Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nagy Henrietta naplója


franci98 [208966 AL], gazdája Nagy Henrietta
2009-12-08-Fűzd szorosabbra!

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/208966
2009-12-08-Fűzd szorosabbra!

Törj ki a rutinbarátságból! Van egy barátnőd, akivel az időd legnagyobb részét együtt töltöd? Nos ha igen, akkor bizonyára azt is észrevetted már, hogy többnyire ugyanazokat a dolgokat csináljátok, és talán kissé már bele is untatok ebbe. Pedig könnyedén kitörhettek a rutinbarátságból! Íme néhány ötlet:
- Tartsatok szünetet! Ha te és a barátnőd már túl sokat találkoztok, próbáljatok meg egy kis időt külön tölteni egymástól. Ahelyett, hogy minden pénteken és szombaton egy lófráltok, tartsatok egy-egy szünnapot, és látogassátok meg egy másik barátotokat, vagy töltsétek együtt az időt a családdal! Így amikor újra találkoztok, rengeteg mondanivalótok lesz egymásnak, élvezni fogjátok az együtt töltött időt, és mindenekelőtt azt is felismeritek, hogy egyáltalán nem véletlenül lettetek olyan jó barátok.
- Keressetek új barátokat! Ha van egy kis baráti társaságotok, akikkel mindig együtt lófráltok, hozzatok néhány új tagot is a csapatba! Ha több különböző személyiség van a csapatban, akkor a társaság is új, friss ötletekkel, valamint új viccekkel gazdagodik, ami a barátságotoknak is jót tesz.
- Próbáljatok ki valami újdonságot! Az unaloműzésre a legegyszerűbb megoldás, ha olyasvalamit csináltok, amit azelőtt még sohasem próbáltatok. Persze nincs szükség olyan drasztikus megoldásokra, mint például a közös siklóernyőzés! Elég, ha valami újfajta ételt próbáltok ki egy étteremben, vagy egy új sportágba kezdtek. Ez mind megfűszerezi a beszélgetéseket, és erősíti a barátságot.

Amit egy jó barát SOHASEM TENNE:
- Hanyagul viselkedik. A barátnődnek tudnia kell, hogy számíthat rád. Ha gyakran elkésel, nem telefonálsz, amikor kellene vagy éppen az utolsó pillanatban húzod keresztbe a számításait, a barátnőd úgy érezheti, hogy mindent fontosabbnak tartasz nála, és ez nem tesz jót a barátságnak.
- Pénzügyekkel zaklat. A barátok közötti pénzkölcsönzés kínos helyzeteket teremthet, ezért legjobb, ha se nem kérünk, se nem adunk kölcsön nagyobb összegeket egymásnak. Persze az sem helyes, ha egy képzeletbeli táblázatban számon tartunk minden fillért, amit csak fizettünk a barátunknak (például a múlt heti üdítőt vagy a százast, amivel kisegítettük, amikor nem volt aprója). Ha állandóan emlékeztetjük rá a barátnőnket, hogy tartozik nekünk, az előbb-utóbb véget vet a barátságnak. A barátnők bizony időnként meghívják egymást - ez is a barátság része. (De azért ne mindig egyedül te legyél az, aki fizet!)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat