Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Irene naplója


kuppé5 [244860 AL], gazdája Irene
2007-08-30

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/244860
2007-08-30

Angyali üdvözletek

ADJ MAGADNAK
még egy esélyt.
Hívd segítségül
angyalodat,
és te leszel
a győztes.

Belső tartás

Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Az élet egy kísérlet, magadnak kell felfedezned.

Minden egyénnek tudatosnak, ébernek és figyelmesnek kell lennie, kísérleteznie kell az élettel, hogy rájöjjön, mi a jó neki. Minden, ami békét, nyugalmat, üdvöt ad, közelebb visz a létezéshez és annak végtelen harmóniájához - az jó. És minden, ami konfliktust, boldogtalanságot, fájdalmat okoz - az rossz. Ebben senki sem dönthet helyetted, mert minden egyénnek megvan a saját világa, a saját érzékenysége. Egyediek vagyunk. Ezrét a formulák nem fognak működni. Az egész világ ezt bizonyítja.
Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Az élet egy kísérlet, magadnak kell felfedezned, mi a helyes és mi a helytelen. Megeshet, hogy helytelenül cselekszel, de szert teszel a tapasztalatra, ami tudatosítja benned, mit kell kerülnöd. Megeshet, hogy valami jót teszel, és azonnal kiélvezheted az áldásait. A jutalom nem ezen az életen túl, nem a mennyországban és a pokolban vár. Hanem itt és most.
Minden tett azonnali eredményt hoz. Csak légy éber, és figyelj. Az érett emberek azok, akik megfigyelték és felfedezték maguknak, mi helyes és mi helytelen, mi jó és mi rossz. És azáltal, hogy ezt felfedezték a maguk számára, mérhetetlen belső tartásra tettek szert. Ha az egész világ mást gondolna, számukra az is közömbös. Megvan a saját tapasztalatuk, ami vezeti őket, és ez elég.

Kapcsolódás

Minél összpontosultabb vagy, annál ellazultabb leszel, annál nagyobb az esélye annak, hogy mélyen belemész egy kapcsolatba.

Te vagy az, aki belemegy egy kapcsolatba. Ha te nem vagy ott - ha feszült vagy, ha béna, nyugtalan és széttöredezett vagy -, ki fog mélyen belemenni egy kapcsolatba? Széttöredezettséged miatt nagyon félsz eljutni egy kapcsolat mélyebb rétegeihez, mert ott felszínre bukkanhat a valóságod. Fel kell tárnod a szívedet, és szíved csupa töredék. Nem egyetlen személy van benned, hanem egy egész tömeg. Ha igazán szeretsz valakit, és feltárod a szívedet, a másik azt fogja hinni, hogy egy tömeg vagy, nem egy személy - ez a félelem oka.
Ezért létesítenek az emberek alkalmi viszonyokat. Nem akarnak mélyre menni; csak összeütköznek, aztán továbbállnak, csak a felszínt érintik, és máris menekülnek, mielőtt bármilyen kötelezettségük támadna. Csak egy kis szex, ami szintén elszegényedett. felszínes. Csupán a határok találkoznak, ami egyáltalán nem szerelem; testileg talán megkönnyebbülést nyújt, katarzist, de annál nem több.
Ha a kapcsolat nem túl intim, megtarthatjuk maszkjainkat. Ha mosolyogsz, neked nem kell mosolyognod, csupán a maszk mosolyog. Ha igazán mélyre akarsz menni, tartasz attól, hogy veszély leselkedik rád. Meztelenül kell menned - és a meztelenség azt jelenti, hogy a bensődben rejtőző minden probléma ismertté válik a másik előtt.

Barátság

Legelőször is önmagunkkal kell barátságban lennünk, de nagyon ritkán találsz olyan embert, aki barátságos önmagával. Önmagunk ellenségei vagyunk, miközben hiába reménykedünk abban, hogy a barátja lehetünk valaki másnak.

Azt tanították nekünk, hogy ítéljük el önmagunkat. Az önszeretet bűnnek számít. Pedig nem az. Az önszeretet minden más szeretet alapja. Csupán az önszereteten keresztül lehetséges az emberbaráti szeretet. Minthogy az önszeretetet elítélik, a szeretet minden egyéb lehetősége is eltűnt a Földről. Ügyesen kiszámított stratégia ez a szeretet elpusztítására.
Olyan, mintha azt mondanád egy fának: "Ne tápláld magad a földből; az bűn. Ne tápláld magad a holdból és a napból és a csillagokból; az önzés. Légy önzetlen - szolgáld a többi fát." Logikusnak látszik, ezért veszélyes. Logikusnak látszik: ha másokat akarsz szolgálni, hozz áldozatot; a szolgálat egyenlő az áldozattal. De ha egy fa feláldozza magát, akkor meghal, nem lesz képes más fákat szolgálni; egyáltalán nem lesz képes létezni.
Azt tanították neked: "Ne szeresd magadat." Szinte ez lett az úgynevezett szervezett vallások egyetemes üzenete. Nem Jézusé, de a kereszténységé mindenképpen; nem Buddháé, de a buddhizmusé - minden szervezett vallásnak ez lett a tanítása: "Ítéld el önmagadat, bűnös vagy, értéktelen vagy."
És ennek az elítélésnek a következtében az emberi lények fája összezsugorodott, elveszítette a fényét, képtelen a megújulásra. Az emberek csak vonszolják magukat valahogyan. Nincsenek gyökereik a létezésben, gyökértelenek. Próbálnak mások szolgálatára lenni, de képtelenek rá, mert még önmagukkal sem barátságosak.








Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat