Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nagy Henrietta naplója


franci98 [208966 AL], gazdája Nagy Henrietta
10.11.17.etetés.szabályok1.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/208966
10.11.17.etetés.szabályok1.

A kutyaetetés alapszabályai
Kiegyensúlyozott táplálás
A kutya felnőtté válásának időtartama fajtától és mérettől függően változik. A kisebb fajták már általában 6 hónapos korukra elérik felnőtt méretüket, a nagyobbaknak 18 hónapra is szükségük lehet ehhez. A növekedési időszak alatt a kölyökkutyának kiemelkedően jó minőségű és tápláló eledelre van szüksége, ami elősegíti az egészséges immunrendszer, valamint az izmok és csontok kifejlődését. Természetesen a felnőtt kutyának is egészséges ételeket kell fogyasztania. A minőséget elsősorban az összetevők határozzák meg: az eledelnek megfelelő arányban kell zsírt, szénhidrátot, fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznia. Természetesen nem négyfogásos menüt kell a tányérjára varázsolnunk, hiszen ma már rendkívül jó minőségű kutyatápok kaphatók. Ezek a kész kutyatápok általában tökéletes arányban tartalmazzák a szükséges tápanyagokat. Kérjünk tanácsot az eladótól, melyik a legmegfelelőbb a kutyánk számára. De még jobb, ha a menhely üzemeltetőjétől vagy a tenyésztőtől megkérdezzük, milyen tápot kapott eddig a kutya. A másféle eledelre való átállást lassan kell bevezetni, hogy a kutya érzékeny gyomra és bélrendszere hozzászokhasson, különben emésztési problémák, például hasmenés jelentkezhet. Minden kutyatápnak megvan a maga előnye: a száraz tápok magasabb koncentrációban tartalmazzák a tápanyagokat. Rágásuk erősíti az állkapocsizmokat és megtisztítja a fogakat a lerakódásoktól. Ha száraz tápot adunk, gondoskodjunk elegendő vízről is, de vízbe áztatva is kínálhatjuk neki. A félig nedves táppal útközben is megkínálhatjuk a kutyát, de jutalomfalatként is kiváló. Ennek magasabb a zsírtartalma, és tartósítószereket is tartalmaz. A nedves tápok tartalmazzák a legtöbb zsírt, ezért a kutyák ezeket szeretik a legjobban.




SZÍNKAVALKÁD - Ragyogó lila
Hangsúlyozd a benned rejlő királynőt az elegáns, királyi lilával!

SZÍNKÓDOK
Mire képes ez a szín?
A hűvös, erőteljes lila a királyság színe, amely luxust, nemességet és erőt áraszt. A kék stabilitását és a piros energiáját egyesíti magában. Gyakran a bölcsességgel, kreativitással és varázslattal is kapcsolatba hozzák. A halványlila nőies szín, amely romantikus érzéseket gerjeszt, a sötétlila ugyanakkor szomorúvá tesz.

Akármilyen is a hangulatod, biztosan találsz olyan lila árnyalatot, amely illik hozzád? legyen az nőies orgona lila, szenvedélyes szilvakék vagy éppen mély bíbor. A lila szín ritkán fordul elő a természetben. Feltűnő szín, amely ideális azoknak a merész, kreatív egyéniségeknek, akik szeretnének kitűnni a tömegből.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat