Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Rhett Butler naplója


Rhett Butler [320010 AL], gazdája Rhett Butler
2013-02-01 I Was Wrong

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/320010
2013-02-01 I Was Wrong

Nem jutok sehova. magam alatt vagyok és az egész nap olyan volt, mintha kiugrana a képből...túl szürke egy péntekhez, túl üres egy hétköznaphoz, semmilyen nap.

Tűzriadó

Nagy sietségben voltunk, tudniillik tűz ütött ki az irodában. Ebben a hirtelen vészhelyzetben verbuválódtunk sösze, én, a Könyvelő, a Titkárnő és az egyik ügyintéző. Már éppen a kiútat kerestük, amikor legnagyobb meglepetésünkre hivatott mniket az igazgató. Mit volt mit tenni, félretéve a saját épségünket, az irodája felé haladtunk. A portás mélyen meghajolva ksözönt nekünk, és nagyon nyugodtan áltt annka ellenére, hogy az egyenruhája lángokban állt. Beléptünk a főnök irodájába, és meglepőve néztük ,ahogy nygodtan ült lángba borult asztala előtt, és a még nem égő székekre mutatott, jelezve hogy foglaljunk helyet.
-Nagyon örülök hogyi ilyen hirtelen jöttek, még iylen kisebbfajta vészhelyzet esetén is.
Meglepődhettünk volna ezen a kijelentésén, tekintve hogy egy égő gerenda pár centire süvített el a feje mellett, de valahogy éreztük hogy ez még csak a kezdet.
-Szomorúan tapasztaltam-kezdett bele magasan szónokló hangján- hogy egyesek cégünkre nem valló módon megsegték a szerződésükben aláírtakat az elúlt huszonöt percben. ezért is hivattam magukat most ide.
A Titkárnő még új volt itt, így amolyan zöldfülű tudatlanságból a kvöetkezőt kérdezte:
-Bocsánat Igazgató úr, de nem kéne evakuálnunk az épülete a tűzriadó esetén?
-Ó kérem, Pristine kisasszony, ha nem tévedek? ön bizonyára még új itt nme tudhatja hogyan is működnek errefel éa dolgok. Hall valahol tűzriadót?
-Most hogy így mnodja, egyáltalán nem-felelte Pristine kisasszony meglepetten.
- Áttanulmányozta ön az alkalmazotti feltételeket maikor jelentkezett az állásra?-lérdezte az igazgató felvont szemöldökkel
-Természetesen.-felelte enyhén akadozva Pristine kisasszony.
-Cégünk alkalmazotti feltételei között tisztán ott szerepel, hogy a mottónkat szó szerint kell értelmezni, és ez egy kiemelt szabály. Trotzsev úr, elmondaná kérem a mottónkat?-meredt rá hirtelen a Könyvelőre, aki éppen a lángoló könyökét próbálta eloltani.
-"A munkát mnidig elvégezzük, mégha a halálunkat is okozza."
-Pontosan. Ennek tudatában, elmagyaráznák kérem, miért tartottak önök az úgynevezett "vészkijárat" felé?
-Úgy találtuk hogy káros lehet az egéssünkre a fájdalmas kínhalál, amit az omladozó épület darabjai okozhatnak ,ezért jobbnak láttuk az evakuálást-feletem, remélve hogy talán megérti a helyzetünket.
-És amíg maguk ahogy ön mnodja "evakuáltak", addig végzett-e bármelyikük is munkát?
-nos felfedeztük hogy a porpltók nem működnek, és éppen azon voltunk hogy bebizonyítsuk azon pletykákat, miszerint a vészkijárat egy gödörbe vezet, ami az alagsorba visz, ahonnan feltehetőleg a tűz kezdődött.
-Szóval amguk inkább az éeltüket váalsztották a munkájuk helyett?!-riadt ránk a főnök olyan erejű haraggal, amely miatt észre se vette, hogy lángokban állt a haja.
Azonnal mentenem kellet a menthetőt, elvégre ha kijuttat innen egy munkltatói beajánlást, akkor sehova se fognka felvenni ezután.
-Elnézést uram ,de úgy találtuk, hogy sokkal jobb minőségű mnukát tudnánk végezni, ha tudja, kapnánk levegőt és hasonló csacskaságok.
-Badarság, a fuldoklás okozta adrenalim roham miatt sokkal gyorsabban és sokkal nagyobb hatásfokkal dolgoznak, ha lojálisak lettek vonla, akkor benn maradtak volna a siker érdekében.
-Igen ám, könyen eléghettek az iratok ,és akkor az egész munka hiábavaló lett volna.
-Nem látok maguknál iratokat.-Nézett ránk hunyrogva az elnök, talán a drámmia a hatásért, talná azért mert sűrű füst jött át a frissen átégett falon át.
-Vízbe mártottuk őket, hogy borogatást tegyük a többi alkalmazott égési sérülésére.-próbáltam menteni ami menthető.
-Ez esetben megsértették a szabálykönyv 31. pargrafus 64. bekezdését, miszerint hivatali iratok alkalmazása szigorúan tilos borogatásként, vagy egyéb, más emberek épéségét segítő eszközként használni, lévén nem szolgálja a cég érdekeit.
Nem volt már mit próbálni, be kellett dobnom az utolsó ászomat:
-Ez esetben panaszt szeretnénk tenni.-mondtam rezzenéstelen arccal, már amennyire ezt a sűrű füst és parázsló mennyezet engedte.
-És mégis mivel kapcsolatban?
-Ez az ipari létesítmény nem felel meg a tűzvédelmi előírásoknak.
-Igen tudok erről. Én terveztem így.
-És mégis hogy ment át az épület a tűzvédelmi vizsgán?-fakdt ki végül az ügyintéző is ,aki eddig a földön hempergett, így próbálva eloltani égő ruháját.
-Nagyon egyszerűen, úgy hogy nem volt ilyen vizsga. Én terveztem úgy a helyet, hogy ne legyen se tűzriadó, se rendes vészkijárat, se működő poroltó.
-Mégis miért tett ilyet?-Kérdezte a Könyvelő, miközben a falon lógó képpel próbűlta el legyezni magától a lángokat.
-Mert igazi üzleti szeparatista vagyok, emelett végltekig maximalista. Ameddig én élek, addig senki se léphet el a munkája mellől, mégha az élete függ is tőle.
Ekkor hirtelen a takarító termett mgötte, és egy égő seprűnyéllel leütötte. Hálásan megköszöntük neki, majd kiugrottunk az egyik ablakon. Én a lábam törtem el, Pristine kisasszony a bal karját, az ügyintéző 3 bordáját és a könyvelő a jobb bokáját. Ezután heteket töltöttünk a kórházban, egyszerre örülve annak hogy élünk, és hogy megszabadultunk a munkahelyünktől. Sajnos örömünk hiábavaló volt, mivel a cég politikája törzsi formában működött, így aki megölte az előző vezetőt, ő lett következő. jelenleg az új iroda megépítésén fáradozunk, és a negyedik vészkijáratot tervezzük. Elvégre sose lehet tudni.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat