Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Nagy Henrietta naplója


franci98 [208966 AL], gazdája Nagy Henrietta
2010-01-07-Legyünk barátok!

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/208966
2010-01-07-Legyünk barátok!

Igaz barátnőd van?
Sokan akkor érzik jól magukat, ha egy kapcsolatot irányíthatnak. A többiekkel azt csinálhatnak, amit csak akarnak. Ezáltal sok barátság nem egyenrangú, hiszen az egyik fél folyton parancsolgat a másiknak. Ha pedig ez így van, nevezhető ez egyáltalán barátságnak? A barátság kétoldalú kapcsolat, egyfajta adok-kapok viszony mindkét fél számára. Egy Everett Shostrom nevű pszichológus több klasszikus manipulátortípust különböztetett meg egymástól. Vajon a te barátnőd is egyike az alábbi típusoknak?
- Dia, a diktátor: Mindig azt hiszi, hogy neki van igaza, mindig tudja, mit kellene csinálnod, és folyamatosan utasítgat.
- Nóra, a naiv: Egy passzívan agresszív személyiség, aki saját gyengeségét kihasználva próbálja uralni a helyzeteket. Gyakran halljuk tőle: "Bocsánat, hogy késtem, gondolom, most már kénytelenek leszünk a késő esti filmet megnézni!" vagy "Jaj, nem tudtam, hogy te is pont ezt akartad választani!"
- Szilvia, a számító: Ő az, aki folyton tervez, kigondol, és mindig megpróbál új módszereket kieszelni, hogy rávegyen arra, amit ő szeretne.
- Csilla, a csalafinta: Kiszolgáltatottnak és alázatosnak mutatkozik, hogy mindent valaki más csináljon meg helyette.
- Brigi, a bika: Szívóssággal, haraggal és fenyegetéssel éri csak el a célját.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat