve újabb bejegyzést készítettem, majd ahogy kiléptem az üvegajtón, elbújtam egy bokorban, és vártam hogy valaki felbukkanjon. Éppen élveztem volna hogy a kiállítás keretein kívül lehet inni, amikor felbukkant a portás kisasszony, és kíváncsian leste mit is írtam, majd odabiggyesztett valamit. Nem tetszett az efféle turkálódás, az meg még kevésbé tetszett, hogy átirogatta a helyesírási hibáimat, elvégre nekem, mint embernek, jogom van a pontatlansághoz. Másnap ismét tettem egy bejegyzést, ám elbújtam a kabát akasztó mögé, és amikor olvasni kezdett, mögötte teremtem. HAtározottan megráztam a vállát, majd amikor rémülte felém fordult, kivettem a kezéből a tollat, és bajuszt rajzoltam neki. Ő dühödten elfutott, én pedig annyira viccesnek találtam az esetet, hogy azonnal le is jegyeztem. Másnap egérfogót tett a fiókomba, amire mikor sikeresen rányúltam, a jövő generáció szeme láttára végigkergettem a folyosón tűzőgéppel a kezemben. A vége az lett, hogy összecsíptem a haját a fülével, ő pedig belémszúrta tűsarkúját. Még pár hétig háborúztunk egy darabig, én minden este leírtam az vendégkönyvbe az eseményeket, ő minden reggel kommentálta. Akkor ért véget háborúnk, mikor higítóval itattam át a zsebkendőit, és miután pár órával később magáho tért, nemes egyszerűséggel fejbevágott egy serepnyővel. Máig nem tudtuk honnan szerzett serpenyőt, de egy hivatalban minden megtalálható. Bosszúból aznap este bejegyzés helyett szép nagy számokkal felírtam a súyát és az életkorát az új bejegyzéshez. Mikor ezt meglátta, elszakadt nála a cérna, és megmuitatta a vendégkönyvet az Elnöknek. Szerencsére az Elnök analfabéta volt. Megjátszotta hog valami vicceset látott, nevetett picikét, majd leszidta a portás kisasszonyt, és kzölte vele, hogy az ilyesfajta mmodor rossz hatással van a kiállításra, mellesleg valaki igazán leporolhatná már szegény könyvelőt. azóta nem beszélgetek a portás kisasszonnyal. A vendégkönyekben csak abszurd tartalomnak van hely.
2012.12.17



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat