Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nagy Henrietta naplója


franci98 [208966 AL], gazdája Nagy Henrietta
10.11.20.túl.sok.a.jóból?1.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/208966
10.11.20.túl.sok.a.jóból?1.

Túl sok a jóból?
Mennyit egyen egy kutya?
Erre a kérdésre egyáltalán nem könnyű választ adni, hiszen függ az állat fajtájától, méretétől és mozgásigényétől. Azokat a kutyákat, akik egész nap a kertben rohangálnak, természetesen több energiával kell "feltankolni", mint azokat, akik a kanapén heverésznek. A kor is fontos szerepet játszik. Egy kölyökkutyának a növekedési időszakban átlagosan 200 kilokalória (kcal) /testsúly (kg) tápanyagra van szüksége. Egy felnőtt kutyának kb. 120 kcal-ra,míg egy idősebb kutyának már csak kb. 50 kcal-ra. Természetesen az eledel fajtája is meghatározza, milyen mennyiségben adható. Ez általában olvasható a csomagoláson. Ez jó támpontot ad a gazdinak. Általánosságban kijelenthetjük, hogy a kutyának kevesebb száraz tápra van szüksége, mint nedves tápra. A konzerveledelt kutyapehellyel vagy rizzsel keverhetjük 1:1 arányban. Ha bizonytalanok vagyunk e kérdésben, kérjünk tanácsot az állatorvostól. Így megakadályozhatjuk, hogy kutyánk elhízzon vagy alultápláltságban szenvedjen. Hogy túl kövér vagy vékony-e a kutya, azt a mérés mellett a viszonylag könnyű bordateszttel is megállapíthatjuk: tapogassuk meg középen a kutya mellkasát. Ha semmit sem érzünk, az azt jelenti, hogy rárakódott egy kis felesleg. Ha erősen kiállnak a bordái, vagy nem etetik megfelelően, vagy valamilyen betegségben szenved. Ideális súlyról akkor beszélünk, ha a bordák viszonylag könnyen kitapinthatók.




SZÍNKAVALKÁD - Hűvös kék
Ha egy kis hűsölésre vágysz, nincs kellemesebb árnyalat a hűvös, nyugtató kéknél!
SZÍNKÓDOK
Mire képes ez a szín?
Az egyik legnépszerűbb szín, amely nyugtató hatású vegyi anyagok termelésére sarkallja a testet, így népszerű választás hálószobákhoz. Sokan azért viselnek kék színű ruhát az állásinterjúkon, mert az bizalmat, magabiztosságot és kitartást sugároz. A világoskéket a nyugalommal, a gyógyítással és a lágysággal társítják. A sötétkék erőt, tudást és komolyságot szimbolizál.

A kék színű karperecek és kiegészítők friss, üde hangsúlyt adnak az öltözéknek. Az ezüst természetes kiegészítője a kéknek, mivel illik a hűvös tónushoz (ellentétben az arannyal, ami inkább meleg szín).

A kék szín a lábbeliknél is egyre népszerűbb, hiszen akár cipőről, akár csizmáról van szó, sokkal izgalmasabb hatást kelt, mint a megszokott barna vagy fekete.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat