Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Irene naplója


kuppé5 [244860 AL], gazdája Irene
2007-07-27

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/244860
2007-07-27

2007.július 27.

Angyali üdvözlet

MINDEN NAGY EMBER MÖGÖTT ANGYAL ÁLL,
aki jókedvre deríti, ösztökéli, terelgeti,
irányítja, szereti és bátorítja.

Gabriel Arkangyal

Milyen a külleme?



Színei indigókék, fehér, aurája rézszínben tündököl. Viseljünk rezet vagy citrint, hogy összekapcsolódhassunk az energiájával.

Gyakran ábrázolják kürttel a kezében, illetve kürtöt fújva, hírnöki mivoltára utalva.

Fehér liliommal is sok képen látható.

Valójában, átnézve jónéhány vallásos alkotást, megtudhatjuk, hogy ha nem is mindennaposan, de néha előfordul, hogy Gábrielt nőnek vagy androgünnek* ábrázolják. Ő az egyetlen nőnemű a magasabb rangú (angyal)ok közt.

androgün

(a gör. androsz, ‘férfi’ és güné, ‘asszony’ szóból): teológiai-ontológiai elképzelés, amely szerint az ember eredetileg kétnemű. - Platónnál, Philónál, a gnosztikusoknál, a szentatyáknál, F. v. Baadernél, V. Sz. Szolovjovnál is fölbukkanó gondolat. A férfi és női jelleg kezdettől a lét két pólusa: az aktív-átfogó kezdeményező elv és a passzív-megőrző, amannak tartalmat és hatékonyságot nyújtó befogadó elv. A kettő közti feszültség azonosságként oldódik föl a szellemben, nem válik szét. Az, hogy az egyes emberekben szétválik ez a két pólus, arra mutat vissza, hogy valamiféle törés, szakadás állt be a kozmoszban. Baader szerint ez az Istentől való elszakadás kifejeződése, s így üdvösségi funkciója van.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat