Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nagy Henrietta naplója


franci98 [208966 AL], gazdája Nagy Henrietta
2009-12-09-Legyél zöld!

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/208966
2009-12-09-Legyél zöld!

- Takarékoskodj a vízzel! Fogmosás közben zárd el a vízcsapot! Ha ezt megteszed, miközben a fogadat sikálod, alkalmanként legalább 10 liter vizet spórolhatsz.
- Töltsd tele! Csak akkor indítsd el a mosógépet, amikor tele van, és nemcsak félig! Ezzel nemcsak energiát, de vizet is megtakaríthatsz.
- Használj újrahasznosítható szatyrokat! Vigyél magaddal újrahasznosítható vászonszatyrot, ha a közértbe vagy a zöldségeshez mész! Ha 500 ezer ember csak havonta 15-tel kevesebb nejlonzacskót használna, mintegy 7,5 millió darab nejlonzacskóval kevesebb kötne ki a szemétlerakókban.
- Takarékoskodj még jobban a vízzel! Zárd el a vízcsapot, miközben mosogatsz! Ha 500 ezer ember 20 liter vízzel teletöltött, bedugaszolt mosogatóban mosogatna, akkor minden egyes mosogatás alkalmával 43 millió liter vizet takaríthatnának meg!
- Használj lebomló tisztítószert! Ha 500 ezer háztartásban a szokásos 1 literes kiszerelésű hagyományos tisztítószert biológiailag lebomló tisztítószerrel helyettesítenék, akkor mintegy 18 kilogramm kevesebb vegyi anyag és méreg kerülne a környezetbe.
- Szabadtéri tipp. Kezdjed otthon! A föld hatalmas területű, de a tisztítását egyszerre kis helyen is elkezdheted! Válassz egy helyet a környezetedben, ami segítségre szorul, lehet az egy park vagy játszótér! A szüleid engedélyével és felügyelete mellett hívd össze a barátaidat egy "nagytakarításra"! Vigyétek el az összeszedett műanyag- és fémhulladékot egy szelektív hulladékgyűjtő helyre, és kérdezzetek meg egy helyi kertészetet, nem adományoznának-e néhány fát, amit elültethetnétek. Először csak kisebb munkákkal kezdjétek, és meglátjátok, hogy apró lépésekkel is nagy változást tudtok elérni.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat