Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nagy Henrietta naplója


franci98 [208966 AL], gazdája Nagy Henrietta
10.11.25.ház-lakás3.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/208966
10.11.25.ház-lakás3.

TIPP
Egyedül a lakásban
Egyetlen kutyát sem szabad egész nap egyedül hagyni a lakásban, néhány órára azonban nyugodtan egyedül hagyhatjuk. A kutyának természetesen az egyedülléthez is hozzá kell szoknia, ami rengeteg türelmet igényel. Kezdjük rövid időszakokkal, és adjunk a kölyökkutyának egy játékot vagy rágócsontot. Ezután menjünk ki pár percre a szobából. Ha jól viselkedik, és nyugodt marad, menjünk vissza, és alaposan dicsérjük meg. Ezután növelhetjük a távollét idejét. Ha míg nem vagyunk otthon, rossz fát tesz a tűzre, ne szidjuk meg, mert a kutya nem tudja, hogy dühünk a múltbéli eseményre vonatkozik. Hosszabb egyedüllét előtt ne adjunk neki túl sok ételt.




BARÁTSÁG
Hallgasd meg!
Vajon kellő odafigyeléssel tudsz meghallgatni valakit?
A legtöbb ember ugyanis ezt hiszi magáról. Ha előfordult már veled, hogy olyasvalakinek öntötted ki a szívedet, aki folyton félbeszakított és úgy csinált, mintha oda se figyelne, akkor biztosan tudod, hogy a meghallgatás olyan képesség, amit még nem mindenkinek sikerült elsajátítania. Ez pedig szégyen, hiszen a meghallgatás fontos részét képezi egy igazi barátságnak.

Nézd végig az alábbi listát, és megtudod, valóban figyelmesen tudsz-e hallgatni?
- Rögtön azon gondolkozol, mit is fogsz mondani, és szinte nem is hallod, mit mond a társad?
- Gyakran közbevágsz a véleményeddel, mielőtt még a társad befejezte volna a történetet?
- Azonnal megpróbálsz témát váltani, amint a társad befejezte a mondókáját?
- Próbálod siettetni a történetet, hogy valami más témához jussatok?
- Könnyen elvonja más a figyelmedet, nézelődsz, játszol a mobiloddal vagy az MP3-lejátszóddal?

Ha több kérdésre is igennel válaszoltál, bizony érdemes még a hallgatói készségeden dolgoznod. Ugye te is szeretnéd, hogy a barátaid tiszteljenek és nagyra értékeljenek? Tehát legközelebb ha a barátnőd beszél, próbáld ki az alábbi gyakorlatot:
Hallgasd úgy, hogy a szemébe nézel és odafigyelsz. Ha befejezte, tegyél fel neki kérdéseket. Hallgasd meg újra. Tegyél fel egy másik kérdést vagy kérdéseket. Hallgasd meg újra. Válaszolj vagy mondd el a véleményedet!

Gyakorold az alábbi lépéseket minden beszélgetés során, és meglátod, hogy hamar szokásoddá is válik. Előbb-utóbb híre megy, hogy te vagy az a barát, aki igazán odafigyel a másikra.

BARÁTAKTA
TÁRGY: Egymással kijönni
PROBLÉMA: Kibeszélés
LEÍRÁS: A barátnőid gyakran mondanak negatív dolgokat másokról, és te emiatt kényelmetlenül érzed magad.
HOGYAN KEZELD?: A pletykálás nemcsak romboló hatású, de bántó is. Tehát ha legközelebb a barátaid rosszat mesélnek másokról, próbálj meg témát váltani. Úgy is leszerelheted őket, hogy egyszerűen tréfálni kezdesz. Ha például arról beszélgetnek, hogyan öltözködik valaki, elmesélheted, milyen vicces volt, amikor egyszer két különböző zoknit húztál a lábadra. Innen már könnyebben is lehet témát váltani. Ha pedig továbbfolytatják, nyugodtan elsétálhatsz. A barátnőid érezni fogják, hogy nem tetszik neked a pletykálkodás.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat