Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nagy Henrietta naplója


franci98 [208966 AL], gazdája Nagy Henrietta
10.11.16.jó.közérzet3.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/208966
10.11.16.jó.közérzet3.

"Jó közérzet" össz-vissz:
- Útközben is lehet ízletes, könnyen rágható falatokkal jutalmazni a kutyát.




BARÁTSÁG
Keressünk barátokat!
- Kezdd el kicsiben: Először koncentrálj arra, hogy egy-két jó barátra lelj. Ez fokozza az önbizalmadat, hogy újabb embereket ismerj meg.
- Légy barátságos: Gondolkozz el rajta, mit kedvelsz a legjobban - kosárlabda, sakk, matek, színjátszás stb. -, és csatlakozz az iskolai klubokhoz, csapatokhoz! Így könnyen találsz olyan embereket, akiknek hasonló az érdeklődési körük.
- Kezdj el beszélgetni: Dicsérd meg valakinek a pulcsiját, vagy kérdezd meg a melletted ülő sráctól, hogy sikerült a matekdogája!
- Kérdezz: Az emberek szívesen beszélnek magukról, tehát ha szégyenlős vagy és nem jut eszedbe semmi mondanivaló, érdeklődj az életük felől!
- Tegyél valami kedves dolgot: Dicsérj meg valakit, gratulálj, vagy foglalj helyet valakinek!
- Keresd a közös gyökereket: Ha új diák vagy a suliban, beszélgess egy másik új diákkal. Ha pedig félénk vagy, keress magadnak egy másik hasonlóan félénk embert! Mindketten egy hajóban eveztek, úgyhogy feltehetően találtok majd közös témát is.
- Légy barátságos: Ha másokkal beszélgetsz, mindig mosolyogj. Így mások is jobban érzik magukat veled.
- Legyél válogatós: Ne akarj minden áron barátot szerezni! Nem érdemes rossz csapathoz csapódni csak azért, hogy ne legyél egyedül!
- Légy önmagad: Ne játszd meg magad, és ne akarj olyanná válni, amilyen nem vagy! Olyan barátokra van szükséged, akik olyannak szeretnek, amilyen valójában te vagy.

BARÁTAKTA
TÁRGY: Boldogulás egymással
KULCSSZÓ: féltékenység
LEÍRÁS: Ha valami jó dolog történik veled, akkor a barátnőd mindig csak kritizál és irigykedik.
HOGYAN KEZELD?: Legyen pozitív a hozzáállásod, légy magabiztos, és ne hagyd, hogy a barátnőd lelombozzon! Közben arra is törekedj, hogy erősítsd a barátnőd önbecsülését. Bátorítsd, és dicsérd meg, ha valami jót cselekszik! Légy jó példa arra, miként lehet egy igaz barát támogató, aki örülni tud a barátai teljesítményének. Ha a barátnőd továbbra is becsmérelni próbálja az elért eredményeidet, és irigy az egész életedre, akkor nem tekinthető igaz barátnak.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat