Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nagy Henrietta naplója


franci98 [208966 AL], gazdája Nagy Henrietta
10.11.29.jogok.3.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/208966
10.11.29.jogok.3.

Ha malőr történek
"Aminek jönnie kell, az úgyis jönni fog" - tartja egy mondás. Könnyen megtörténhet, hogy kutyánk pont ott végzi el a dolgát, ahol ez kínos lehet: például a szomszéd ajtaja előtt, a járdán, vagy egy embertömeg kellős közepén. Kutyatartóként felelősek vagyunk ezért a nem túl kellemes szuvenírért. Mindig tartsunk magunknál egy kis műanyag vagy papírzacskót, hogy fölszedjük és a szemétbe dobhassuk. Van, ahol speciális zacskókat helyeztek ki a kutyasétáltatóknak, és van, ahol pénzbüntetést is fizettetnek az utcán hagyott kutyagumiért. Inkább fogjuk be az orrunkat, és szedjük fel a kis "virsliket".




TANÁCSOK - 10 aranyszabály szobatársaknak
1.) Tisztaság: Minden szobalakónak tisztaságot kell hagynia maga után: ne legyen ruha a földön vagy az ágyon szétdobálva.
2.) Élettér: Jelöljetek ki minden lakó számára egy életteret, amelyet nem léptek át a másik kifejezett kérése nélkül.
3.) Mosás: Készítsetek mosási tervet! Vagy mindenki kimos maga után, vagy felváltva mostok.
4.) Munka: Ha szükséges, határozzatok meg egy zajmentes időszakot leckeírásra vagy más célból, amikor senki sem hallgathat hangosan zenét, és nem beszélhet hangosan a telefonján.
5.) Tapintat: Sose vegyél kölcsön semmit a szobatársadtól anélkül, hogy azt elkérnéd tőle!
6.) Takarodó: Határozzátok meg a lámpaoltás idejét, különösen iskolai napokon! Reggel viszont igyekezz csendben maradni, amíg a szobatársad is fel nem ébred.
7.) Látogatók: Mielőtt bárkit is meghívnál egy ott alvásra, győződj meg róla, hogy a szobatársadnak sincs ellene kifogása!
8.) Kölcsönös engedmények: Adni és kapni a siker kulcsa. Ha például zenéz szeretnél hallgatni, ám a szobatársadnak tanulnia kell, használd a fülhallgatót.
9.) Osztozás: Ha közös a fürdőszobátok, állítsatok fel szabályokat, hogy ne csak egyvalaki foglalja el azt hosszasan - különösen ha iskolába vagy máshova kell igyekeznetek.
10.) Faliújság: Egy letörölhető tábla segíthet abban, hogy beosszátok a házimunkát, és a félreértések elkerülése végett lefektessétek az egyéb szabályokat is.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat