Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nagy Henrietta naplója


franci98 [208966 AL], gazdája Nagy Henrietta
10.11.27.jogok.1.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/208966
10.11.27.jogok.1.

A KUTYATARTÓ JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI
Öröm és kötelesség
A kutyatartás rengeteg örömöt okoz, de egyben kötelezettségekkel is jár. Nemcsak az állat fajtájának megfelelő ellátása tartozik a feladataink közé, hanem az is, hogy felelősséget vállaljunk a viselkedéséért. Elsősorban rajtunk múlik, kutyánk hogyan viselkedik egy idegen környezetben. Mindig át kell látnunk és uralnunk az adott helyzetet. Figyelő szemünkre elsősorban akkor van szükség, ha fennáll annak a veszélye, hogy a kutya más embereket veszélyeztet.




BARÁTSÁG
Minél több, annál vidámabb
Sosem lehet elég barátod! De hol tegyél szert új barátokra? Íme néhány tipp, merre kereshetsz új, leendő legjobb barátokat.

- Keress magadnak hobbit!
Ha valami olyasmivel foglalatoskodsz, amit szívvel-lélekkel csinálsz, előbb-utóbb olyanok társaságában találod magad, akik ugyanebben a tevékenységben lelik örömüket. Ez különösen akkor előnyös a barátkeresés szempontjából, ha a hobbidnak része valamilyen tanfolyamon, találkozón vagy versenyen való részvétel.

- Önkéntes munka.
Ha valami olyasmiben veszel részt, ami hasznos a szűkebb környezetednek vagy akár a Földünk számára, jó érzéssel tölt el. Ráadásul mindezt olyanok társaságában végzed, akik hasonló célokon munkálkodnak.

- Edzőterem.
Könnyű bárkivel beszédbe elegyedni, aki ugyanabba a tornaterembe jár suli után, mint te, esetleg hozzád vagy a szüleidhez hasonló módon próbál kikapcsolódni a hétvégén.

- Házi kedvenc.
A házi kedvenc tartása biztos beugrót jelent egy beszélgetéshez az osztályfőnöködtől kezdve a szüleid barátaiig, egyszóval mindenkivel szóba tudsz elegyedni, aki szereti a háziállatokat.

- Ott alvás.
Hívd meg egy ott alvásra a legjobb barátnőidet, és kérd meg őket, hozzák magukkal egy jó barátjukat, akit még nem ismersz. Természetesen ehhez feltétlenül kell a szülői beleegyezés is.

- Feliratkozás.
Csatlakozz egy csapathoz vagy egy klubhoz! Saját klubot is indíthatsz! Függessz ki hirdetéseket a faliújságra, vagy küldjél e-maileket, hogy csatlakozzanak a klubodhoz.

BARÁTAKTA
TÁRGY: a jó barát jellemzői
KULCSSZÓ: tapintat
FONTOSSÁG: átlagos
PROBLÉMA: kibeszélés
LEÍRÁS: Olykor nem az a lényeg, hogy mit mondasz, hanem az, hogy miként. Ha valaki faragatlan, és "ami a szívén az a száján is" - még akkor is, ha ezzel megbánt másokat -, az tapintatlan. Egy jó barát még a negatív észrevételeit is körültekintően jelzi. Sosem mondaná az ember a barátjának, hogy a lapos talpú cipő előnytelenül óriásira növeszti a sarkát. Ehelyett inkább azt javasolja, hogy vegye fel azt a másik pár cipőt, amiben olyan nagyon jól szokott kinézni.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat